Ga terug
+ servings
Hachee uit de instant pot
Recept afdrukken
3.54 van 47 stemmen

Hachee uit de instant pot

Voorbereidingstijd10 minuten
Bereidingstijd35 minuten
Extra tijd15 minuten
Totale tijd1 uur
Porties: 4 personen

Equipment

  • snelkookpan, instant pot of multicooker

Ingrediënten

  • klontje boter
  • 1 kg rib- of sukadelappen - in stukken
  • 4 grote uien - in halve ringen
  • 3 laurierblaadjes
  • 3 kruidnagels
  • 2 el bloem
  • 2 el appelstroop
  • 2 el ketjap manis
  • 1 el appelciderazijn
  • 200 ml runderbouillon
  • peper en zout

Instructies

  • Zet de instant pot op de sauté stand en smelt het klontje boter in de pot.
  • Braad het vlees aan tot het bruin kleurt en schep het daarna uit de pot.
  • Doe de uienringen in de pot en bak deze tot ze zacht zijn.
  • Doe vervolgens alle andere ingrediënten en het vlees weer in de pot en schep het geheel goed om.
  • Draai de deksel op de pot met het stoomventiel dicht.
  • Zet de pot op stand 'meat' --> high en zet de timer op 35 minuten.
  • Laat de instant pot na het aflopen van de timer zelf stoom afblazen als je de tijd hebt of draai het stoomventiel met behulp van een pollepel zelf open zodat alle stoom in een keer ontsnapt.