Zonder pakje: Kip Romana

Gaan jullie nog een beetje lekker op de Zonder Pakje recepten? Ik wel hoor, ik geniet er echt van om die pakjes helemaal uit te pluizen en vervolgens na te maken. Voor het artikel van vandaag is het de beurt aan Kip Romana, een pakje uit de Knorr Trattoria-lijn. Er werd me al een paar keer gevraagd of ik dit recept kon namaken, dus bij deze! Kip Romana is een Italiaans-georiënteerd gerecht met gnocchetti pasta en paddenstoelensaus. Erbij krijg je ook een zakje met een (lekkere!) basis voor sladressing. Ik heb het gerecht zo goed mogelijk proberen na te maken maar er is een groot verschil: de gnocchetti-pasta kon ik zo snel niet los vinden, in plaats daarvan heb ik Orecchiette gebruikt – net zo lekker!

Kip Romana zonder pakje

Kip Romana zonder pakje

3 van 4 stemmen

Kip Romana

Porties4 personen
Moeilijkheidsgraad gemiddeld
Voorbereidingstijd 20 minuten
Bereidingstijd 30 minuten
Totale tijd 50 minuten
Waar te bewaren in de koelkast
Hoelang te bewaren 2 dagen

Benodigdheden

  • hakmolentje of foodprocessor

Ingrediënten

  • 500 g orecchiette
  • 400 g kipdijfilet - in blokjes
  • 250 g champignons - in plakjes
  • 250 g cherrytomaatjes - gehalveerd
  • 250 ml kookroom

Sausmix

  • 1 el zonnebloemolie
  • 1/2 blokje paddenstoelenbouillon
  • 1/2 el gedroogde paddenstoelen* - 15 min geweekt
  • 1/2 el tomatenpuree
  • 1 ui - gesnipperd
  • 1 teentje knoflook - gepeld
  • 1/2 el witte wijnazijn
  • peper en zout

Salade

  • 150 g gemengde sla
  • 3 el olijfolie
  • 3 el water
  • sap van 1/4 citroen
  • 1/2 tl mosterd
  • 1/2 tl knoflookpoeder
  • 1/2 tl paprikapoeder
  • 1 tl tijm
  • 1/2 tl uienpoeder
  • peper en zout

Instructies

  • Kook de Orecchiette volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar.
  • Kruid de stukken kipdijfilet met peper en zout en bak deze in een ruime pan in een beetje olie tot ze bruin beginnen te kleuren. Voeg dan de champignons en cherrytomaatjes toe en bak deze mee.
  • Maal ondertussen alle ingrediënten voor de sausmix fijn in een hakmolentje of foodprocessor.
  • Schep de mix bij de kip in de pan en schep alles even goed om. Schenk de kookroom in de pan en laat het geheel pruttelen tot de kip helemaal gaar is.
  • Doe de gemengde sla in een kom. Roer alle andere ingrediënten door elkaar tot een dressing. Breng de gemengde sla op smaak met de dressing.
  • Giet de gaargekookte pasta af en schep deze bij de andere ingrediënten in de pan. Schep alles nog even een keer goed om en serveer de Kip Romana met de salade.

Notities

*Voor dit recept heb ik de gedroogde paddenstoelen van Euroma gebruikt. Deze zijn ook erg lekker als smaakmaker in soepen, pastasauzen, risotto's... je kunt er heel veel mee en het blijft lang goed. Week ze even in een beetje water zodat ze zacht worden. Voeg ze vervolgens zonder het water toe aan de sausmix. 

Bewaar dit recept op Pinterest!

Dit recept opslaan zodat je hem altijd kunt raadplegen als je wilt koken? Bewaar deze foto dan op een van jouw Pinterest borden.

Kip Romana zonder pakje

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2020 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close