Instant pot recepten

Op deze pagina staan alle recepten die ik heb gemaakt met behulp van een instant pot! Een instant pot is een multifunctioneel elektrisch keukenapparaat met verschillende kookfuncties. Zoals snel koken, stomen en zelfs yoghurt maken! Het maakt koken gemakkelijker en je bent sneller klaar. Deze multicooker gebruik ik als instant pot.

Vlees uit de instant pot


Een groot voordeel van de instant pot is dat je vlees veel sneller klaar is. Waar ik normaal gezien geen zin had om hachee te maken, vanwege de tijd. Kan ik het nu binnen 1 uur klaarmaken! En het is net zo mals als uit een ‘gewone’ braadpan. Bekijk nu het recept van mijn hachee uit de instant pot. Naast hachee kun je ook andere vleessoorten bereiden in de instant pot. Denk aan varkensvlees, gevogelte, lamsvlees en wild.

Meer recepten uit de instant pot

Ik hoor vaker van mijn lezers dat ze niet echt verder komen dan stoofvlees uit de instant pot, maar dat is zonde. Want je kunt er zoveel lekkere recepten mee maken. Deze pasta met parmezaan is een goed voorbeeld. Een pasta is sowieso al snel klaar, om die reden hoef je dus niet per se je pasta in een instant pot te bereiden. Het voordeel van pasta uit de instant pot is dat de smaken behouden blijven en dat het een super creamy blijft. Erg lekker!

Deze spinazierisotto uit de instant pot is wel weer een gerecht dat veel sneller klaar is dankzij de instant pot. Normaal zou ik voor dit recept ongeveer 60 minuten nodig hebben. Nu zijn dat er nog maar 20, ideaal! En de risotto is nog steeds creamy en perfect gaar.

Terug naar alle recepten

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close