OMF’s Eetoverzicht week 12

In verband met mijn trip naar Japan heb ik vorige week het OMF’s Eetoverzicht even moeten overslaan, maar natuurlijk gebeurt dat vandaag niet! Na zóveel edities, ik deel mijn eetdagboeken alweer ruim 2 jaar!, is het iedere week nog het best gelezen artikel op OMF. En da’s toch best bijzonder niet? In ieder geval, na zó lekker te hebben gegeten in Japan heb ik besloten vanaf deze week alleen nog maar lentegerechten te maken. Ik ben zo klaar met de stamppotten en zware maaltijden. Op en top lente is het geweest deze week. Vrolijke kleuren, lichte maaltijden. Ik houd ervan. Nu alleen het weer nog even…

soba

Zondag

Hebben jullie even mazzel. Aangezien ik afgelopen zondag nog in Tokyo zat krijgen jullie al een kleine sneak peek van Foodie in Japan. Mijn laatste maaltijd moest een lekkere zijn en uiteindelijk koos ik voor Soba. Boekweitnoedels in een fantástische bouillon met eend. Zo lekker. Ik sta te springen om met dit soort gerechten aan de slag te gaan thuis.

Maandag

In Nederlandse tijd startte mijn dag maandag al om 02.30 uur dus toen ik om 17.30 uur thuis kwam kon het me ook niet meer schelen wat we aten. Ik wilde eten, mijn tijd uitzitten tot 20.00 uur en dan zo snel mogelijk naar bed, haha. Uiteindelijk bestelden we pizza. Al kreeg ik hem niet helemaal op want op de een of andere manier heb ik na zo’n lange reis echt geen trek.

laksa

Dinsdag

Maar dinsdag stond ik wel zelf weer in de keuken, wat was dat fijn! Ik moest direct aan de slag voor een campagne en maakte Maleisische Laksa. Nog heel even in Aziatische sferen dus. Geeft niets, ik ben dol op Aziatisch eten.

zalm_uit_de_oven

Woensdag

En toen deed op woensdag de lente toch echt haar intrede. In mijn keuken althans. Op het bord ziet het er wellicht niet zo florissant uit maar het was wel echt heel lekker. Ik maakte zalm met groene asperges uit de oven en serveerde er aardappeltjes bij. De rode krieltjes kookte ik en husselde ik vervolgens met truffelolie, peper, zout, knoflookpoeder, verse dille en verse bieslook. Erg lekker!

quinoa_risotto

Donderdag

Even leek het er tijdens het koken op dat mijn avondeten van donderdagavond ging mislukken, dat idee heb je soms, maar dat was uiteindelijk gelukkig niet zo. En het was zo lekker! Ik maakte risotto van quinoa met bacon, prei en geitenkaas. Het recept ga ik snel delen op OMF. Ook hier kreeg ik weer een heerlijke lentegevoel van.

Vrijdag

Mijn schoonzusje was vrijdag jarig en we aten daar! Er stond een hapjesbuffet voor ons klaar met pastasalade, stokbrood met verschillende dipjes, gevulde eitjes en nog wat snacks. Al-tijd goed. Daar maak je mij vaak nog blijer mee dan met een normaal bord avondeten, haha. Helaas geen foto gemaakt.

pasta

Zaterdag

Het stond op de planning om een maaltijdsalade te maken zaterdagavond maar redelijk lastminute bedacht ik me dat ik veel ingrediënten voor deze salade was vergeten, oops. Gelukkig hebben we altijd pasta in huis en dus maakte ik een eenvoudige pasta (met restjes papardelle, tagliatelle en spaghetti) met tonijn en tomaatjes. Altijd goed. Je snap dat er na het maken van de foto nog een berg kaas overheen ging toch?

Eigenlijk is het mijn bedoeling om aankomende week gewoon op deze tour door te gaan. Vooral lichte en lenteproof recepten maken. Ik kan ook niet wachten tot het witte asperge- en aardbeienseizoen wordt afgetrapt. Gelukzalige weken zijn dat.

Fijn Pasen! x

Join the Conversation

 1. Cheese and Chinese says:

  Oehh laksa, daar ben ik echt mee opgegroeid! En ik kan letterlijk niet wachten tot het foodie in Japan artikel, ben zo benieuwd!

 2. MARIJKE says:

  Heerlijk die Aziatische recepten. Ben ik gek op! Allemaal lekker snel klaar en zoveel smaak. Ik ben een maand geleden ook begonnen met het delen van mijn weekmenu’s en zijn bij mij ook het meest gelezen. Bijzonder eigenlijk! Ben heel benieuwd naar je nieuwe lente recepten!

 3. Vivian {Stay Alive and Cooking} says:

  Ohh lekker die asperges, eindelijk weer tijd. Ben het helemaal met je eens wat betreft die zware maaltijden: het is tijd voor lekkere salades en lichte soepjes!

 4. Is een ei in de soep lekker?
  Dat vroeg ik me af en ik zie het vaak voorbijkomen :)

  1. Sabine Author says:

   Ik vind het zelf wel lekker (anders zou ik het ook niet doen) ;)

 5. Margot says:

  Wat ziet die Soba er heerlijk uit! Ik ben heel benieuwd naar jouw recepten! En inderdaad, ik ben ook helemaal klaar voor het aardbeienseizoen!

 6. Sanne says:

  Hier al twee keer witte asperge gegeten! Van Hollandse bodem, met warmwater leiding eronder zijn super lekker

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close