Review: Crock-Pot Multi-cooker CR051

YES, eindelijk is het dan tijd voor de langverwachte review van mijn nieuwe multicooker: de Crock-Pot Express Multi-cooker CR051. Voordat je begint met het lezen van de review wil ik vast één ding zeggen: koop-hem-maar-gewoonMaar echt. Deze review gaat één (niet gesponsord want ik heb dit apparaat hartstikke zelf betaald) reclamepraatje worden voor mijn nieuwe multicooker. Ik ben namelijk fan, gróót fan van deze nieuwe keukengadget. Zo’n groot fan dat ik zelfs mijn slowcooker de deur uit heb gedaan en als je mij langer volgt dan weet je dat dit heel veel zegt.

Enkele weken/maanden geleden toen ik een recept op Ohmyfoodness deelde die je moest bereiden in de slowcooker, kreeg ik van een van mijn lezers de tip dat ik een multicooker zou moeten kopen, want dat zou nóg beter zijn dan een slowcooker. Ik deed wat research, raakte langzaamaan meer geïnteresseerd en plaatste er op een gegeven moment ook iets over in mijn Instagram Stories. Toen uiteindelijk zoveel van jullie aangaven heel erg geïnteresseerd te zijn in deze multicooker en er graag een review van wilden zien, belandde het apparaat al snel in mijn digitale winkelmandje. Want tja, alles voor de zaak hè.

Wat is een multicooker?

De naam zegt het eigenlijk al maar een multicooker is in feite meerdere apparaten in een. Een typische multicooker kan eten koken, laten sudderen, bakken, stomen en aanbraden maar afhankelijk van het apparaat kun je er veel meer dingen mee.

Het apparaat dient er voornamelijk voor om het leven wat makkelijker te maken: de multicooker kookt met behulp van een timer jouw eten, terwijl jij er zelf geen omkijken meer naar hebt.

De Crock-Pot Express Multi-cooker

Functies
De multicooker die ik heb, de Crock-Pot Express Multi-cooker is vergelijkbaar met de méga populaire Instant Pot uit Amerika en kent acht voorgeprogrammeerde snelkookfuncties. Met deze functies bereid je eten dat normaal gesproken langer de tijd nodig hebt in een veel kortere tijd omdat het gerecht wordt bereid onder hoge druk. De acht voorgeprogrammeerde snelkookfuncties zijn:

 • Meat/stew: voor het bereiden van vleesgerechten als stoofvlees en stoofpotjes;
 • Beans/chili: voor het maken van gerechten als chili con carne;
 • Rice/Risotto: het perfect koken van rijst maar ook voor het bereiden van risotto;
 • Yogurt: het maken van je eigen yoghurt;
 • Poultry: het garen van (een hele) kip;
 • Dessert: voor het maken van pudding;
 • Soup: voor het maken van simpele en complexe soepen;
 • Manual: hiermee kun je zelf de druk en tijdsduur instellen van de pan.

Naast de snelkookfuncties heeft het apparaat een slowcookfunctie die exact zo werkt als een slowcooker. Je kiest voor de stand high of low en stelt zelf de tijdsduur in. Met deze functie wordt er niet onder druk gekookt en garen gerechten dus op een lage temperatuur voor een langere tijd.

Verder is er nog de knop Steam voor het stomen van bijvoorbeeld groenten, vis, broodjes bapao of dimsum, kun je met Brown/Sauté eventueel vlees aanbraden voordat je deze laat slowcooken of onder druk bereidt en kan de multicooker op de keep warm stand gezet worden als een gerecht klaar is maar het nog geen tijd is om te eten.

Crock-Pot Multi-cooker CR051 review

Crock-Pot Multi-cooker CR051 review

In de verpakking

Afmetingen
Als de Crock-Pot Express multicooker bij je wordt thuisbezorgd gebeurt dit zeer waarschijnlijk in een grote doos, het is namelijk een flink apparaat. Alleen de deksel is al vrij imposant en voor de hele unit moet je wel even een plekje vrijmaken in een keukenkastje en/of op je aanrecht. Het apparaat heeft een doorsnede van 36 cm en is 41 cm hoog. Daarnaast weegt hij ruim 7 kilo en daarmee is het een flink bakbeest. Bij mij staat hij, als ik hem niet gebruik, gewoon op een plank in mijn trappenkast op de plek waar voorheen de slowcooker stond en tijdens het gebruik zet ik hem op mijn kookplaat.

