Hachee uit de instant pot

Hachee is bij ons in huis het meest geliefde stoofvlees. Zodra de herfst is aangebroken staat het gerecht meerdere malen in het seizoen op tafel. Hachee maak ik meestal een dag van tevoren. In eerste instantie omdat het best een tijdrovend gerecht is, het liefst laat je het vlees 3 – 4 uur zachtjes pruttelen, maar ook omdat een dag later de smaken lekker zijn ingetrokken. Om deze redenen maak ik het gerecht negen van de tien keer in het weekend maar sinds ik de multicooker van Crock Pot heb, hoeft dat niet meer! Met dit apparaat is de hachee al binnen een uur, inclusief al het snijwerk!, klaar. En ja, het vlees is botermals en súper zacht. Hoe te gek is dat! Het recept moest ik natuurlijk even met jullie delen. Ik weet niet of ik hachee ooit nog op een andere manier wil maken dan deze.

Wil je de hachee liever in een normale pan maken, volg dan dit recept. Heb je enkel een slowcooker dan heb ik daar ook een recept voor.

Hachee uit de instant pot

3.41 van 32 stemmen

Hachee uit de instant pot

Porties4 personen
Moeilijkheidsgraad makkelijk
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 35 minuten
Extra tijd 15 minuten
Totale tijd 1 uur
Waar te bewaren in de koelkast of vriezer
Hoelang te bewaren 4 dagen in de koelkast, 3 maanden in de vriezer

Benodigdheden

 • snelkookpan, instant pot of multicooker

Ingrediënten

 • klontje boter
 • 1 kg rib- of sukadelappen - in stukken
 • 4 grote uien - in halve ringen
 • 3 laurierblaadjes
 • 3 kruidnagels
 • 2 el bloem
 • 2 el appelstroop
 • 2 el ketjap manis
 • 1 el appelciderazijn
 • 200 ml runderbouillon
 • peper en zout

Instructies

 • Zet de instant pot op de sauté stand en smelt het klontje boter in de pot.
 • Braad het vlees aan tot het bruin kleurt en schep het daarna uit de pot.
 • Doe de uienringen in de pot en bak deze tot ze zacht zijn.
 • Doe vervolgens alle andere ingrediënten en het vlees weer in de pot en schep het geheel goed om.
 • Draai de deksel op de pot met het stoomventiel dicht.
 • Zet de pot op stand 'meat' --> high en zet de timer op 35 minuten.
 • Laat de instant pot na het aflopen van de timer zelf stoom afblazen als je de tijd hebt of draai het stoomventiel met behulp van een pollepel zelf open zodat alle stoom in een keer ontsnapt.
Collectie: Instant pot

Bewaar dit recept op Pinterest!

Dit recept opslaan zodat je hem altijd kunt raadplegen als je wilt koken? Bewaar deze foto dan op een van jouw Pinterest borden.

Hachee uit de instant pot

Join the Conversation

 1. Appelciderazijn, is dit hetzelfde als appelazijn?

  1. Dat is hetzelfde inderdaad.

 2. Heb je een quick release geprobeerd? Ik lees overal dat ze bij vlees aanraden om een natural release te doen omdat het vlees bij een qr taai kan worden.

  1. Ik heb beide manieren geprobeerd maar ik merk niet echt verschil!

   1. Koel! Dank. Handig om te weten.

 3. De ingrediënten van deze hachee wijken wat af van het slowcooker recept. Kan ik dezelfde ingrediënten gebruiken of raad je aan het slowcooker recept te gebruiken?

  1. Je kunt de ingrediënten van dit recept gebruiken en de bereidingswijze voor die uit de slowcooker.

 4. Cindy says:

  Afgelopen week deze hachee gemaakt. Wauw! Het vlees zo zacht in deze korte tijd. Ik stond versteld. Ik denk niet dat ik hachee ooit nog gewoon in een pan ga maken.

  Ik vond hem wel nog aan de natte kant. Wij zijn meer van een wat dikkere hachee. Hoe krijg ik dit het beste voor elkaar met een multicooker?

  1. Het is heel lastig om hem minder nat te krijgen omdat al het vocht natuurlijk in de pot blijft zitten, ook het vocht dat uit het vlees komt. Je zou eventueel de helft runderbouillon kunnen gebruiken of na het garen van het vlees de hachee kunnen indikken met een maizenapapje terwijl je de pot op sauteerstand hebt staan.

   1. Cindy says:

    Dankje voor je antwoord. Ik dacht misschien is er nog een trucje. Dat maizenapapje had ik voor de 2e portie de volgende dag toegevoegd. Zal dat met minder bouillon volgende keer eens proberen

 5. Margriet says:

  Hallo Sabine, ik maakte vorige week dit recept maar ik miste de ouderwetse hacheesmaak.
  Klopt het dat bij dit recept geen hacheekruiden worden toegevoegd? In je andere hacheerecept voor de gewone pan voeg je die nl. wel toe.
  Heerlijke recepten maak je , dank je wel

 6. Dag Sabine, heb het recept proberen te maken in de instant pot. Ik kreeg echter een ‘burn’ signaal. De instant pot geeft dat signaal als de bodem van de pot aanbrandt. Werd toch nog een succes nadat ik de hachee in mijn Creuset pan 2 uurtjes liet sudderen maar wel elke 7 minuten de bodem los maakte met de spatel. Ik denk dat de bloem het vocht te snel gebonden heeft, waardoor er geen vrij water meer in de instant pot zat. De volgende keer ga ik de bloem toevoegen na het kookproces. Ik ben benieuwd of je mijn redenering deelt dat de bloem het vocht weggevangen heeft waardoor de bodem aanbrandde.

  1. Hmm, ik moet eerlijk zeggen dat ik dit echt nog nooit heb gezien of heb gehoord. Ik heb zelf ook het ‘burn’ signaal ook nog nooit gezien.

   De bloem na het kookproces toevoegen zou ik echter niet doen, je kunt dan beter maizena nemen en daar een papje van maken om klontjes te voorkomen. Daarnaast zou er meer dan genoeg vocht t.o.v. de bloem moeten zijn.

   Weet je zeker dat het deksel van de pot er goed op zat en het stoomventiel dicht zat zodat het vocht niet kon ontsnappen?

   1. Barbara says:

    Ik had hetzelfde probleem, recept precies gevolgd. Ik heb de boel overgeheveld (aangekoekte rommel laten zitten) naar de braadpan & nu hopen dat het niet verbrand smaakt ! :)
    Volgende x toch maar iets meer vocht

 7. Rudy Veldhuis says:

  Hi Sabine, bedankt voor dit heerlijke recept! Als ik dit voor 8 personen wil maken, kan ik dan simpelweg alle ingrediënten verdubbelen of moet ik ergens rekening mee houden? (Heb een Crockpot Express 5.7l)
  Groetjes Rudy

  1. Verdubbelen is wel heel heftig! Ik zou met name het vlees en de uien verdubbelen en het vocht x 1,5 doen.

   1. Rudy Veldhuis says:

    Top, dank voor de tip!

 8. Hei Sabine,
  Hoeveel is “4 grote uien”? 1 kilo of zo? Bedankt!

  1. Ik hou altijd net zoveel gram uien als gram vlees aan!

 9. Crista says:

  Net een instant pot gekocht en het eerste recept wat ik gemaakt heb is jou hachee. Wat een fijn recept, het vlees is super mals en snel klaar. Dank je wel. Ga ik zeker vaker maken

  1. Wat leuk, veel plezier met de instant pot!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close