Wat stond er op tafel week 15

Op het moment dat ik dit typ en jullie dit lezen lig ik ziek in bed. Gelukkig is het me tijdens de reis naar Vietnam gespaard gebleven, maar het stond niet helemaal op mijn planning om ziek thuis te komen. Ik denk dat het te wijten valt aan de drukte van de laatste tijd. De site die hard groeit, het boek dat ik moet maken en dan tussendoor nog vrolijk even een paar dagen naar Vietnam op en neer… mijn lichaam kan het niet zo goed aan kennelijk en daar moet ik nu voor boeten. Gelukkig is het vandaag zondag en hoef ik niets – afgezien van dit artikel en die van morgenochtend maken – en dus blijf ik mooi nog even een dag in bed. Zoals ik vorige week al aangaf zien jullie in deze Wat stond er op tafel een paar Vietnamese gerechten voorbij komen, maar ook aten we een avond bij oma, op het vliegveld en aten we gisteren McDonald’s. Een flink gevarieerde Wat stond er op tafel dus.

Zondag

spareribs

Vorige week zondag was het nog Eerste Paasdag en oma had ons uitgenodigd om bij haar te komen eten. Het was haar bedoeling om een drie gangendiner te koken, maar wij waren het er eigenlijk allemaal over eens dat het veel makkelijker zou zijn als we spareribs met friet zouden eten. Dat was ook net hetgeen waar we allemaal zin in hadden dus dat was snel geregeld. Als voorafje aten we nog we; gerookte zalm met de honing-mosterddressing die oma zo lekker kan maken. Als toetje hadden we slagroomijs.

Maandag

hapjesdiner

Ik had het al aan zien komen maar op Tweede Paasdag hadden we nog zoveel over van ons Paasontbijt dat we hier gewoon mee konden dineren. We toverden het diner op maandag dus om naar een snackdiner met onder andere paasbroodjes, saucijzenbroodjes, kaasstengels, ham en worst en salades. Lekker snacken.

Dinsdag

penne_bolgnese

Dinsdagavond vertrok ik naar Vietnam en we hadden om 19.00 uur afgesproken op Schiphol. Dit betekende voor mij dat ik om half zes de trein moest hebben en daarom had ik nog niet gegeten. Meerdere van ons hadden dat niet gedaan en dus aten we op Schiphol nog even iets. Ik bestelde zelf bij de Pasta & Pizzabar Penne met bolognesesaus. Was niet heel bijzonder en vooral extreem flauw. Maar het was in ieder geval een bodempje voor de eerste vlucht.

Woensdag

vietnam1

Na een lánge reis kwamen we woensdagavond aan in Ho Chi Minh waar we uiteraard direct met Vietnamees eten dineerden. We liepen vanaf ons hotel naar de skybar van het Rexx Hotel en daar bestelden we diverse Vietnamese hapjes. Springrolls, papaya salade en krabkoekje passeerden onder andere de revue. Er komt aankomende week nog een Foodie in Vietnam artikel online waarin ik je alles laat zien wat ik gedurende de trip heb gegeten!

Donderdag

vietnam2

Ik ben de naam van het restaurant vergeten maar met onze hele club en onze Vietnamese vrienden streken we neer bij een authentiek Vietnamees restaurant waar we wederom verblijd werden met veel Vietnamese snacks. We hadden gevraagd naar een Tasting menu zodat we zoveel mogelijk konden proeven en gelukkig was dit geen enkel probleem. Ik weet niet precies meer wat we allemaal hebben gegeten, maar dat het veel en lekker was stond vast.

Vrijdag

Omdat we vrijdag zo uitgebreid geluncht hadden en we nog een lange autoreis naar het vliegveld van Ho Chi Minh te gaan hadden, sloegen we het avondeten op vrijdag over. Wel kregen we eenmaal in de lucht (01.00 uur plaatselijke tijd) van onze vliegtuigmaatschappij Emirates nog avondeten. Ik heb er geen foto van gemaakt, maar ik koos voor de Mediterranean Chicken: Gegrilde kip in tomaten-olijfolie saus met tagliatelle en gestoomde wortel en spinazie. Als voorgerecht kregen we Char Siu kip met aardappelsalade en het toetje was Mangopudding met aardbeiensaus. Ik vond het eten bij Emirates voor vliegtuigbegrippen echt fantastisch.

Zaterdag

Ik kwam gisteren ziek en vooral heel moe thuis dus toen ik om 16.00 uur de voordeur open deed was het eerste dat ik deed op de bank liggen. Tim heeft de hele dag op een beurs gestaan voor zijn werk en op de terugweg ging hij langs McDonald’s. Dikke prima, koken zat er toch niet in. Ik ben alleen vergeten een foto te maken, maar jullie weten wel hoe de frietjes en burgers van de Mac eruit zien.

Join the Conversation

 1. Beterschap

 2. Laura - Dagelijkse hap says:

  Het ziet er allemaal heerlijk uit :D Wel klote dat je zo ziek thuis gekomen bent, hoop dat je je al wat beter voelt! :D

 3. Patricia says:

  Beterschap Sabine!

 4. Margot says:

  Wat een lekkere dingen allemaal! Hopelijk voel je je snel weer beter!

 5. Linda Delichef says:

  Hmm nu heb ik ook trek in spareribs. Ik ben benieuwd naar je Vietnam-artikelen. Beterschap!

 6. Nadia says:

  Lekker allemaal!

 7. Ziet er goed uit! Ben heel benieuwd naar je artikel over Vietnam. Beterschap!

 8. Marije says:

  Balen dat je ziek terug bent gekomen uit Vietnam. Het was ook wel een hele heftige trip denk ik, in zo’n korte tijd zoveel zien. Het eten van afgelopen week ziet er in ieder geval fantastisch uit. Die spareribs en dat Vietnamese eten, hmmmmm ;-)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close