In de verpakking
De Crock-Pot Express multicooker wordt uiteraard geleverd met een binnenpot. Deze heeft een inhoud van 5,7 liter waardoor de pot geschikt is voor 6 personen of meer. Wij zijn zelf natuurlijk met 2 volwassenen en 2 kinderen thuis, maar tot nu toe heb ik niet ervaren dat het apparaat te groot is voor deze samenstelling. Ik maak gewoon iets meer van een gerecht en vries het vervolgens in.

Verder zit er in de doos een stoomrekje, een plastic lepel waarmee je gerechten kunt roeren of rijst uit de pot kunt scheppen zonder de pot te beschadigen, een receptenboekje waar wat leuke recepten instaan en uiteraard een uitgebreide handleiding.

Mogelijke uitbreidingen
Voor de Amerikaanse Instant Pot zijn veel accessoires verkrijgbaar die je ook zou kunnen gebruiken voor deze multicooker van Crock-Pot. Dingen op mijn lijstje zijn bijvoorbeeld nog een glazen deksel die handig is wanneer je de slowcook functie gebruikt en een stoommandje voor het garen van kleiner formaat groenten of broodjes.

Crock-Pot Multi-cooker CR051 review

Hoe werkt het?

In principe is het display al zeer duidelijk en heb je de handleiding van het apparaat niet per se nodig. De handleiding vond ik zelf alleen handig om even te checken bij welke functie ik het stoomventiel moest locken.

Snelkoken
Kies je een van de functies waarbij je onder druk kookt, dan is het belangrijk dat je het stoomventiel op de deksel dichtdraait zodat alle stoom die ontstaat in de pot wordt opgesloten. Door het opsluiten van de stoom ontstaat er een hoge druk in de pot waardoor een gerecht sneller gaart dan gebruikelijk.

Op het display stel je de gewenste druk van de pot in (high of low) en vervolgens de gewenste tijdsduur. Achterin het instructieboekje dat geleverd wordt bij de multicooker staan wat richtlijnen hiervoor, maar ieder recept dat je tegenkomt zal precies vermelden welke standen je moet gebruiken. Let op: als je onder druk kookt begint de timer pas te lopen op het moment dat de pot volledig onder druk staat! Bij de slowcooker of brown/saute standen heeft dit geen invloed, maar gebruik je de multicooker als snelkookpan dan heeft het apparaat echt wel even de tijd nodig om druk op te bouwen. Bij normaal gebruik ligt dit zo rond de 12-15 minuten, maar toen ik aardappelpuree ging maken en 2 kg aardappelen wilde koken, kostte het zeker 20-25 minuten voordat er voldoende druk was opgebouwd en het apparaat begon met koken. Neem dit dus mee in je kooktijd!

Als de timer is afgelopen kun je ervoor kiezen om de stoom langzaam uit de pot te laten ontsnappen (natural release) of een handje te helpen en zelf het stoomventiel met behulp van een pollepel open te draaien (quick release), stoom ontsnapt dan in een paar seconden onder enorm hoge druk via de deksel uit de pot.

Slowcooken
De slowcooker-functie op de multicooker werkt exact hetzelfde als een normale slowcooker. Zonder druk, het stoomventiel dient dan ook open te staan op de deksel wanneer je deze functie gebruikt, wordt een gerecht op lage temperatuur voor langere tijd gegaard. Je hebt de keuze uit stand high of low en kunt zelf de tijd instellen. Omdat de pot geen druk hoeft op te bouwen, begint de timer te lopen zodra je op start drukt.

Geteste functies

Het liefst wilde ik alle functies getest hebben voordat ik deze review zou schrijven, maar na het testen van 6 verschillende functies was ik al zo onwijs enthousiast, dat ik niet langer kon wachten. Ik heb een aantal functies voor het snelkoken getest, alsmede de brown/saute functie en de slowcook- en steamfuncties.

