Fastfood Friday: Kaastaco’s met pulled beef

Ik zag het ooit Tieghan van Half Baked Harvest een keertje doen: een burrito maken en die vervolgens bakken IN gesmolten kaas. Het resultaat was een krokante kaaslaag om de burrito heen. Naaaah, dat is toch helemaal briljant? Ik besloot de proef op de som te nemen en maakte deze kaastaco’s met pulled beef op dezelfde manier. Gewéldig; ik had de taco’s zelfs zonder vulling prima kunnen eten met een dipsausje ofzo, haha. Wel even een tip vooraf: het is wellicht wel handig als je een goede anti-aanbakpan hebt.

Zoals ik al zei vulde ik de kaastaco’s met pulled beef. Daar moet je even wat tijd voor uittrekken want ik gebruik stoofvlees hiervoor en dat moet nou eenmaal eventjes pruttelen. Maar maak het vlees gerust van tevoren klaar hoor, het blijft namelijk wel een paar dagen goed in de koelkast en je zou het eventueel zelfs kunnen invriezen. Laat je  in ieder geval niet tegenhouden door de hoeveelheid ingrediënten: de eenvoudige dry rub is zo gemaakt en je hebt waarschijnlijk het meeste al wel in huis.

Omdat de kaastaco’s toch wel de ster van het gerecht zijn en de pulled beef al behoorlijk stevig is van smaak, hield ik de rest van de aankleding vrij eenvoudig. Een lekkere frisse tomatensalsa en een simpele avocadocrème was meer dan voldoende om de kaastaco’s met pulled beef helemaal compleet te maken.

Om de kaastaco’s te maken gebruikte ik overigens mini wraps. Albert Heijn verkoopt dit onder andere onder de naam Gordita’s, maar ik zag dat Santa Maria ze tegenwoordig ook in het assortiment heeft. Die laatste zul je ook vast wel bij andere supermarkten kunnen vinden.

P.S: liever een vegetarische vulling? Deze pulled portobello gaat er ook heel lekker bij!

kaastaco's met pulled beef

kaastaco's met pulled beef

5 van 2 stemmen

Kaastaco's met pulled beef

Als je deze kaastaco's hebt geproefd wil je ze nooit meer op een andere manier eten. De krokante kaaslaag is zó'n smaakbommetje om de mini wraps. Ik vulde ze met kruidige pulled beef, tomatensalsa en avocadocrème.
Porties8 stuks
Moeilijkheidsgraad gemiddeld
Voorbereidingstijd 30 minuten
Bereidingstijd 30 minuten
Garen van het vlees 3 uur 30 minuten
Totale tijd 4 uur 30 minuten
Hoelang te bewaren Bij voorkeur direct eten.

Benodigdheden

  • foodprocessor of hakmolentje

Ingrediënten

Dry rub:

  • 1 tl uipoeder
  • 1 tl knoflookpoeder
  • 1/2 tl chilipoeder
  • 1/4 tl cayennepeper
  • 1 tl komijnpoeder
  • 1 el gerookt paprikapoeder
  • 1 el donkerbruine basterdsuiker
  • snuf zout

Pulled beef:

  • 750 g riblappen - in blokjes van 2x2 cm
  • 1 ui - gesnipperd
  • 1 blik tomatenblokjes - 400g
  • 200 ml sinaasappelsap
  • 400 ml runderbouillon
  • sap van 1/2 limoen

Tomatensalsa:

  • 2 tomaten - in kleine blokjes
  • 1 sjalot - gesnipperd
  • 1 el verse peterselie - fijngehakt
  • sap van 1/2 limoen
  • peper en zout

Avocadocrème:

  • 1 rijpe avocado
  • 1 teentje knoflook
  • 1 el extra vergine olijfolie
  • 1 el zure room
  • peper en zout

En verder:

  • 8 miniwraps
  • 200 g cheddar - geraspt

Instructies

Pulled beef:

  • Begin met het makken van het vlees. Roer alle ingrediënten voor de dry rub door elkaar en wrijf hiermee de stukken vlees in.
  • Verhit een klont boter in een stoofpan en bak hierin het vlees rondom goed bruin. Voeg dan de ui toe en bak deze mee tot de ui zacht is.
  • Schenk de tomatenblokjes, sinaasappelsap, runderbouillon en het limoensap in de pan en breng dit al roerend aan de kook. Laat het vlees 2 uur met deksel op de pan pruttelen en daarna nog eens 1,5 uur zonder deksel zodat het vocht kan verdampen.
  • Trek als het vlees helemaal gaar is het met twee vorken uit elkaar en bewaar het in de achtergebleven saus.

Tomatensalsa & avocadocrème

  • Schep alle ingrediënten voor de tomatensalsa door elkaar en zet dit in de koelkast.
  • Doe de ingrediënten voor de avocadocrème in een foodprocessor of hakmolentje en maal dit tot een gladde crème.

Kaastaco's:

  • Verspreid een handje geraspte cheddar in een koekenpan en leg hier een mini wrap bovenop. Bak dit tot de kaas aan de onderkant goed is gebakken.
  • Schep de miniwrap met de gebakken kaaslaag uit de pan en vouw de wrap om een smal glas zodat het een tacovorm krijgt. Laat de kaas heel even een beetje hard worden.
  • Schep de pulled beef, tomatensalsa en avocadocrème in de kaastaco's en serveer direct.
Gang: hoofdgerecht
Keuken: Mexicaans
Trefwoord: avocadocreme, kaastaco's, mexciaanse taco's, pulled beef, rundvlees, taco's, tomatensalsa

Bewaar dit recept op Pinterest!

Dit recept opslaan zodat je hem altijd kunt raadplegen als je wilt koken? Bewaar deze foto dan op een van jouw Pinterest borden.

Kaastaco's met pulled beef

Join the Conversation

  1. Paula says:

    Lekker! Zou dit ook in de slowcooker kunnen? Ik heb een crockpot express

    1. Dat kan zeker, echter is het wel de bedoeling dat je naderhand het vocht nog even flink laat inkoken. Gaar het vlees eerst een uur of 6-8 op lage stand en laat het dan op de sauteerstand nog inkoken.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Close
© 2011-2020 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close