OMF’s Eetoverzicht week 19

Wauw, wauw, wauw hebben jullie ook zo genoten van het prachtige zomerweer van afgelopen week? Dat de temperatuur nu ineens drastisch is gedaald vergeten we even, tot en met vrijdag was het zonovergoten in Nederland. Hier in Apeldoorn heb ik vrijwel geen wolkje gezien en zeker geen spat regen. Je zult begrijpen dat ik na de drie etentjes van vorige week een soort detoxweek heb ingelast afgelopen week. Buiten de deur eten is fijn en lekker, maar mega gezond is het vaak niet dus de broekriem moest weer even worden aangetrokken. Mijn motto van afgelopen week: zo vers en zo fris mogelijk. Op en top lente én zomer in één week. En wat hebben we onwijs lekker gegeten zeg. Van bijna alle gerechten die je voorbij ziet komen volgen de recepten nog maar voor nu wens ik je alvast veel plezier met dit OMF’s Eetoverzicht.

broodje_gezond

Zondag

Excuses voor de blurry foto! Vorige week zondag waren we rond etenstijd in Ahoy Rotterdam voor de UFC fight night. Erg aantrekkelijk was het eten er niet (lees: € 4 voor een kleine pizzaslice, broodje Unox, friet, frituursnacks etc.) dus ik koos iets wat voor mij de beste optie leek: een broodje gezond. Eigenlijk heb ik hier de hele avond ook op geteerd. Voordeel van zoveel uit eten gaan: op een gegeven moment ben je verzadigd en hoef je niet zoveel meer te eten, haha!

vistacos

Maandag

Maandag kon ik dan eindelijk weer fatsoenlijk zelf aan de kook en stiekem genoot ik daar best van. Ik heb de eetplanning die ik had gemaakt voor afgelopen week ook strak aangehouden, *schouderklopje*. Voor het avondeten van maandag maakte ik vistaco’s met rode yoghurtsaus. Ik gebruikte voor het eerste mini tortillawraps, een topkeuze. Veel makkelijker om te eten en het ziet er ook nog eens onwijs gezellig uit.

couscous_kip

Dinsdag

Ziet dit er niet zomers uit? We aten het avondeten dinsdag lekker buiten in de tuin op en dat zijn toch wel echte genietmomentjes hoor. Iedere keer ben ik weer blij met het feit dat we een tuin hebben. Dinsdag maakte ik Sweet Chili Chicken uit de oven (kan ook prima op de barbecue maar daar had ik even geen zin in) met groene couscoussalade en zure komkommer. Die couscoussalade was érg goed gelukt en dat terwijl ik niet zo’n heel groot fan ben van couscous. Beide recepten komen gauw online.

noedelsalade

Woensdag

Eeeeen nóg een keer zomer in een bord! Woensdag stond er noedelsalade met pinda-kokosdressing op de planning, zo lekker. Hoe tof zijn mijn nieuwe kommen trouwens? Ideaal voor salades als deze maar ook voor noedelsoepen. Ik kocht ze bij Xenos, daar hebben ze nu tal van deze grote (en kleine) kommen in verschillende kleuren.

risotto

Donderdag

Risotttoooooo! JAM ik ben zo dol op risotto. Afgelopen donderdag maakte ik een échte lente-/zomerrisotto met onder andere veel citroen en verse munt. Wat een topcombinatie is dat samen! Daarnaast maakte ik nog wat restjes op uit de koelkast die toevalligerwijs allemaal perfect pasten bij dit gerecht. Het recept komt uiteraard binnenkort online want ik vind dat jullie deze risotto allemaal moeten eten. Overigens, ik krijg wel eens de opmerking of mijn risotto niet natter moet. Dat kan! In Italië wordt risotto vrijwel altijd nat geserveerd, dat het nog over het bord glijdt zeg maar. Maar persoonlijk vind ik risotto nét iets lekkerder als het wat droger is en de rijst wat verder is gekookt. Kwestie van smaak!

spaghetti

Vrijdag

Ik had het idee om vrijdag courghetti/spaghetti te maken met kip en rode pesto. Beetje jammerlijk dat ik erachter kwam dat ik geen Parmezaanse kaas meer in huis had. Natuurlijk kun je ook rode pesto maken zonder Parmezaan, maar ik kan ook al geen pijnboompitjes gebruiken in verband met de allergie van mijn meneer. Daarnaast had ik geen andere kaas meer in huis, afgezien van een klein handje geraspte kaas, dus dat feestje ging gewoon even niet door. Uiteindelijk maakte ik gelukkig alsnog lekkere spaghetti! Met zongedroogde tomaat, kip, mascarpone en een klein beetje strooikaas. Niet helemaal zoals gepland en ook niet site-waardig, maar wel een prima maaltje.

broodje

Zaterdag

Gisteren wilden we pizza’s van de BBQ maken maar het weer zat niet echt mee en we hadden ook geen zin meer om onze pizzaring op het barbecuerooster te monteren. Dit plan schoven we dus even vooruit. Tim opperde om broodjes te maken dus de eer was aan hem. ’s Ochtends namen we van de markt gehaktballen omwikkeld met spek mee en Tim maakte daar ’s avonds een ciabatta-panini van. Lekker simpel maar voor zo’n zaterdag best ok.

Het weer wordt aankomende week iets minder mooi geloof ik he? Ik vrees dus ook voor minder zomerse foto’s in het volgende OMF’s Eetoverzicht. Helaas! Het belooft wel een leuke eetweek te worden aankomende week. Vanavond zijn we uitgenodigd om te komen eten bij vrienden dus dan hoeven we zelf niet aan de kook. Ook fijn! Aankomende donderdag mag ik aanschuiven bij een wel heel bijzonder diner van de Librije en als alles in de planning past schuiven we zaterdag nóg een keer aan bij een bijzonder pop-updiner. Volgende week meer hierover.

Fijne zondag! 

Join the Conversation

 1. Hmm, vooral die noedelsalade zag er heerlijk uit!

 2. Kelly says:

  Hmmm alles ziet er weer zo lekker uit !

 3. Jaimyskitchen says:

  Ja heerlijk. Vooral het gerecht met de garnalen :)

 4. Tanja says:

  k zag weer lekkere dingen voorbij komen en er komen dus nog veel lekkere recepten :-). En je kommen zijn heel mooi!

 5. Librije? Jaloers!
  Ooit voor mijn werk daar een bijeenkomst georganiseerd met aansluitend een kookworkshop in Librije’s Zusje, wat was dat leuk zeg.

  Je maaltjes zien er weer heerlijk uit, kijk uit naar de recepten op de blog.

  Een fijne week gewenst.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close