Rice/Risotto
Eén van de eerste dingen die ik maakte in mijn multicooker is risotto. Crock-Pot belooft namelijk in 12 minuten risotto te kunnen maken zonder dat je zelf constant in een pan hoeft te roeren en daar had ik wel oren naar. Ik maakte een risotto met onder andere zeekraal en citroen. Voor het maken van de risotto fruitte ik eerst de knoflook en ui aan middels de brown/saute stand voordat ik de rijst en bouillon toevoegde. Na het toevoegen van alle bouillon draaide ik de deksel op de pot, liet ik de druk opbouwen en nadat na 12 minuten de timer was afgelopen zette ik de pot terug op brown/saute stand en hoefde ik alleen nog wat laatste ingrediënten als boter en kaas toe te voegen. Resultaat? Perféct gegaarde risotto zonder moeite, ideaal dus.

Ook het koken van rijst ging heel goed. Ik zocht op internet de juiste verhoudingen rijst en water op en na 12 minuten had ik perfect gegaarde rijst die niet nog na hoefde te stomen of afgegoten hoefde te worden.

Slow cook
Zoals ik al vaker heb gezegd in deze review werkt de slow cook functie op de multicooker hetzelfde als een echte slowcooker. Ik maakte bolognesesaus in de pot, die ik 8 uur op stand low heb laten pruttelen. De smaak was gewéldig. Wel mistte ik de mogelijkheid om het gerecht even snel door te roeren of te bekijken ondertussen, maar daarom staat een glazen deksel dus op mijn wensenlijstje.

Steam
Voor een hapje voor Cody besloot ik groenten eens te stomen in plaats van te koken. Ik heb geen stoompan en iedere keer werken met een stoommandje vind ik ook alles behalve praktisch maar ik had de multicooker nog op het aanrecht staan dus besloot deze te gebruiken. Ik sneed een flespompoen in grove stukken, legde deze op het stoomrekje en stoomde deze in 15 minuten gaar door een klein beetje water op de bodem van de binnenpot te schenken. Dat werkte perfect!

Ook stoomde ik 2 kilo aardappels voor mijn aardappelpuree gaar. Hiervoor gebruikte ik niet het stoomrekje maar zette ik de aardappels gewoon onder water. Het duurde, gezien de grote hoeveelheid aardappels en water, echt wel even voordat de multicooker onder druk stond, maar vervolgens had ik wel na 12 minuten stomen de perfect zachte aardappels voor de puree.

Meat/Stew
Hachee, een van mijn favoriete stoofvleesrecepten, eentje die ik van huis uit heb meegekregen. Ik maak dit gerecht normaal gesproken in de braadpan of in de slowcooker, maar uiteraard moest ik het ook proberen in de multicooker. Het vlees en de uien heb ik eerst lichtjes aangebraden op de saute stand en vervolgens heb ik alle ingrediënten 30 minuten onder druk laten garen. Gedurende 10 minuten heb ik de stoom rustig laten ontsnappen, het laatste zetje gaf ik zelf door het ventiel open te draaien. De jus heb ik gebonden met een maizenapapje en het resultaat was zalig. Hachee binnen een uur i.p.v. 4 uur, wooooohoo.

Manual
De meeste recepten die je voor de multicooker vindt zijn geschreven met de manual stand in gedachten. Dit is de stand die je waarschijnlijk het vaakst zult gaan gebruiken als je wat meer bekend raakt met de multicooker. Zelf gebruikte ik de manualfunctie voor het maken van dit recept. Niet per se een gerecht dat je zou moeten klaarmaken in een multicooker, maar het werkte uiteindelijk prima natuurlijk. Het was ook niet meer een kwestie van een paar knopjes in drukken en wachten maar.

Brown/Saute
Een groot voordeel aan deze multicooker is de brown/saute functie. Veel, met name slowcooker, recepten krijgen een veel intensere smaak wanneer je het vlees even aanbraadt voordat je het laat sudderen. Voorheen vond ik het altijd veel te veel gedoe om een losse pan vies te maken voor het aanbraden van vlees en liet ik dat deel dus vaak achterwege, maar omdat ik het vlees nu gewoon in de pot kan aanbraden sla ik de stap nooit meer over. De functie werkt ook gewoon goed. De bodem van de pot wordt goed warm en vlees krijgt een mooi kleurtje als je het in de pot aanbraadt. Ook ui en knoflook zijn goed aan te fruiten op deze stand.

Moet je hem nou écht kopen?

