Het was alweer een héle poos geleden dat ik een zonder pakje-recept met jullie had gedeeld dus ik vond het tijd worden. Vroeger kookte ik regelmatig met de wereldgerechten van Knorr, maar de laatste jaren alláng niet meer. Als ik dan een keer een zonder pakje-recept wil maken, moet ik dus eerst zelf het pakje bestellen. Dat deed ik een aantal weken geleden voor Kip Jalfrezi en daarna ging ik aan de slag met mijn eigen recept. Let op: het doel van deze zonder pakje-recepten is het namaken van het gerecht dat wordt gemaakt mét het pakje. Het gaat hierbij dus niet om het authentieke recept maar specifiek om het nabootsen van het pakjesgerecht. Maar dan dus zonder het pakje te gebruiken. Snap je het nog?
Kip Jalfrezi zelf maken
Kip Jalfrezi is een van de wereldgerechten van Knorr. Van oorsprong is het een Indiase, pikante curry met vooral veel kruiden en paprika. Dat pikante kun je bij het zelf maken wel weglaten. En het idee van een curry ook, Althans, bij het pakjesgerecht. Het doel van dit soort pakjes is natuurlijk om toegankelijke gerechten te ontwikkelen en vaak is het dan dus niet al te pittig. Wil je een pittige Kip Jalfrezi, voeg dan een rode of groene peper aan het gerecht toe. Ik heb lang geleden de hoop al opgegeven dat Knorr met echt goéde maaltijdpakketten komt voor de authentieke gerechten – haha.
Dit Kip Jalfrezi recept bevat kip, lekker veel paprika en sperziebonen. Schrik vooral niet van de ingrediëntenlijst, je hebt altijd behoorlijk wat gedroogde kruiden en specerijen nodig voor dit soort recepten, maar de meeste zul je hoogstwaarschijnlijk al wel in huis hebben. Het zijn vrij standaard specerijen die in dit recept worden gebruikt namelijk.

Kip Jalfrezi (zonder pakje)
Benodigdheden
- wok
Ingrediënten
Voor de gekruide kip
- 400 g kippendijen - in blokjes
- 1 el uienpoeder
- 1 el maizena
- 1 tl knoflookpoeder
- 1/2 tl gemberpoeder
- 1 tl paprikapoeder
- 1 tl komijnpoeder
- 1/2 tl kurkuma
- 1 el sesamolie
- 1 el olijfolie
Woksausje
- 1 el uienpoeder
- 1 el maizena
- 1 tl knoflookpoeder
- 1 tl korianderpoeder
- 1/2 tl komijnpoeder
- 1/2 tl paprikapoeder
- 1/4 tl gemberpoeder
- mespunt kardemom
- 150 ml water
En verder
- 250 g basmati rijst
- 1 rode paprika - in blokjes
- 1 gele paprika - in blokjes
- 200 g sperziebonen - 5 min voorgekookt
- 1 handvol cherrytomaatjes - gehalveerd
- 1 ui - grof gesneden
Instructies
- Roer alle ingrediënten voor de gekruide kip door elkaar. Doe hetzelfde voor alle ingrediënten voor de woksaus.
- Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar.
- Verhit de wok op de kookplaat en wok hierin de kip tot deze goudbruin kleurt. Voeg dan de paprika, sperziebonen, ui en cherrytomaatjes toe en bak dit mee tot de paprika zacht wordt.
- Schenk het woksausje in de pan. Roer goed door en laat nog even 5 minuten pruttelen.
- Serveer de Kip Jalfrezi met de rijst.
Bewaar dit recept op Pinterest!
Dit recept opslaan zodat je hem altijd kunt raadplegen als je wilt koken? Bewaar deze foto dan op een van jouw Pinterest borden.
Vraagje: moet je de kipkruiden door de kip mengen of later toevoegen? Ik denk het eerste, maar het staat niet in het recept vermeld.
Staat er wel hoor, zie stap 1 :)
Beste Sabine,
De vraag die Lina stelde klopt wel er staat bij stap 1 : Roer alle ingrediënten voor de gekruide kip door elkaar. Doe hetzelfde voor alle ingrediënten voor de woksaus.
Er staat niet bij dat je de kruiden met de kip moet mengen en dit gedurende 10 minuten moet laten marineren.
Ook is het zo dat je de kip eerst gaar moet bakken en ze dan uit de pan moet halen en warm moet houden in aluminiumfolie.
Die kip voeg je dan weer toe nadat je de groenten hebt gebakken/gegaard hebt en het woksausje hebt toegevoegd, en dat laat je dan nog 3 minuten pruttelen.
Als je dat allemaal doet klopt het met het gerecht met pakje.
Ik was namelijk net op zoek naar een recept zoals de jouwe, omdat de Indiaase kip Jalfrezi van Knorr wereldgerechten vrijwel nergens meer te koop is en ik net mijn laatste pak heb klaargemaakt.
Met vriendelijke groet,