Gevulde paprika’s uit de slowcooker

Al veel vaker maakte ik gevulde paprika’s. Ze zijn makkelijk om te maken, smaken prima en zijn ook goed vullend. Waar ik echter iedere keer tegenaan liep was het feit dat de paprika’s zelf nooit heel zacht werden in de oven waardoor ik persoonlijk de smaak nogal overheersend vond. Maar gelukkig kwam mijn holy grail – de slowcooker – om de hoek kijken en daarom probeerde ik de gevulde paprika’s eens daaruit te maken. Ruim 8 uur heeft het gerecht nodig om te garen, ik ging er vanuit dat de paprika’s dan wel echt zacht zouden zijn. En wat een uitvinding… Hoewel je deze gevulde paprika’s ook prima in de oven kunt maken wanneer je geen slowcooker hebt, doe ik het nooit meer anders dan de manier waarop ik het je nu laat zien. So good <3

Wat heb je nodig? (2 personen)

 • 2 grote rode paprika’s
 • 200 gram extra mager rundergehakt
 • ½ blikje tomatenblokjes
 • 1 ei
 • 1 teentje knoflook
 • 1 ui
 • 300 milliliter kippenbouillon
 • 90 gram ongekookte zilvervliesrijst
 • 1 handvol geraspte kaas + een beetje ter garnering

1. Snijd de bovenkanten van de paprika’s af en verwijder de zaadlijsten. Snipper de ui en hak de knoflook fijn.

2. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar.

3. Meng in een kom het gehakt, de helft van de tomatenblokjes, het ei, de knoflook, de ui en de rijst goed door elkaar. Schep het geheel om tot alles goed met elkaar is vermengd. Doe vervolgens ook de kaas erbij.

4. Schep de paprika’s goed vol met de vulling en zet ze rechtop in de slowcooker.

5. Schenk de kippenbouillon over en langs de gevulde paprika’s en schep de rest van de tomatenblokjes op de paprika’s.

6. Draai de slowcooker op Low en gaar de gevulde paprika’s in acht uur tot ze zacht zijn. Strooi een halfuur voor de eindtijd nog wat extra kaas over de paprika’s en laat dit met de deksel op de slowcooker volledig smelten.

Zo lekker! Omdat de rijst al gaargekookt is voordat het nog eens acht uur de slowcooker in gaat wordt het op de een of andere manier heel poofy en zacht. Je zult ook merken dat tijdens het koken de vulling wat omhoog komt. Dit is niet erg, je kunt het tussentijds met een lepel altijd weer een beetje terugduwen.

Wat mij betreft hoef je niets meer bij deze paprika te eten, ook al ziet het er op je bord nogal kaal uit. Alle benodigdheden voor een goede maaltijd zijn natuurlijk al in de paprika verwerkt (rijst, groenten én vlees). Mocht je het gerecht toch wat willen opfleuren dat kun je er altijd nog een frisse groene salade bij eten.

gevulde paprika's uit de slowcooker

Join the Conversation

 1. Nanda says:

  Ziet er heerlijk uit !! en toevallig heb ik pas een slowcooker gekocht, deze komt dus zeket op mijn lijstje !

  1. Sabine Author says:

   Gefeliciteerd met je slowcooker! :D

  2. Nanda says:

   Gisteren gemaakt, ze waren heerlijk !!

 2. Susanne says:

  Nu heb ik spijt dat ik geen slowcooker heb haha. De paprika’s worden inderdaad nooit echt zacht waardoor ik het eigenlijk niet lekker vind.

 3. Hester says:

  Ik heb inderdaad precies hetzelfde, ik vind de paprika zelf eigenlijk helemaal niet lekker bij een gevulde paprika en het gerechtje is ook geen ‘geheel’ omdat die paprika nog zo hard blijft. Dit klinkt veeel beter!

 4. MySimplySpecial says:

  Wat een goed idee om het in de slowcooker klaar te maken!

 5. Barbara says:

  Ah… de slowcooker. Mijn grote liefde. Ideaal als je wel van lekker eten houdt, maar niet zo’n fan bent van koken. Heb zelfs mijn volledige blog gewijd aan dit prachtige stukje techniek

 6. Wilco says:

  De paprika’s zien er lekker uit op de foto.
  Zelf ik heb wel iets meer aan kruiden gebruikt te weten, paprikapoeder kerriepoeder, bieslook en peterselie versgemalen peper en zeezout i.p.v. gewoon zout.
  De kapjes heb ik door de vulling heen gesneden.
  Ze staan nu zij aan zij in de slowcooker.
  Omdat ik wat aan de late kant ben gaan ze eerst anderhalf uur op hoog en dan nog 5 uurtjes op laag, dan moeten ze wel gaar zijn denk ik .
  Dankje voor het recept idee.

 7. Marcel says:

  In de oven gaat het ook prima. Wel bedekken met aluminiumfolie. Prik er wat gaatjes in en de paprika’s zijn in plm. 45 min. klaar en ook zacht. Ik bereid ze op Balkan wijze met komijnpoeder en gedroogde kruizemunt. Als je ze pas de volgende dag eet zijn ze nog lekkerder.

 8. Laurence says:

  Moet het gehak niet gekruid worden?

 9. Laurence says:

  Sorry, gehakt

 10. Danielle says:

  Hoi Sabine, dit recept vandaag gemaakt, helaas vonden wij het niet geslaagd. Er zat eigenlijk geen smaak aan de gevulde paprika’s, de smaak was gewoon neutraal. Wat heb ik fout gedaan ? Van 09.00 tot 17.30 hebben ze in de slowcooker gezeten. Hadden er misschien nog kruiden toegevoegd moeten worden ?

 11. Miranda van der zwan says:

  Ik mis kruiden in het lijstje. Zout, peper, paprika er extra door, is dat een idee? Zelf ga ik het zeker maken, ik neem dan een klein beetje vulling, draai er een balletje van en kook het in een beetje water. Ik kan dan proeven of er nog wat kruiden bij moeten.

 12. Johanna says:

  Tacokruiden toevoegen aan het gehakt. Ook erg lekker.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close