Ja, sowieso. Dit apparaat maakt je leven gewoon echt vele malen makkelijker, zelfs als je een foodie bent die houdt van koken. Ik hou ook van koken, vind het heerlijk om gerechten urenlang te laten pruttelen, om een half uur uit te trekken voor het maken van risotto en om zelf te roeren in potten en pannen, maar sinds ik de multicooker in huis heb ben ik echt MEGA fan. Ik merk dat ik hem ontzettend vaak uit de kast trek en dat ik het apparaat minimaal eens per week aan het werk zet. Deels omdat ik het onwijs leuk vind om te experimenteren met, voor mij, iets nieuws maar ook omdat dit apparaat gewoon echt heel veel gemak brengt in huis.

Normaal gesproken zou ik nooit stoofvlees op een doordeweekse dag inplannen maar met de multicooker kost het je slechts 30 minuten in plaats van 3-4 uur waardoor het ineens een mogelijkheid wordt om wel dit soort comfortfood te eten na het werk. Verder vind ik ook heel prettig dat het apparaat zijn werk kan doen terwijl ik de keuken vast opruim en de tafel dek. Het gemak van een oven maar dan met meerdere functies.

Wat ook fijn is, is dat de Express-Pot mijn slowcooker gewoon vervangt. De slowcooker die ik eerst had heb ik nu meegenomen naar kantoor voor het geval ik daar voor een video eens een slowcookerrecept wil maken, maar thuis heeft het me dus geen extra ruimte gekost. De multicooker is een flink apparaat, maar past prima op de plek van de slowcooker in mijn bergkast en dat scheelt natuurlijk ook weer.

Ben jij iemand die nog op zoek was naar een slowcooker dan zou ik de zoektocht staken en voor deze multicooker gaan. Ben je iemand die al een slowcooker heeft maar ook nieuwsgierig is naar een snelkookpan en graag meer zou willen zonder daar heel veel moeite voor te doen, dan kan wat mij betreft jouw huidige slowcooker de deur uit en plaatsmaken voor deze multicooker van Crock-Pot. Ik weet vrijwel zeker dat de multicooker in ieder huishouden een toevoeging zal zijn.

Wat kost dat geintje? Tussen de €115-€130. Klinkt wellicht niet heel goedkoop, maar bedenk je wel dat dit apparaat een rijstkoker, snelkookpan, slowcooker, stoompan en nog veel meer in één is. Zou je al deze apparaten los moeten kopen dan ben je veel duurder uit. En daarbij weet ik zéker dat als je hem eenmaal in huis hebt, je er heel veel plezier van gaat hebben.

De Crock-Pot Express multi-cooker CR051 is onder andere verkrijgbaar bij BOL en uiteraard ga ik er in de toekomst recepten voor delen.

Join the Conversation

 1. Marleen says:

  Ik ben fan van de Crock-Pot. Ik heb nog geen dag spijt van mijn aankoop. Je geeft aan dat het lang duurt voordat de pan op druk is. Mijn advies hierin in; gebruik warme vloeistoffen, de pan is dan veel sneller op druk en dat is weer een flinke tijd winst. Ik heb zelf veel gehad aan de informatie in de facebookgroep Crock-Pot Express zonder pakjes en zakjes.

 2. Chantal says:

  Hoi Sabine,

  Super toffe review!!! Ik had hem zelf inmiddels al aangeschaft (door het zien van je instastories) alleen helaas nog niet de tijd gehad om me erin te verdiepen…. Maar door deze review ben ik alleen nog maar meer enthousiaster geworden!!!!

  Ik had nog een vraag omtrent de glazen deksel (welke me erg handig lijkt!) heb jij enig idee waar ik deze zou kunnen aanschaffen? Of naar welk woord hiervoor ik kan googelen?

  Groetjes, Chantal

  1. Sabine Author says:

   Daar ben ik zelf helaas ook nog niet helemaal achter maar als ik geschikte accessoires heb gevonden dan deel ik dat!

   1. Dinie says:

    Kan je er ook cake of taart in maken en op welke stand

   2. Sabine Author says:
  2. Sabine Author says:

   Snelle update: ik kreeg via Instagram een berichtje dat de 365+ glazen pannendeksel van IKEA in 24cm perfect past: https://www.ikea.com/nl/nl/p/ikea-365-pannendeksel-glas-00432985/

   1. Annet says:

    Heb je die glazen deksel al in gebruik? Dat lijkt me ook heel handig. Maar ik zal ook eens in m’n pannen la kijken.

