Gnocchi met avocadopesto en zalm in knoflookboter

Gnocchi is tegenwoordig een favoriet ingrediënt van me. Ik kocht het vroeger nooit omdat ik er niet zo bekend mee was. Voor mij natuurlijk geen reden om het dan ook nooit te eten, dus eens was daar het moment dat ik het in mijn winkelkarretje gooide om er wat mee te maken. Ik geloof dat het een gerecht was waarbij ik het kookte, maar al snel ontdekte ik dat je het ook heel goed kunt bakken en dat is eigenlijk wat ik nu het liefste doe. Want van koken worden ze zacht, echt hompjes pasta zijn het dan. Lekker hoor, en met de juiste saus een feestje op je bord. Maar zelf bak ik ze liever omdat ze dan een klein beetje een krokant laagje krijgen. Iets wat ik juist lekker vind in combinatie met ook een smaakvolle saus, en in dit geval ook nog gebakken zalm.

Een heel fijn gerecht wat je eigenlijk best snel op tafel zet. Want terwijl de gnocchi bakt, maak je de pesto en de zalm laat je dan even op temperatuur komen. Vervolgens de zalm nog even bakken (en dat gaat snel), alles bij elkaar op een bordje en je hebt een lekkere maaltijd op tafel staan.

Gnocchi met avocadopesto en zalm in knoflookboter

5 van 2 stemmen

Gnocchi met Avocadopesto en Zalm in Knoflookboter

Deze Gnocchi met Avocadopest en Zalm in Knoflookboter is een feestje op je bord en een smaakbommetje.
Porties2 personen
Moeilijkheidsgraad makkelijk
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 25 minuten
Waar te bewaren koelkast, maar bij voorkeur direct eten
Hoelang te bewaren 1 dag

Benodigdheden

  • foodprocessor of hakmolentje

Ingrediënten

Avocadopesto

  • 1 avocado
  • 15 g verse basilicum
  • 1 teen knoflook
  • 50 g mozzarella - geraspt
  • 1 el olijfolie - extra vierge
  • peper en zout

Overig

  • 600 g gnocchi
  • flinke klont roomboter
  • 3 teentjes knoflook - fijngehakt
  • 340 g zalm - ongeveer een moot, in blokken gesneden
  • 1-2 bosuitjes - in ringetjes
  • citroenrasp
  • eventueel peper en zout naar smaak

Instructies

  • Verhit een beetje olijfolie in een hapjespan en bak hierin de gnocchi mooi goudbruin.
  • Doe ondertussen alle ingrediënten voor de avocadopesto in een foodprocessor en maal tot een gladde pesto.
  • Verhit in een andere hapjes- of koekenpan de roomboter en voeg hieraan de fijngehakte knoflook toe. Bak even mee en voeg de zalmblokken toe. Bak totdat deze gaar zijn.
  • Wanneer de gnocchi klaar is meng je hier 2 eetlepels pesto door. Verdeel de gnocchi over 2 (of 3) borden en verdeel daarover weer de zalm. Maak af met een beetje bosui en citroenrasp. Eventueel nog een beetje peper en zout naar smaak.
Gang: hoofdgerecht
Keuken: Italiaans
Trefwoord: avocado, avondeten, diner, gnocchi, pasta, pesto, zalm

Bewaar dit recept op Pinterest!

Dit recept opslaan zodat je hem altijd kunt raadplegen als je wilt koken? Bewaar deze foto dan op een van jouw Pinterest borden.

Gnocchi met avocadopesto en zalm in knoflookboter

Join the Conversation

  1. Je geeft aan dat je 2 eetlepels pesto gebruikt. Hoeveel eetlepels haal je uit de saus? En hoe bewaar je dit zonder dat het bruin wordt?

    1. Je maakt in dit recept meer pesto dan je nodig hebt. Bewaren kan onder een laagje olie in de koelkast, max 3 dagen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2020 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close