Mexicaanse recepten

Mexicaanse recepten staan bekend om de rijke smaken en kruiden en ik ben er echt gek op! Tacos, enchiladas, burrito’s, quesadillas en guacamole zijn een paar voorbeelden van Mexicaanse recepten die je mij altijd mag serveren. In veel gerechten wordt gebruikgemaakt van maïs, bonen, rijst en vlees.

Ik deel alvast één van mijn favoriete Mexicaanse recepten: de Mexicaanse rijstschotel met kip! 

Mexicaans eten kruiden

Ze kruiden hun gerechten graag met cacao, koriander en komijn. Het gebruik van chilipepers en eerder genoemde kruiden is kenmerkend voor de Mexicaanse keuken en kan zorgen voor een pittige smaak. Sommige gerechten, zoals salsa, zijn van nature pittiger, terwijl andere gerechten mild van smaak kunnen zijn. Ik vind de combinatie van pittige pepers met het frisse van bijvoorbeeld crème fraîche of sour cream erg lekker. 

Mexicaans drinken

Er zijn verschillende dranken die goed passen bij Mexicaans eten. De klassieke Mexicaanse cocktail mag natuurlijk niet ontbreken. Dat is de Margarita, een cocktail op basis van tequila, trip sec en limoensap. Op OMF heb ik eerder een variant op de Margarita cocktail gedeeld. Ben je meer een bier liefhebber? Dan zit je in Mexico ook goed! In Nederland is het Mexicaanse bier Corona het populairste. Don Equis en Modelo zijn andere opties om te drinken bij kruidige Mexicaanse gerechten. 

Als laatste nog even een linkje naar een ander lekker Mexicaans recept. Het is officieel geen Mexicaans gerecht, maar de ingrediënten en smaken zorgen er wel voor dat het net zo smaakt! Dit Mexicaanse recept met gehakt is flink gevuld met gehakt, kaas en zoete aardappel.

Terug naar alle recepten

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close