Gnocchi is tegenwoordig een favoriet ingrediënt van me. Ik kocht het vroeger nooit omdat ik er niet zo bekend mee was. Voor mij natuurlijk geen reden om het dan ook nooit te eten, dus eens was daar het moment dat ik het in mijn winkelkarretje gooide om er wat mee te maken. Ik geloof dat het een gerecht was waarbij ik het kookte, maar al snel ontdekte ik dat je het ook heel goed kunt bakken en dat is eigenlijk wat ik nu het liefste doe. Want van koken worden ze zacht, echt hompjes pasta zijn het dan. Lekker hoor, en met de juiste saus een feestje op je bord. Maar zelf bak ik ze liever omdat ze dan een klein beetje een krokant laagje krijgen. Iets wat ik juist lekker vind in combinatie met ook een smaakvolle saus, en in dit geval ook nog gebakken zalm.
Een heel fijn gerecht wat je eigenlijk best snel op tafel zet. Want terwijl de gnocchi bakt, maak je de pesto en de zalm laat je dan even op temperatuur komen. Vervolgens de zalm nog even bakken (en dat gaat snel), alles bij elkaar op een bordje en je hebt een lekkere maaltijd op tafel staan.
Gnocchi met Avocadopesto en Zalm in Knoflookboter
Benodigdheden
- foodprocessor of hakmolentje
Ingrediënten
Avocadopesto
- 1 avocado
- 15 g verse basilicum
- 1 teen knoflook
- 50 g mozzarella - geraspt
- 1 el olijfolie - extra vierge
- peper en zout
Overig
- 600 g gnocchi
- flinke klont roomboter
- 3 teentjes knoflook - fijngehakt
- 340 g zalm - ongeveer een moot, in blokken gesneden
- 1-2 bosuitjes - in ringetjes
- citroenrasp
- eventueel peper en zout naar smaak
Instructies
- Verhit een beetje olijfolie in een hapjespan en bak hierin de gnocchi mooi goudbruin.
- Doe ondertussen alle ingrediënten voor de avocadopesto in een foodprocessor en maal tot een gladde pesto.
- Verhit in een andere hapjes- of koekenpan de roomboter en voeg hieraan de fijngehakte knoflook toe. Bak even mee en voeg de zalmblokken toe. Bak totdat deze gaar zijn.
- Wanneer de gnocchi klaar is meng je hier 2 eetlepels pesto door. Verdeel de gnocchi over 2 (of 3) borden en verdeel daarover weer de zalm. Maak af met een beetje bosui en citroenrasp. Eventueel nog een beetje peper en zout naar smaak.
Bewaar dit recept op Pinterest!
Dit recept opslaan zodat je hem altijd kunt raadplegen als je wilt koken? Bewaar deze foto dan op een van jouw Pinterest borden.
Je geeft aan dat je 2 eetlepels pesto gebruikt. Hoeveel eetlepels haal je uit de saus? En hoe bewaar je dit zonder dat het bruin wordt?
Je maakt in dit recept meer pesto dan je nodig hebt. Bewaren kan onder een laagje olie in de koelkast, max 3 dagen.
Is het recept voor 3 personen? Denk dat 600 gram gnocchi veel is voor 2. Evenals de hoeveelheid zalm. (Hoewel ik makkelijk een bord kale gebakken gnocchi opeet!!). Ziet er lekker uit, ga het zeker maken!!
Het recept is voor twee tot drie personen ;-)
Dit is niet normaal LEKKER !!!