Spinazie-champignonquiche

Hoeveel variaties kan een mens bedenken op hartige taarten en/of quiches… Als het aan ons ligt: véél. Als je Ohmyfoodness al een poosje volgt dan zie je regelmatig quiches voorbij komen. Ze zijn ook zó ideaal: makkelijk om te maken, perfect om restjes mee op te maken en ook nog eens handig om te bewaren en mee te nemen als lunch. Deze keer maakte ik een spinazie-champignonquiche met uiteraard de twee voor de hand liggende hoofdingrediënten, maar verder heb ik de quiche opgefleurd met oude kaas en pijnboompitjes. Vooral die pijnboompitjes bovenop zijn een hit, die zorgen namelijk voor zóveel smaak en een fijne textuur. De quiche is heerlijk om te serveren met een simpele salade en is de volgende dag prima op te warmen in de oven.

Mocht je graag wat vlees willen toevoegen aan de quiche, is wat mij betreft niet nodig maar hé – je kunt een carnivoor zijn, dan zijn spekblokjes of gerookte kip heel lekker hierbij. Nog wat extra groenten in de vorm van bijvoorbeeld paprika is ook een goede keuze! Zelf vind ik de eenvoud van deze quiche juist een succes. Wat je ook doet: zorg ervoor dat je de gebakken spinazie goed laat uitlekken voordat je deze op de taartbodem in de quichevorm schept. Zoals je waarschijnlijk wel weet bevat spinazie een hoop vocht en je wilt dat dit zoveel mogelijk weg is voordat je de quiche bakt. Want hé, wie houdt er nou van een sompige taartbodem, niemand toch?

Mocht je trouwens naast deze spinazie-champignonquiche meer van dit soort recepten willen zien, we hebben er al een he-le-boel voor je verzameld de afgelopen jaren!

Spinazie-champignonquiche

Spinazie-champignonquiche

No ratings yet

Spinazie-champignongquiche

Met een salade is deze Spinazie-champignonquiche heerlijk als diner maar koud is het ook lekker als lunch.
Porties1 quiche (30cm)
Moeilijkheidsgraad makkelijk
Voorbereidingstijd 20 minuten
Bereidingstijd 40 minuten
Totale tijd 1 uur
Waar te bewaren afgedekt in de koelkast
Hoelang te bewaren 3 dagen

Benodigdheden

  • quichevorm (30 cm doorsnede)
  • garde
  • Koekenpan
  • zeef

Ingrediënten

  • 1 vel vers taartdeeg
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 rode ui - gesnipperd
  • 400 g champignons - in plakjes
  • 400 g spinazie
  • 6 eieren
  • 150 g oude kaas - geraspt
  • 2 el pijnboompitjes
  • peper en zout

Instructies

  • Haal het taartdeeg uit de koelkast en laat even 5 minuten liggen. Vet ondertussen de quichevorm in en verwarm de oven voor op 180℃ hetelucht.
  • Verhit een beetje olie of boter in een koekenpan en fruit hierin de knoflook en de ui aan tot deze goed beginnen te geuren. Voeg de champignons toe en bak deze mee tot ze slinken.
  • Doe tot slot de spinazie in de koekenpan en schep alles om tot de spinazie is geslonken. Schep het groentemengsel in een zeef en laat goed uitlekken.
  • Klop ondertussen de eieren met de oude kaas op en voeg hier peper en zout aan toe.
  • Bekleed de quichevorm met het taartdeeg. Snijd overhangende stukken deeg af.
  • Schep de uitgelekte groenten door het eimengsel en schep de complete mix in de taartvorm.
  • Strooi de pijnboompitjes over de quichevulling en bak de quiche in het midden van de oven in 35-40 minuten goudbruin en gaar.
  • Laat de quiche heel even iets afkoelen voordat je hem aansnijdt.
Gang: hoofdgerecht, lunch
Keuken: Frans
Trefwoord: champignons, quiche, spinazie, vega

Bewaar dit recept op Pinterest!

Dit recept opslaan zodat je hem altijd kunt raadplegen als je wilt koken? Bewaar deze foto dan op een van jouw Pinterest borden.

Spinazie-champignonquiche

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2020 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close