Gnocchi gerechten

Gnocchi gerechten worden wel eens bestempeld als saai of smakeloos. De ‘aardappelpasta’ heeft veel nodig om op smaak gebracht te worden. Maar er zijn genoeg gnocchi gerechten die heel lekker smaken!

Wat is gnocchi?

Gnocchi, Knokkie, Gnosjie? Deze ‘aardappelpasta’ staat erom bekend dat mensen het verkeerd uitspreken. Het is officieel njokkie, een Italiaanse pastasoort. Gnocchi zijn kleine ovale balletjes die gemaakt zijn van aardappel en meel. De balletjes hebben een lichte, luchtige textuur en volle aardappelsmaak.

Gnocchi recepten vegetarisch

Wil je een lekker vegetarisch gnocchi recept maken zonder al teveel ingrediënten? Probeer een keer gebakken gnocchi. Door het bakken krijgt de gnocchi een heel lekker knapperig bruin korstje. Als je de ham in dit recept vervangt voor een vega optie, dan heb je een heerlijk makkelijk gnocchi recept. Of deze romige tomatengnocchi met burrata is ook echt een aanrader!

Gnocchi bewaren?

Als je verse gnocchi gekocht of gemaakt hebt, dan kun je het 2 dagen in de koelkast bewaren. Bewaar je het in de vriezer? Dan is het nog 3 maanden houdbaar. In de vriezer kunnen de balletjes aan elkaar blijven plakken. Om dit te voorkomen kun je ze eerst los van elkaar een uurtje op een bord leggen.

Gnocchi bereiden?

Je las hierboven al dat je gnocchi ook heel lekker kunt bakken, maar van origine hoor je het te koken. Voor kant en klare gnocchi verschilt de kooktijd uiteraard per merk. Voor 100 gram gnocchi breng je 1 liter water aan de kook. Zodra het kookt, voeg je de zout en gnocchi toe. Dan kook je de gnocchi zolang de verpakking aangeeft. Als de gnocchi’s gaan drijven, zijn ze gaar!

Naast gnocchi vind je ook genoeg pasta recepten op OMF.

Terug naar alle recepten

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close