Mac & Cheese uit de instant pot

Inmiddels weten jullie waarschijnlijk wel dat ik dol ben op Mac & Cheese. Mijn motto: hoe meer kaas door de pasta, hoe beter. Voor het artikel van vandaag maakte ik Mac & Cheese uit de instant pot. Nu is Mac & Cheese sowieso al niet een heel ingewikkeld gerecht om klaar te maken, maar op deze manier kan een kind de was doen. Binnen 15 minuten kun je aan tafel en heb je een heerlijk smeuïge macaroni met kaas op tafel staan. Het recept dat ik je hier laat zien is de eenvoudige basisvariant zonder toevoeging van andere ingrediënten. Wat mij betreft is deze standaard Mac & Cheese prima om te eten met een salade, maar je zou er natuurlijk ook een volledig gerecht van de kunnen maken door vlees en/of groenten toe te voegen. Deze mogen dan direct aan het begin met de macaroni en de bouillon alvast de pot in.

Vanwege de smeuïgheid is deze Mac & Cheese het lekkerst om direct op te eten. Heb je echter restjes over dan kun je deze weer opkrikken door een scheutje melk toe te voegen tijdens het verwarmen. Ook kun je ervoor kiezen om de Mac & Cheese op te warmen in een ovenschaal. Strooi er dan nog een laagje geraspte kaas overheen voor een knapperig kaaslaagje bovenop.

Mac & Cheese uit de instant pot

Mac & Cheese uit de instant pot

No ratings yet

Mac & Cheese uit de instant pot

Porties4 personen
Moeilijkheidsgraad makkelijker
Bereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 10 minuten
Hoelang te bewaren bij voorkeur direct opeten

Benodigdheden

  • Instant pot / multicooker

Ingrediënten

  • 300 g macaroni
  • 750 ml kippenbouillon
  • 1 tl knoflookpoeder
  • 50 ml volle melk
  • 200 g geraspte kaas naar smaak - bijv. een mix van Emmentaler, Parmezaan en Cheddar
  • peper en zout

Instructies

  • Doe de macaroni, kippenbouillon en knoflookpoeder in de instant pot en roer even door.
  • Draai het deksel op de pot met het stoomventiel dicht.
  • Zet de instant pot op Manual stand High en zet de timer op 4 minuten.
  • Doe een quick release zodra de timer is afgelopen. Dit houdt in dat je het stoomventiel handmatig open duwt (met een pollepel of iets anders - NIET met je handen!) om de druk te laten ontsnappen.
  • Draai het deksel van de pot en zet de instant pot op de Saute stand. Laat eventueel vocht dat nu nog in de pan zit verdampen.
  • Doe de melk en de kaas in de pot en roer deze door de macaroni tot de kaas volledig is gesmolten.
  • Breng de Mac & Cheese op smaak met peper en zout.

Bewaar dit recept op Pinterest!

Dit recept opslaan zodat je hem altijd kunt raadplegen als je wilt koken? Bewaar deze foto dan op een van jouw Pinterest borden.

Mac & Cheese uit de instant pot

Join the Conversation

  1. Het ziet er weer zo lekker uit, jummie!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2020 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close