Video: Lasagne uit de pan

Net als veel mensen ben ook ik dol op lasagne maar ik moet heel eerlijk bekennen dat ik het geen fijn gerecht vind ik om te maken. Het is best veel werk en toch altijd maar weer de vraag of de lasagnevellen goed gaar worden in de oven. Wanneer de lasagne met lekkere bechamelsaus wordt gemaakt heb ik het er nog wel eens voor over, maar op een doordeweekse dag waag ik me er eigenlijk niet aan. En daar heb ik nu iets op gevonden, vandaag deel ik namelijk het recept voor lasagne uit de pan. Ok, het is niet 100% lasagne maar het smaakt er wel echt naar én het kost je veel minder tijd en werk. Daarnaast hoef je je ook niet druk te maken of de pasta wel gaar wordt want dat wordt ‘ie zeker.


Klik hier als je de video niet kunt zien.

Wat heb je nodig? (2 – 3 personen)

 • 10 gedroogde lasagnebladen
 • 1 teentje knoflook
 • 1 ui
 • 200 gram rundergehakt
 • 1 blik tomatenblokjes
 • 250 milliliter tomatensaus
 • 1 theelepel gedroogde oregano
 • 1 theelepel gedroogde basilicum
 • snuf cayennepeper
 • 400 milliliter water
 • ricotta
 • Parmezaanse kaas
 • verse basilicum
 • peper en zout

Na het bereiden van het gerecht kwam ik erachter dat ik mijn zak Italiaanse groenten had laten liggen in de koelkast. Oops! Deze kun je dus ook nog toevoegen aan het gerecht.

1. Snipper de ui en hak de knoflook fijn. Fruit deze in een hapjes pan aan tot het goed begint te geuren.

2. Voeg dan het gehakt, de gedroogde basilicum, oregano en cayennepeper toe. Bak het gehakt rul.

3. Doe de tomatenblokjes, tomatensaus, water, peper en zout in de pan en breng het geheel aan de kook.

4. Breek de lasagnebladen in stukken en voeg deze aan de tomatensaus toe. Breng het geheel weer aan de kook en laat de pasta onder af en toe doorroeren in 20 – 25 minuten gaar worden. Doe dit zonder deksel op de pan, hiermee zorg je ervoor dat de saus indikt.

5. Rasp een hoeveelheid Parmezaanse kaas naar wens en roer dit door de panlasagne.

6. Schep ricotta op de lasagne en garneer met verse basilicum. Serveer direct.

lasagne uit de pan

Bewaar dit recept op Pinterest!

Dit recept opslaan zodat je hem altijd kunt raadplegen als je wilt koken? Bewaar deze foto dan op een van jouw Pinterest borden.

Lasagne uit de pan

Join the Conversation

 1. Sandra says:

  Wat een slim idee! Ik maak het ook vrijwel nooit omdat het zoveel werk is en niet altijd lukt, dus dit is een fijn recept om het weer eens te gaan proberen :-)

 2. Margot says:

  Wat een goed idee! Ik vind lasagne maken ook te veel werk, maar mijn vriend maakt gelukkig af en toe een hele lekkere versie!

 3. Vivian {Stay Alive and Cooking} says:

  Hmmm, ik heb het voor zo’n grote schaal heerlijk geurende lasagne (met inderdaad de bechamel saus) wel over om een tijdje in de keuken te staan… Maar dit is zeer zeker een goede variant voor de doordeweekse dag! Hartstikke slim.

 4. Laura - Dagelijkse hap says:

  Wat een goed idee dit! Lijkt me echt heerlijk :D Ik ga dit zeker onthouden :)

 5. Marushi says:

  Ik ben echt gek op lasagne. Dit ziet er heel erg lekker uit! -x-

 6. Astrid says:

  Dit klinkt heel goed, lasagne maken is idd altijd heel veel werk. Dus deze wordt even opgeslagen.

 7. Chantal says:

  Even een kleine tip als je lasagne te veel werk vind: als je verse lasagnebladen gebruikt in plaats van gedroogde bladen (kan je o.a. bij AH kopen) hoeft het maar 15-17 minuten in de oven.
  En smaakt heerlijk!

 8. Tilly says:

  Inderdaad, verse lasagne bladen is de oplossing, geen harde stukken meer en wat te veel aan bladen is kan heel goed bewaard in de vriezer, even ontdooien ( ca 5 minuutjes ) en weer klaar voor gebruik. Maar dit snelle recept ziet er ook erg lekker en makkelijk uit.

  Smakelijke groetjes, Tilly

 9. nikki says:

  Ik weet niet hoe het komt maar mijn lasagna bladen werden niet volledig’zacht’. Terwijl ik het ook in kleine stukjes deed en 400 ml water gebruikte..

 10. Chantalle says:

  Zo lekker, ipv ricotta doe ik er altijd burrata op.
  Goddelijk en ontzettend makkelijk.
  Vanavond weer op het menu. X

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close