Gebakken gnocchi met spinazie & Boursin

Deze gebakken gnocchi met spinazie & Boursin maakte ik een poosje geleden als 1-persoonsmaaltijd. Er is meestal minimaal één dag in de week waarop ik alleen voor mezelf kook en hoe leuk ik het ook vind om te koken, de maaltjes die ik dan maak zijn wel altijd súper simpel.

Voor dit gerecht graaide ik van alles bij elkaar dat ik nog in huis had en in nog geen 20 minuten zat ik aan tafel. Het is een ietwat studentiekoos receptje geworden, maar ook dit soort maaltijden moeten in je repertoire zitten, toch?

Je hebt er echt bijzonder weinig ingrediënten voor nodig, maar geloof mij: lekker is het resultaat alsnog!

gebakken gnocchi spinazie

Gebakken gnocchi – makkelijke maaltijd

Wij zijn dól op gebakken gnocchi, dat mag inmiddels geen geheim meer zijn. Sterker nog, het is echt onwijs lang geleden dat ik voor het laatste gekookte gnocchi heb gegeten… Gebakken vind ik het véél lekkerder.

Ik hoorde laatst zelfs van iemand die zei dat ze gnocchi altijd totaal niet lekker heeft gevonden. Veel te plakkerig, te zwaar… Totdat ze dus gebakken gnocchi ging klaar maken. Instant fan. En dat snap ik wel! Door gnocchi te bakken veranderen de kleverige balletjes ineens in krokante hapjes met een zachte binnenkant.

Bovendien zorgt krokant gebakken gnocchi ook voor een lekkere textuur in een gerecht. Zo ook bij deze gebakken gnocchi met spinazie. Spinazie met Boursin en knoflookgarnalen zijn bij elkaar natuurlijk vrij zacht, maar de gebakken gnocchi zorgt dus echt voor een knapperig hapje. Heel fijn!

Gnocchi bakken doe ik altijd in een flinke klont boter en op redelijk hoog vuur. Ik kook de gnocchi nooit voor, maar doe het direct vanuit de verpakking in de pan. Na een minuut of 10-15 is de gnocchi lekker knapperig en kun je het toevoegen aan de saus.

Ook zo dol op gebakken gnocchi? Probeer dan ook eens deze recepten:

Al onze gnocchi recepten vind je op deze pagina. Daar vind je ook recepten voor het helemaal zelf maken van gnocchi en verschillende variaties daarop.

gebakken gnocchi

Gnocchi met spinazie – een heerlijke combinatie

Ik eet de laatste tijd steeds vaker spinazie. Geen idee hoe dat komt, wellicht omdat ik een fotografieopdracht voor Iglo heb waardoor ik steeds vaker met hun producten in aanraking kom?

Vroeger aten we spinazie altijd gewoon met (gekookte) aardappels en een stukje vlees, maar tegenwoordig verwerk ik het in tal van recepten. Laatste bijvoorbeeld nog in mijn groene shakshuka! Spinazie is natuurlijk gewoon een heel veelzijdig ingrediënt.

Hoe dan ook, gnocchi met spinazie is gewoon een gouden combinatie. Door diepvriesspinazie te gebruiken, blijft de spinazie lekker aan de gnocchi plakken en proef je beide ingrediënten dus goed bij iedere hap.

Voor dit recept gebruikte ik spinazie met Boursin, maar mocht je het lekkerder vinden dan kun je ook spinazie a la crème gebruiken. Gehakte spinazie zou ik voor dit recept niet gebruiken, dan wordt namelijk de saus te droog. Heb je toevallig nog gehakte spinazie huis, dan zou je een scheutje kookroom kunnen toevoegen of natuurlijk een paar lepels Boursin!

Zorg er in ieder geval voor dat de saus wel lekker smeuïg wordt. Dat is namelijk wat je wil.

Eén van de eerste gnocchi met spinazie recepten die ik ooit maakte was deze Gnocchi uit de oven met kippenpoten en spinazie-kaassaus. Nog altijd een favoriet recept bij ons in huis! Kost je iets meer moeite, maar als dat gerecht in de oven staat heb je verder ook je handen vrij. Kun je mooi vast de tafel dekken ofzo.

gnocchi met spinazie

Ingrediënten swap

Ik gaf je net natuurlijk al suggesties voor het aanpassen van de spinazie in dit recept, maar mocht je nou niet zo’n fan zijn van knoflookgarnalen, dan kun je ook prima kip gebruiken in dit gerecht.

En denk je nah, ik laat de gnocchi maar een keertje staan? Ik heb het recept ook al een keer gemaakt met ravioli. Krijg je qua textuur een heel ander recept van, maar lekker is het alsnog!

Bewaar dit recept op Pinterest!

Dit recept opslaan zodat je hem altijd kunt raadplegen als je wilt koken? Bewaar deze foto dan op een van jouw Pinterest borden.

gnocchi spinazie
5 van 1 stem

Gebakken gnocchi met spinazie & knoflookgarnalen

Kook je voor weinig mensen, heb je haast of gewoon geen zin om in de keuken te staan? Deze gebakken gnocchi met spinazie & knoflookgarnalen heb je binnen 20 minuten op tafel staan. Ideaal!
Porties2 personen
Moeilijkheidsgraad makkelijk
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 20 minuten
Waar te bewaren in de koelkast
Hoelang te bewaren 1 dag

Ingrediënten

  • 400 g gnocchi
  • 200 g knoflookgarnalen
  • 1 ui – in reepjes
  • 500 g spinazie met Boursin
  • peper en zout

Instructies

  • Verhit een flinke klont boter in een koekenpan en bak hierin de gnocchi goudbruin en krokant. Schep uit de pan en houd apart.
  • Bak in het achtergebleven vet de knoflookgarnalen, tot ze gaar zijn. Schep uit de pan en houd ook deze apart.
  • Fruit in het vet de ui aan, tot deze glazig ziet. Voeg dan de spinazie met Boursin toe en laat deze smelten. Breng op smaak met peper en zout.
  • Voeg de gnocchi en knoflookgarnalen weer toe en schep nog even om.
Gang: hoofdgerecht
Keuken: Hollands, Italiaans
Trefwoord: gebakken gnocchi, gnocchi, knoflookgarnalen, makkelijke maaltijd

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close