   2. Sabine Author says:

    Ik heb nog geen glazen deksel hiervoor, moet hem nog steeds scoren.

 3. Hi,

  Mijn rijststomer is een beetje aan zijn eind gekomen. Hierin kan je voor 10 personen rijst stomen. Is dit ook een goede vervanger voor mijn stomer. En voor hoeveel personen rijst kan je hierin stomen? Wat je die ruimte he dus 1 apparaat weg kan maar vervangen worden door 1 ander apparaat ;-)
  Leuke recensie!

  Groetjes Inge

  1. Sabine Author says:

   Ik heb even voor je gezocht maar ik kan nergens vinden hoeveel rijst je exact kunt klaarmaken in deze multicooker. De cooker heeft in ieder geval een binnenpot van 5,7 en aangeraden wordt om deze voor de helft te vullen met rijst wanneer je er rijst in wilt bereiden. Dus ik gok dat je voor minimaal 10 personen rijst kunt stomen.

   1. Dank je wel het antwoord, ik ga er eens serieus naar kijken want het klinkt allemaal zeer goed en als ik dan zo 2 dingen kan combineren ;-)

 4. Linda says:

  Leuke recensie! Toevallig ben ik zelf sinds afgelopen week in het bezit van een Crockpot Express. Dus deel maar snel wat lekkere recepten!

  Tot nu toe bevalt het me prima, maar mijn slowcooker heb ik de deur nog niet uitgedaan ;).

  1. Gish Joris says:

   Dag ik maak vaak rijst klaar met de crockpot. Ik maak een kilo rijst in één keer klaar. Gewoon door toevoeging van een liter water. Perfecte rijst als resultaat. Ik ben ervan overtuigd dat je ook anderhalve kilo kan klaarmaken. Het duurt wel een lange tijd eer de heatfunctie over gaat naar het stomen van de rijst omdat je natuurlijk koud water moet toevoegen. Zorg er ook voor dat de rijst goed vlak in je pot ligt zodat die volledig onder water staat. Ik heb dit inmiddels al vaak gedaan. Ik vries de rijst die te veel is in voor onze grote hondenvrienden die soms op bezoek komen. Die ik pimp ik dan op met kippenmaagjes en levertje en daar zijn ze verzot op.

 5. Super review, ook ik zat hierop te wachten.
  Waarom heb je gekozen voor de Crock-Pot Express Multi-cooker en niet de Instant Pot of een andere multicooker?

  1. Sabine Author says:

   Ik ben al bekend met de CrockPot apparaten en heb die altijd super fijn gevonden. Instant Pot is hier niet zo goed te krijgen.

   1. Goede keuze geweest als ik het zo lees.
    Vroeg het me vooral af omdat je verwijst naar de accessoires van de Instant Pot. Laat je hier of via instagram weten wanneer je fijne accessoires hebt gevonden? Daar ben ik natuurlijk ook benieuwd naar, en naar recepten maar daaraan zal het vast niet ontbreken ;)

   2. Sabine Author says:

    Ik denk het wel! Ik hoop dat Crock-Pot ook nog met eigen accessoires komt. Maar als ik fijne heb gevonden deel ik dat uiteraard.

  2. Monique says:

   Kan de binnenpot ook op inductie?

   1. Sabine Author says:

    Nee, dat kan niet. Maar dat is ook niet nodig want het apparaat heeft zelf een SAUTE functie.

 6. Annelies Lankhuizen - Penning says:

  Wat een fijne, uitgebreide review! Ik wist niet dat het apparaat zo veel functies had. En de prijs vind ik eerlijk gezegd ook reuze meevallen.

 7. Jessica says:

  Hier ook een trotse eigenaar van de crockpot expres, alleen gebruik ik hem heel weinig . Ik ga die Facebook groep maar eens opzoeken die Marleen noemde! Toch ook maar eens meer mee aan de slag gaan.

