Fastfood Friday: Crunchwrap supreme

Ik denk dat iedereen wel eens een keer van Taco Bell heeft gehoord: de ‘Mexicaanse’ fastfood keten uit Amerika. Inmiddels zijn er in Nederland ook diverse vestigingen te vinden, maar in al die keren dat ik voorbij een vestiging liep, ben ik er nog nooit naar binnen geweest. Hoewel het eten me heerlijk lijkt, durf ik het gewoon niet aan met die gevoelige buik van mij. Dat neemt echter niet weg dat ik hun gerechten niet na kan maken, om het vervolgens veilig in mijn eigen huis te kunnen eten. Een tijdje geleden maakte ik deze Crunchwrap Supreme en die viel zo in de smaak binnen mijn gezin, dat zelfs de kinderen met gemak zo’n crunchwrap weg werkten. Kleine sidenote: dat kan er ook mee te maken hebben dat het ze deed denken aan gevulde pannenkoeken.

Zo op je bord ziet een Crunchwrap Supreme er misschien een beetje troosteloos uit, maar dat komt omdat al het lekkerst verstopt zit IN het pakketje. Gekruid gehakt, kaas, frisse ijsbergsla, tomaat en ui en dan nog een beetje zure room… Het is een ultiem comfort food gerecht en daarom moest het recept ook wel online komen op Fastfood Friday vond ik.

In het pakketje van de Crunchwrap Supreme, die overigens gemaakt is van een grote tortillawrap, vind je nog twee kleine wraps. Mini wraps eigenlijk. Ik gebruik daarvoor altijd deze gordita’s van AH eigen merk. Door de gordita’s even kort in een laagje hete olie te frituren worden ze lekker krokant en dat moet je hebben!

P.S: in het recept heb ik het over ‘neppe’ Cheddar; ik bedoel hiermee de plakjes cheddar die individueel in plastic zijn verpakt. Van die echte smeltkaas dus.

Crunchwrap supreme

 

4 van 12 stemmen

Crunchwrap Supreme

Al het lekkers, verpakt in een krokante tortillawrap. Daar kan ik alleen maar blij van worden hoor. Gekruid gehakt, kaas, frisse groenten en een beetje zure room. Heerlijk! Perfect voor Fastfood Friday.
Porties4 stuks
Moeilijkheidsgraad gemiddeld
Voorbereidingstijd 30 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Totale tijd 50 minuten
Waar te bewaren in de koelkast
Hoelang te bewaren 2 dagen

Ingrediënten

  • 8 mini tortillawraps
  • 4 grote tortillawraps
  • 500 g gehakt
  • 1 el tacokruiden
  • 8 plakjes 'neppe' Cheddar
  • 4 el zure room
  • 100 g ijbergsla - fijngesneden
  • 2 tomaten - in blokjes
  • 1 ui - gesnipperd

Instructies

  • Verhit een laagje olie (1 cm ongeveer) in een koekenpan en frituur hierin de mini wraps tot ze aan weerszijden goudbruin en lekker krokant zijn.
  • Ontdoe je van de olie en bak in dezelfde pan het gehakt met de tacokruiden rul.
  • Pak een grote tortillawrap. Schep in het midden van die wrap een flinke lepel van het gekruide gehakt en leg daar een plakje cheddar bovenop.
  • Leg een gefrituurde miniwrap op de cheddar en smeer deze in met een lepel zure room. Verdeel de ijsbergsla, tomaat en ui over de wrap en leg daar weer een plakje cheddar op.
  • Leg een gefrituurde miniwrap bovenop de groenten en vouw de grote tortillawrap om de ingrediënten dicht.
  • Verhit wederom een beetje olie in een koekenpan en bak de crunchwrap aan weerszijden bruin en knapperig. Leg de vouwkant eerst naar beneden, zo kan dat tijdens het bakken een beetje aan elkaar 'plakken'.
  • Serveer de Crunchwraps Supreme zo vers mogelijk of warm ze later in de oven op.
Gang: hoofdgerecht
Keuken: Mexicaans
Trefwoord: comfort food, crunchwrap, fastfood friday, gekruid gehakt, mexciaanse taco's, taco bell, tortillawrap

Bewaar dit recept op Pinterest!

Dit recept opslaan zodat je hem altijd kunt raadplegen als je wilt koken? Bewaar deze foto dan op een van jouw Pinterest borden.

Crunchwrap supreme

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close