Quiche met brie, spek en pecannoten

Ik ben gek op gerechten met veel kaas en ook al maak ik een quiche lorraine niet vaak, het is wel een favoriet van me. Maar deze quiche met brie, spek en pecannoten is er ook echt eentje die in het fijne kazige rijtje thuis hoort, want er zit flink wat brie in. En flink wat spek ook. Heerlijk romig dus, en zoutig door de repen spek. En doordat je maar een paar ingrediënten nodig hebt om deze quiche te maken, schuif je ‘m al snel in de oven. Ingewikkeld is het namelijk ook niet dus na eventjes oventijd heb je een hele smaakvolle quiche op tafel staan. Goudgekleurd, heerlijk toch?

3.1 van 11 stemmen

Quiche met brie, spek en pecannoten

Porties1 quiche

Ingrediënten

  • 4 plakken hartig taartdeeg
  • 100 gram gerookt ontbijtspek (langwerpige plakken)
  • 300 gram brie in langwerpige plakken gesneden
  • een handje pecannoten ongezouten
  • 5 eieren
  • 2 el crème fraîche
  • peper
  • zeezout

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Vet de quichevorm in met een beetje olijfolie en beleg met de plakken hartig taartdeeg. Druk de randen goed aan.
  • Zet een koekenpan op het vuur en bak de plakken ontbijtspek aan beide kanten goudbruin. Laat ze daarna uitlekken op een bord met een paar vellen keukenpapier.
  • Verdeel de plakken brie en spek in de quichevorm, en op de stukken waar nog wat ruimte over is leg je wat pecannoten. Zorg dat het allemaal gelijkmatig verdeeld is.
  • Klop nu de eieren los met de crème fraîche, peper en zout en giet het mensel over de quiche heen. Schuif vervolgens voorzichtig in de oven voor ongeveer 25-30 minuten. Klaar als de bovenkant mooi goudbruin gekleurd is.

Notities

Ik gebruikte een taartvorm met losse bodem, met een doorsnede van 24cm.

Bewaar dit recept op Pinterest!

Dit recept opslaan zodat je hem altijd kunt raadplegen als je wilt koken? Bewaar deze foto dan op een van jouw Pinterest borden.

Join the Conversation

  1. Wilma says:

    Zou je dit gerecht ook koud/dag er na kunnen eten?
    Of eventueel kunnen invriezen? Het lijkt me nl heerlijk, maar zo’n taart is teveel voor mij alleen ;-)

    1. Invriezen kan na het af laten koelen heel goed, het is dan zo’n 3 maanden houdbaar. En de dag erna eten kan natuurlijk ook prima.

    2. Invriezen kan zeker. Als je dit na het afkoelen doet is de quiche nog zo’n 3 maanden houdbaar in de vriezer. De volgende dag koud eten kan natuurlijk ook. Wel even goed laten afkoelen voordat je hem in de koelkast zet in verband met condensvorming.

    3. Hoi!

      Oh dit ziet er lekker uit! Ik vroeg me wel af of je hem na het invriezen alleen koud kunt eten, of dat je de quiche ook weer in de oven kunt opwarmen. Ik ben namelijk bang dat de crème fraîche zal gaan schiften door de temperatuur verschillen? En moet je hem dan eerst helemaal ontdooien voor je hem in de oven stopt?

      Groetjes!

      1. Je kunt de quiche inderdaad het beste eerst ontdooien voordat je deze gaat opwarmen. Als je dit langzaam in de koelkast doet moet het goedkomen.

  2. Omg dit ziet er heerlijk uit. Het is dat ik geen vlees meer eet… heb je een alternatief voor de repen spek? Of zou dit ook lekker zijn met spekjes van de vegetarische slager?

  3. Deze heb ik gelijk opgeslagen, ziet er heerlijk uit!

  4. J.Wakker says:

    ik had de koopmans taartdeeg , maar had aan 4 plakjes echt niet genoeg voor mn 24 cm taartvorm. Na nog meerdere plakjes is die prima gelukt.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2020 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close