 8. Geweldig ding inderdaad. Ik heb hem op m’n aanrecht staan en gebruik hem bijna elke dag, groente kook ik nog zelden in een pan, gaat bijna altijd op de stoomfunctie (of in de oven). Ik heb een stoommandje gekocht die veel bij de instantpot wordt gebruikt. Ideaal. Stoofgerechten uiteraard maar ook gehaktballen of gehaktbrood (ook in m’n stoommandje want dan lekt het vet er een beetje uit) en kip etc etc. En van de zomer weer m’n eigen yoghurt natuurlijk. Kortom naast oven en airfryer en m’n gietijzeren koekenpan heb ik niet meer nodig :).

  Ook een aanrader is de rootitoot Facebook groep en website.

 9. Karen says:

  Hoi. Ik woon in Canada en hier word je bijna doodgegooid met de Instant pot. Ik heb hem ook en het is zo’n ideaal apparaat. Wat ook heel goed werkt is om de eieren er in te koken. Nog nooit zulke makkelijk te pellen eieren gehad.
  Pas wel op met hem op je kookplaat zetten. Ik heb geregeld foto’s voorbij zien komen met gesmolten apparaten omdat de kookplaat per ongeluk toch aan ging.
  Ik wil hem niet meer missen in ieder geval. Maak er ook geregeld erwtensoep in, gaat ook snel.

  1. Sabine Author says:

   Ja, grappig dat het aan die kant van de wereld enórm populair is en hier eigenlijk nog totaal niet. Volgens mij staat hij daar ook vast op ieder aanrecht in tegenstelling tot in Nederland, haha.

 10. Richard Kruk says:

  Ik heb hem nu al een paar maanden en ik gebruik hem regelmatig: bijvoorbeeld voor Risotto, SpareRibs. Het is wel lastig om goede recepten te vinden, meestal Amerikaanse vette hap.

 11. Rachel says:

  oh wauw wat tof zeg, veel plezier met dit apparaat.. maar dat komt wel goed denk ik zo ;) Op dit moment hebben wij een slowcooker en dat is vooral heerlijk als je zacht vlees wilt hebben. Maar hier kan je nog veel meer mee!

 12. José says:

  Nav je review heb ik de crockpot gekocht en meteen spareribs bereid, zó leuk! Wil binnenkort ook nog pulled pork gaan bereiden Hoop dat je veel recepten met de crockpot express gaat publiceren! Nog wel een vraagje over de bodem van de binnenpot, deze is bij mij niet vlak maar bol (zodat olie naar zijkanten loopt en niet gelijkmatig over de bodem blijft), hoort dit?

 13. Angelina says:

  Ik wilde een slowcooker maar nu ik weet over de multicooker dan heb ik die veel liever. Wel goeie tip over de glazen deksel. Ik ga hem mezelf kado doen voor me verjaardag in juli ( als ik zolang kan wachten)

 14. Wat een leuke recentie heb je geschreven. Ik heb een slowcooker masr ben ook groot fan van de snelkookpan. Vanmiddag heb ik om 15.00 uur riblappen aangebraden in de snelkookpan en dasrna nog 20 kin. onder druk. Resultaat was heerlijk zacht stoofvlees.
  Maar na jouw enorm positief verhaal ga ik mijn slowcooker en snelkookpan, die ik overigens al meerdan 30 jaar gebruik, inruilen voor een deze alleskunner. Ik heb er zin in!

  1. Sabine Author says:

   Oh wat leuk, ik hoop dat de multicooker gaat bevallen! Ik vind het echt ideaal, een slowcooker en snelkookpan ineen.

 15. Chantal says:

  ik vind hier wat recepten voor de crockpot express

 16. Jessica says:

  Ik heb de pan afgelopen zondag voor mijn verjaardag gekregen. Hij stond bovenaan mijn lijstje. Nu staat hij op mijn aanrecht te wachten op de eerste keer. Ik ben me zo goed mogelijk aan het inlezen voordat ik m gebruik. Hij kan zo veel dat ik bijna niet weet waar(-mee) te beginnen. Maar dankzij jouw geweldige review en de reacties eronder ben ik weer n stap verder. Straks maar eens een stukje stoofvlees halen, want die hachee lijkt me wel wat.

