Koken zonder pakjes en zakjes

Tegenwoordig kook ik bijna altijd zonder pakjes en zakjes, maar dat is niet altijd zo geweest. Vroeger maakte ik regelmatig gebruik van pakjes en zakjes. Ik heb zelfs een keer een artikel geschreven met mijn ‘favoriete pakjes en zakjes’ haha. Ik koos soms gewoon liever voor gemak! In 2021 besloot ik te beginnen met een reeks recepten geïnspireerd op pakjes en zakjes. Vandaar deze categorie koken zonder pakjes en zakjes.

Gerechten zonder pakjes en zakjes

In deze rubriek vind je allemaal gerechten die gemaakt zijn zonder pakjes en zakjes. Graag zou ik gelijk een disclaimer willen delen: het is niet de bedoeling om de smaak van de authentieke maaltijd na te maken. Ik probeer echt de smaak, zoals je die krijgt wanneer je de maaltijd maakt met het pakje, na te maken. Mijn allereerste gerecht zonder pakje was de roerbakmie zonder pakje. Na mijn zwangerschap ging ik verder met Beef Shanghai (van Knorr) en daarna volgden er nog veel meer!

Favoriete recept zonder pakje

Wat ik altijd zo leuk ben blijven vinden aan deze rubriek is de input van lezers. Ik krijg nog heel vaak tips en verzoekjes voor nieuwe recepten zonder pakje. Soms lijkt er geen einde aan de lijst met recepten zonder pakje te komen! Super leuk. Mijn favoriete recept zonder pakje is toch wel degene voor de Mexicaanse Burrito’s.

Voorlopig komt er nog geen eind aan mijn recepten zonder pakje. Toen ik met Ohmyfoodness begon waren er misschien 10 tot 15 verschillende wereldgerechten, maar inmiddels zijn het er zoveel! En stiekem vind ik het heel leuk dat ik op deze manier toch nog soms een pakje kan uitproberen. Met de smaak is ook niets mis maar inmiddels heb ik jullie in deze rubriek wel laten zien dat je alles ook zelf kunt maken, zonder behulp van een pakje.

Welk gerecht uit een pakje moet ik volgens jou nog een keer maken? Laat je het weten in een reactie? Dan voeg ik ‘m toe! En wie weet zie je ‘m dan binnenkort of OMF voorbij komen.

Terug naar alle recepten

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close