Fastfood Friday: Tacorolls van croissantdeeg

Ik ben dol op van die blikken croissantdeeg, het is namelijk zo heerlijk veelzijdig! Ik heb jullie al veel vaker laten zien dat je het deeg niet alleen maar hoeft te gebruiken om croissantjes van te rollen. Het is namelijk ook perfect om er een brood mee te maken, zoete cruffins of om er cheesecakebars mee te maken. Vandaag weer een lekker recept, eentje die perfect is voor Fastfood Friday. Ik maakte tacorolls; opgerolde broodjes van croissantdeeg, gevuld met een hartige vulling.

Deze tacorolls maak je op dezelfde manier als kaneelbroodjes: je rolt het deeg met een vulling erin op en snijdt het vervolgens in dikke plakken. Zoals je wellicht al dacht worden deze tacorolls echter gevuld met tacovulling! Oftewel: cheddar, gekruid gehakt, paprika en mais. Heel lekker en perfect als je fan bent van warme, hartige lunches.

Croissantdeeg heeft de neiging een klein beetje droog te worden als je het bewaart, dus ik wil je aanraden om deze broodjes zo snel mogelijk te eten. Warm en vers zijn ze namelijk echt het allerlekkerst. Heb je er tóch een paar over, krik ze dan de volgende dag op onder de grill of in de oven en serveer ze met een flinke dot zure room of guacamole; dan merk je er niet zoveel van als ze wat droger zijn geworden.

Wil je vegetarische tacorolls maken, gebruik dan vegetarisch gehakt.

Tacorolls van croissantdeeg

Tacorolls van croissantdeeg

5 van 1 stem

Tacorolls van croissantdeeg

Deze tacorolls maak je op dezelfde manier als kaneelbroodjes: deeg oprollen met vulling en al en er dan dikke plakken van snijden. Deze hartige variant is perfect voor de lunch.
Porties6 stuks
Moeilijkheidsgraad makkelijk
Voorbereidingstijd 20 minuten
Bereidingstijd 25 minuten
Totale tijd 45 minuten
Hoelang te bewaren direct opeten

Benodigdheden

  • bakplaat met bakpapier

Ingrediënten

  • 300 g rundergehakt
  • 1 el tacokruiden
  • 1 sjalot - gesnipperd
  • 1/2 rode paprika - in kleine blokjes
  • 150 g mais
  • 1 blik croissantdeeg voor XL croissants
  • 150 g cheddar - geraspt
  • 1 el verse peterselie - fijngehakt

Instructies

  • Verhit een beetje boter in een koekenpan en bak hierin het gehakt rul. Voeg de tacokruiden, sjalot, rode paprika en mais toe en bak het geheel tot de paprika zacht is. Laat de tacovulling een beetje afkoelen.
  • Verwarm de oven voor op 180℃ hetelucht.
  • Rol het croissantdeeg uit het blik en duw alle naden goed dicht; je krijgt dan één lange plak deeg.
  • Strooi de geraspte cheddar over het croissantdeeg en verdeel de tacovulling en de verse peterselie over de kaas.
  • Rol het croissantdeeg met de tacovulling naar binnen op tot een dikke rol.
  • Snijd 6 plakken van 1,5-2cm dikte en verdeel deze over de bakplaat.
  • Bak de tacorolls in het midden van de oven in 20-25 minuten gaar tot het deeg gaar is en de kaas gesmolten.
Gang: lunch
Keuken: Mexicaans
Trefwoord: cheddar, croissantdeeg, fastfood friday, gekruid gehakt, hartige broodjes, hartige lunch, taco's, tacorolls, warme lunch

Bewaar dit recept op Pinterest!

Dit recept opslaan zodat je hem altijd kunt raadplegen als je wilt koken? Bewaar deze foto dan op een van jouw Pinterest borden.

Tacorolls van croissantdeeg

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close