Fastfood Friday: Tostada met cajungarnalen en ananassalsa

Toen ik laatst het recept voor de Crunchwrap Supreme met jullie deelde liet ik al zien dat het echt héél erg lekker is om wraps te frituren. Tortillawraps worden dan heerlijk krokant en bollen lichtjes op waardoor ze wat luchtiger worden. Ik vond het zó lekker dat ik besloot dat ik een recept wilde schrijven, puur gericht op die gefrituurde wraps. Dat werd deze tostada met cajungarnalen en ananassalsa, een heerlijk fris en zomers recept dat perfect is om te serveren als uitgebreide lunch of als licht diner.

Preppen

Ik snap het helemaal als je niet zoveel zin hebt om op een warme dag die tostada’s te maken hoor, maar het goede nieuws is dat je de wraps prima van tevoren al kunt maken. Frituur ze in een laagje olie, laat ze goed uitlekken en afkoelen en bewaar ze vervolgens luchtdicht in een trommel buiten de koelkast. Het is dan net als chips: ze worden niet zo snel weer zacht.

Ook de ananassalsa kun je al van tevoren maken en in een bakje in de koelkast bewaren. Zo kun je van tevoren al het nodige prepwerk doen, ideaal toch?

Tostada frituren

Dat frituren van de wraps hoeft overigens niet in een frituurpan hoor. Een laagje van 1 cm (neutrale) olie in een koekenpan is echt al meer dan genoeg. Laat de olie goed warm worden en frituur de tortillawraps dan tot ze aan weerszijden goed bruin zijn gekleurd. Dit kost je ong. 4-5 minuten per wrap denk ik. Zo gepiept dus. Je zult zien dat de wraps steeds een beetje meer van de olie opnemen dus je zit aan het eind van het koken ook niet met een overschot aan olie dat je weer ergens moet laten.

Kidsproof maken

Vanwege de jalapeño in de ananassalsa is deze tostada met cajungarnalen wellicht iets minder geschikt voor kinderen, maar je kunt ervoor kiezen om de peper weg te laten. Eventueel kun je er ook voor kiezen om de rode ui eerst lichtjes aan te bakken om de salsa wat minder scherp te maken.

P.S: liever makkelijk doen? Deze tacobootjes zijn een prima alternatief voor de gefrituurde wraps!

Tostada met cajungarnalen en ananassalsa

Tostada met cajungarnalen en ananassalsa

No ratings yet

Tostada met cajungarnalen en ananassalsa

Als je op zoek bent naar een lichte maaltijd of uitgebreide lunch die compleet zomerproof is, dan zit je met deze tostada met cajungarnalen en ananassalsa zeker goed. Ideaal is dat je al veel van tevoren kunt bereiden.
Porties8 stuks
Moeilijkheidsgraad gemiddeld
Voorbereidingstijd 25 minuten
Bereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 35 minuten
Waar te bewaren in en buiten de koelkast*
Hoelang te bewaren drie dagen

Benodigdheden

  • 1 pan om in te frituren

Ingrediënten

  • 400 g garnalen - gepeld en schoongemaakt
  • 1 el olijfolie
  • 2 el cajunkruiden
  • 200 g ananas - in kleine blokjes
  • 1 jalapeño - fijngesneden
  • 1/2 rode ui - gesnipperd
  • 1 rode paprika - fijngesneden
  • 2 el verse peterselie - fijngehakt
  • sap van 1/2 limoen
  • snuf zout
  • 8 mini wraps
  • olie om in te frituren

Instructies

  • Doe de garnalen in een kom en voeg hier de olijfolie en cajunkruiden aan toe. Schep het geheel even goed om.
  • Doe de ananas, jalapeño, rode ui, rode paprika, verse peterselie, limoensap en een snuf zout in een kom en schep het geheel om.
  • Verhit een laagje olie in een koekenpan en frituur hierin de miniwraps tot ze aan weerszijden goudbruin en krokant zijn. Laat de tostada goed uitlekken.
  • Bak ondertussen de cajungarnalen in een andere koekenpan in 5 minuten gaar.
  • Schep de cajungarnalen op de tostada en schep hier een flinke lepel ananassalsa overheen. Serveer direct.

Notities

*bewaar de garnalen en ananassalsa luchtdicht in de koelkast en de tostada buiten de koelkast. 
Gang: hoofdgerecht, lunch
Keuken: Mexicaans
Trefwoord: ananassalsa, cajungarnalen, fastfood friday, fruitsalsa, krokante wrap, tortillawrap, tostada, zomerrecept

Bewaar dit recept op Pinterest!

Dit recept opslaan zodat je hem altijd kunt raadplegen als je wilt koken? Bewaar deze foto dan op een van jouw Pinterest borden.

Tostada met cajungarnalen en ananassalsa

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close