Eenpanspasta: Creamy Kip Cajun

Een paar maanden geleden deelde ik al eens een makkelijke eenpanspasta en die viel goed in de smaak, zowel bij ons als bij jullie! Het leek me leuk om daarom nog een keer aan de slag te gaan met zo’n eenpanspasta maar natuurlijk wilde ik het wel in een andere stijl doen. Deze keer maakte ik Creamy Kip Cajun pasta en het fijne daarvan is dat ‘ie een stuk gezonder is dan het gerecht klinkt. Er komt namelijk geen room aan te pas, alleen wat Parmezaanse kaas maar dat hoort wat mij betreft gewoon bij pasta. Serveer deze lichte zomerse pasta met een salade gemaakt van rucola en zongedroogde tomaat en je hebt een heerlijk maaltje op tafel staan.

Wat heb je nodig? (4 personen)

 • 300 gram spaghetti
 • 300 gram kipfilet
 • 2 eetlepels Cajun kruiden
 • 3 teentjes knoflook
 • 1 ui
 • 200 milliliter (halfvolle) melk
 • 300 milliliter kippenbouillon
 • 50 gram Parmezaanse kaas
 • peper

1. Snipper de ui en hak de knoflook fijn. Fruit deze in een beetje olijfolie in een diepe pan tot het goed begint te geuren.

2. Snijd de kipfilet in blokjes en voeg deze aan de knoflook en ui toe. Strooi de Cajunkruiden eroverheen en bak de kip een paar minuten tot deze gaar is.

3. Breek de spaghetti doormidden en leg deze in de pan. Schenk de kippenbouillon en de melk eroverheen en breng dit aan de kook.

4. Draai het vuur laag en laat het geheel zonder deksel zo’n 20 minuten koken tot al het vocht is verdampt en de spaghetti gaar is.

5. Rasp de Parmezaanse kaas en roer deze door de pasta. Breng het geheel op smaak met de peper.

Eenpanspasta Creamy Kip Cajun

Join the Conversation

 1. Margot says:

  Dat ziet er goed uit! En Parmezaanse kaas hoort wat mij betreft ook gewoon bij pasta.

 2. Barbara says:

  Klinkt heerlijk! Welke cajun kruiden gebruik jij? Ik heb meestal die van AH maar daar zit vrij veel zout in dus 2 eetlepels lijkt mij veel…

  1. Sabine Author says:

   Ik ben dol op (iets te) zout eten dus voor mij zijn twee eetlepels perfect. Cajunkruiden hebben sowieso veel zout helaas, ik geloof van ieder merk. Ik zal eens op zoek gaan naar Canjunkruiden met minder zout!

 3. Ziet er heerlijk uit!

 4. Sandra Lindeman says:

  Ik krijg hier alweer honger van! Ik ben echt gek op creamy-achtige pasta’s! :-)

 5. Tamara says:

  Handig en het ziet er ook nog is lekker uit!

 6. Veronique says:

  Zo’n leuk idee om de pasta te garen in een mengsel van bouillon en melk. Ga ik zeker ook eens proberen! :-)

  1. Sabine Author says:

   Ja, zo lekker! Veel lekkerder dan gewoon pasta in water koken.

 7. Merel says:

  Ik heb hem net gemaakt en ondanks dat ik ook van zout hou vind ik hem toch te zout en te pittig. Ik zal het nog eens proberen met 1 schep cajunkruiden.

 8. Mandy says:

  Oké, ook dit was weer lekker! Alleen gebruikte ik tagliatelle ipv spaghetti, want ik bleek geen spaghetti meer in huis te hebben, haha. Ik moest daardoor wel bijna het dubbele aan vocht gebruiken. De pasta kookte namelijk telkens bijna droog, terwijl het nog niet helemaal gaar was. Deed uiteindelijk gelukkig niks af aan de smaak!

  1. Sabine Author says:

   Haha, met tagliatelle heb je inderdaad meer vocht nodig. Maar fijn dat het niets aan de smaak af deed!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close