 17. Angela says:

  Dag Sabine,
  Mooie review, heel erg handig!
  Ik twijfel over het kopen van een slow/multi cooker. Eigenlijk denk ik dat het voor mij alleen handig zou zijn als ik in de ochtend voor m’n werk (6 uur) eten in de pan kan doen zodat het als ik thuis ben (18:30uur) klaar is. Dat is natuurlijk een te lange kooktijd. Weet je of je het zo kan instellen dat het pas na een paar uur begint met koken? (Ik zie een ‘delay timer knop’, is dat het?)
  En ik heb ook een hogedruk pan; denk je dat tov de snelkookfunctie deze crock pot dan een toegevoegde waarde heeft?

  1. Sabine Author says:

   Er zit inderdaad een delay timer op de multicooker waardoor de pan later kan beginnen met koken. De snelkookfunctie van de Crock-Pot werkt hetzelfde als die van een hogedrukpan dus in dat geval is er geen toegevoegde waarde. Echter: als je twijfelt over de aanschaf van een slowcooker dan zou ik toch eerder de multicooker kopen, simpelweg omdat je er veel meer mee kan.

 18. Marianne de Graaf says:

  Ik heb nu rundvlees in de CPE aangebraden en de stand slow gebruikt en op low maar uit het gaatje uit het deksel blijft stoom komen…deksel er eerst los op gehad en nu dicht en ventiel gesloten en hij blijft stomen. Is mijn pan/ deksel kapot??? Hij blijft op low ook heel hard pruttelen.

  1. Sabine Author says:

   Dat kan ik vanachter een beeldscherm helaas wat moeilijk beoordelen. Maar het is ook afhankelijk van de setting die je gebruikt: gebruik je de slowcook functie of juist de snelkoekfunctie? Low/High is bij iedere functie namelijk in te stellen. Wellicht zit het ventieldopje niet helemaal goed in de deksel? Als je deze hebt dichtgedraaid moet er in ieder geval geen stoom uit komen wanneer je de pot gebruikt als hogedruk pan.

 19. Esther van den Bosch says:

  Hai Sabine,

  nog zo’n Crockpot Express Pot fan! Toen ik mijn slowcooker omruilde voor deze, was ik gelijk enthousiast. De review op mijn blog is minder lang dan die van jou, maar minstens net zo positief. Op naar nog vele lekkere recepten uit de Crockpot Express pot!

  Groetjes

  Esther

  1. Sabine Author says:

   Haha, top apparaat is het he! Je kunt er zo lekker veel mee.

 20. Petra says:

  Helaas, de deksel van 24cm van IKEA zit daar niet meer in het assortiment, ik ga op zoek naar iets anders. Mocht iemand een tip hebben voor een goed passend deksel (met stoomgaatje), dan hoor ik dat graag! Ik heb toch het idee dat er met de bijbehorende deksel iets te weinig stoom ontsnapt bij slowcooken waardoor je aan het einde van de kooktijd een tijdje de deksel er af moet halen om het overtollige vocht te laten inkoken. Ik hoop dat dit met een glazen deksel met stoomgaatje net iets beter werkt. Verder echt een topapparaat trouwens, wordt hier regelmatig gebruikt voor stoofschotels, spareribs, curry, risotto, soep en dan hebben we nog niet eens alle functies uitgeprobeerd.

 21. Marielle says:

  Ik heb een crockpot slowcooker die op low te warm wordt voor het mooie. Hoe is dat met deze multicooker?

  1. Sabine Author says:

   Ik vind hem persoonlijk heel goed werken op lage stand!

 22. Carin Post says:

  Heeft iemand een tip?
  Deksel van mijn crockpot express multicooker gaat niet meer open.
  Alles al uitgezet en stoom eruit.
  Hoe kan ik hem open krijgen. Hij draait niet meer van de gesloten stand af.

  1. Sabine Author says:

   Oh nee, wat vervelend! Misschien even wat laten afkoelen? Wellicht dat ‘ie teveel vacuüm heeft getrokken.

 23. Tinie Schurink says:

  Mijn nieuwe crockpot blijft maar stomen uit de gesloten ventiel maar de werkventiel is geblokkeerd met een plastik ringetje, hoort dit? Al het water was verdampt uit het grote ventiel. Hopenlijk hebt je antwoord. Groetjes Tinie

  1. Nee, dat hoort niet. Met gesloten ventiel moet er niets uit de Crockpot kunnen komen. Ik zou dus even contact opnemen met de leverancier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close