Kaastaco's met pulled beef
Als je deze kaastaco's hebt geproefd wil je ze nooit meer op een andere manier eten. De krokante kaaslaag is zó'n smaakbommetje om de mini wraps. Ik vulde ze met kruidige pulled beef, tomatensalsa en avocadocrème.
Voorbereidingstijd30 minuten min
Bereidingstijd30 minuten min
Garen van het vlees3 uur uur 30 minuten min
Totale tijd4 uur uur 30 minuten min
Gang: hoofdgerecht
Keuken: Mexicaans
Trefwoord: avocadocreme, kaastaco's, mexciaanse taco's, pulled beef, rundvlees, taco's, tomatensalsa
Servings: 8 stuks
Dry rub:
- 1 tl uipoeder
- 1 tl knoflookpoeder
- 1/2 tl chilipoeder
- 1/4 tl cayennepeper
- 1 tl komijnpoeder
- 1 el gerookt paprikapoeder
- 1 el donkerbruine basterdsuiker
- snuf zout
Pulled beef:
- 750 g riblappen - in blokjes van 2x2 cm
- 1 ui - gesnipperd
- 1 blik tomatenblokjes - 400g
- 200 ml sinaasappelsap
- 400 ml runderbouillon
- sap van 1/2 limoen
Tomatensalsa:
- 2 tomaten - in kleine blokjes
- 1 sjalot - gesnipperd
- 1 el verse peterselie - fijngehakt
- sap van 1/2 limoen
- peper en zout
Avocadocrème:
- 1 rijpe avocado
- 1 teentje knoflook
- 1 el extra vergine olijfolie
- 1 el zure room
- peper en zout
En verder:
- 8 miniwraps
- 200 g cheddar - geraspt
Pulled beef:
Begin met het makken van het vlees. Roer alle ingrediënten voor de dry rub door elkaar en wrijf hiermee de stukken vlees in.
Verhit een klont boter in een stoofpan en bak hierin het vlees rondom goed bruin. Voeg dan de ui toe en bak deze mee tot de ui zacht is.
Schenk de tomatenblokjes, sinaasappelsap, runderbouillon en het limoensap in de pan en breng dit al roerend aan de kook. Laat het vlees 2 uur met deksel op de pan pruttelen en daarna nog eens 1,5 uur zonder deksel zodat het vocht kan verdampen.
Trek als het vlees helemaal gaar is het met twee vorken uit elkaar en bewaar het in de achtergebleven saus.
Tomatensalsa & avocadocrème
Kaastaco's:
Verspreid een handje geraspte cheddar in een koekenpan en leg hier een mini wrap bovenop. Bak dit tot de kaas aan de onderkant goed is gebakken.
Schep de miniwrap met de gebakken kaaslaag uit de pan en vouw de wrap om een smal glas zodat het een tacovorm krijgt. Laat de kaas heel even een beetje hard worden.
Schep de pulled beef, tomatensalsa en avocadocrème in de kaastaco's en serveer direct.