Zomerborrel snacks om mee te nemen

#partner

In samenwerking met Weydeland Kaas

Ja hooor, het is weer tijd voor de zomerborrel en wat is dan handiger dan een scala aan snacks om mee te nemen. Er gaat letterlijk geen tripje naar het strand, zwembad of picknick voorbij zonder dat mijn snackbox tevoorschijn wordt getoverd en die wordt gevuld met lekkere zomer hapjes.

Mijn kinderen zijn inmiddels ook al zo geconditioneerd dat ze geregeld vragen of ik even een snackbox voor ze wil maken. Slimmerds zijn het.

Deze snackbox heb ik ontwikkeld in samenwerking met Weydeland Kaas; alle snacks zijn voorzien van kaas waarbij ik heb gekozen voor Weydeland Jong Belegen kaas. Ik ben gek op de sterkere smaak van deze kaas in combinatie met de smeuïgheid die bewaart blijft.

snacks om mee te nemen
zomerborrel

Zomerborrel

Mijn zomerborrel moet altijd aan een paar dingen voldoen. Ten eerste moet ‘ie lekker frisse ingrediënten bevatten waardoor niet spontaan het zweet je uitbreekt als je de snacks eet. Daarnaast heb ik er het liefst wat fruit bij en tja… toch ook wel kaas.

Wist je dat je kaas bij de kaasboer vacuüm kunt laten verpakken zodat ‘ie langer mee gaat? Ik schreef daar al over in het artikel Kaasplank voor de zomer. Zeker als je de kazen in vacuüm in koeltassen vervoerd gaat het perfect. Je zou dan zelf je favoriete Hollandse kaas mee kunnen nemen op vakantie – woohoo!

Maar voor zo’n zomerborrel box als in dit artikel doe ik niet zo moeilijk hoor. Die overleeft het toch niet langer dan een half uur, haha.

Snacks om mee te nemen

Goede snacks om mee te nemen moeten hapklaar zijn en niet voor al teveel rotzooi vragen als je het mij vraagt. Ik heb er een hekel aan als de kinderen met plakkerige handen komen te zitten na het eten. Natuurlijk veeg je dit zo weg met een vochtig doekje, maar het trekt ook wespen aan en dat is natuurlijk minder fijn.

In mijn borrelbox vind je de volgende snacks om mee te nemen:

  • Blokjes kaas met aardbei; dat lijkt misschien een gekke combinatie maar is echt heel smaakvol. Het zoete van de aardbei gaat perfect samen met de Weydeland Jong Belegen kaas;
  • Kaassalade met toastjes; geïnspireerd op de Frisse kaassalade met graskaas die ik vorig jaar maakte. Mocht je nog graskaas kunnen vinden: go for it; het seizoen is al bijna weer voorbij;
  • Blokjes kaas met komkommer en tomaat; super simpel maar juist daardoor altijd goed. Ik heb de blokjes kaas in een reepje komkommer gewikkeld, lekker fris;
  • Carpaccio rolletjes: carpaccio samen met plakjes Jong Belegen kaas in een wrap gewikkeld. Ook voegde ik er nog wat pesto en rucola aan toe. Wraps zijn sowieso een goed idee voor de zomer, vind je niet?
zomer hapjes

Lekkere zomer hapjes

Al deze lekkere zomer hapjes zijn het makkelijkst om mee te nemen in een voorraaddoos en daarvan is degene die je op de foto’s ziet toch wel mijn ULTIEME favoriet. Ik heb er meerdere in huis maar goed nieuws voor jou: bij aankoop van Weydeland Kaas krijg je deze en volgende week een gratis voorraaddoos cadeau.

Ren, nee VLIEG dus gauw naar de kaasboer voor jouw favoriete kaas. De voorraaddoos actie duurt zolang de voorraad strekt, dus ik zou niet al te lang wachten als ik jou was. Voorwaarden zijn per kaasboer verschillend.

Geloof mij: in no-time vragen jouw kids ook of je een snackbox voor ze kunt maken.

zomerborrel

Bewaar dit artikel op Pinterest!

Dit artikel opslaan zodat je hem altijd kunt raadplegen als je een zomerborrel organiseert? Bewaar deze foto dan op een van jouw Pinterest borden.

snacks om mee te nemen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close