OMF’s Eetoverzicht week 36

Zo jongens, daar ben ik weer na drie weken afwezigheid in OMF’s Eetoverzicht. Gelukkig heeft Viv jullie kunnen verblijden met haar eetoverzichten de afgelopen weken en hebben jullie, als het goed is, aan inspiratie niets tekort gehad. In ieder geval neem ik vanaf vandaag weer het stokje over en ik moet zeggen: ik vind het ook wel weer heel leuk om te doen. Sinds ik mijn zwangerschap bekend heb gemaakt betekent het voor mij overigens ook dat ik niet meer stiekem foto’s van Tim zijn bord hoeft te nemen. Ik deed dat in de eerste paar weken namelijk wel. Rood vlees en zachte eidooiers is voor mij voorlopig uit den boze, maar ik had het idee dat het zou opvallen als ik dat ineens niet meer zou eten. Was waarschijnlijk echt niet het geval geweest, maar goed. Vanaf nu kan ik dus weer braaf foto’s maken van mijn eigen borden. Ondanks dat we weer terug zijn van vakantie was afgelopen eetweek toch een beetje vreemd. Viv en ik vlogen voor drie dagen naar Barcelona voor de covershoot van Reishonger en dus hebben we onszelf bedolven onder Spaans eten. Verder sloten we de vakantie af met een grillparty, had ik een HelloFreshbox waar het een en ander uit op moest en at ik alsnog veel Italiaans. Kijk je mee naar een nieuw eetoverzicht?

grillen

Zondag

Zoals ik zojuist al zei sloten we onze vakantie af met een grillparty. Tobias en Vivian kwamen eten en hoewel het de bedoeling was om te gaan barbecuen, gooide het slechte weer vorige week roet in het eten. Gelukkig hebben we een grillplaat in huis en heb ik het vlees voor de barbecue wat fijner gesneden. Werkt ook prima! We aten er aardappelsalade, een uit elkaar geplukte caesarsalade en buffelmozzarella (uit Italië!) met rucolapesto bij. Lekker en gezellig.

pasta_met_makreel

Maandag

Vorig weekend werd er een HelloFreshbox bij mij geleverd. Eén gerecht was bedoeld voor een campagne, maar de andere twee moesten natuurlijk ook gemaakt worden. Of in ieder geval, de ingrediënten voor die gerechten moesten worden gebruikt. Op maandag kookte ik de pasta met gerookte makreel, die ik eerst goed heb verwarmd, champignons, rucola en crème fraîche. Ik vond het lekker, maar niet heel bijzonder. Het recept schreef voor om 200 gram rucola te gebruiken maar ik vind rucola als je het verwarmd niet een heel groot succes. Klontert zo aan elkaar, brr.

piadines

Dinsdag

Dinsdag was sinds lange tijd weer videodag voor mij en voor één van de video’s maakte ik Italiaanse piadines. Het recept hiervan komt morgenochtend online, zó lekker en zo simpel! Deze piadines waren direct mijn avondeten voor dinsdag. Ik had niet zo’n honger en had best een drukke dag, dus vond het prima zo. Voor Tim maakte ik piadines met rauwe ham en hij at er nog leftovers bij van de grillparty van zondag.

pulled_chicken

Woensdag

Op het bord ziet het prutje er echt niet lekker uit maar de smaak was echt dik in orde. Ik zette de slowcooker weer eens aan en maakte pulled chicken met champignonsaus. Het was de bedoeling dat dit een recept zou worden voor OMF, maar het heeft nog een beetje finetuning nodig voordat ik het OMF-waardig vind. Nog even geduld dus! We aten er rijst met Oosterse groenten bij.

paella

Donderdag

Donderdag vloog ik met Vivian naar Barcelona voor de covershoot van Reishonger. Ik neem jullie in een apart artikel nog mee achter de schermen en er volgt ook nog een Foodie in Barcelona, maar ik laat jullie al wel vast het avondeten van donderdag en vrijdag zien. Het appartement dat we hadden geboekt bevond zich op 20 meter van de Ramblas en 30 meter van La Boqueria, i-de-aal. Iedereen roept altijd dat je absoluut niet in de restaurants langs de Ramblas moet eten, maar daar ben ik het niet mee eens. Er zitten namelijk echt leuke restaurants, zolang je maar goed zoekt. Uiteindelijk streken wij donderdag neer voor paëlla. Weliswaar niet de beste die ik heb gehad, maar wel smaakvol!

tapas

Vrijdag

En natuurlijk kun je Spanje niet verlaten zonder tapas te hebben gegeten dus dat deden we afgelopen vrijdag. Ik laat alle tapas nog aan jullie zin in Foodie in Barcelona, maar hier alvast een sneak peek. Patatas Bravas kun je natuurlijk niet overslaan, zo lekker!

pizza

Zaterdag

Terwijl Viv en ik in Barcelona zaten hadden Tim en Tobias met z’n tweeën een mannenavond. Lichtelijk brakjes kwam Tim thuis en aangezien ik ook niet zoveel puf meer had, besloten we eten te bestellen. Laat voor ons doen trouwens, we aten gisteren pas rond 20.30 uur. Eigenlijk had ik zin in Chinees maar geen zin om het te halen, dus het werd pizza. We bestellen onze pizza’s altijd bij New York Pizza, maar de vorige keren vielen ze me niet zo goed. Ik koos deze keer dus voor een simpele (margharita met champignons) met dunne bodem. Dat ging gelukkig wel goed!

Voor het eerst sinds onze vakantie begon wordt het aankomende week een normale eetweek. September zit bómvol tripjes maar aankomende week ben ik lekker thuis. Ik ga morgen dus weer gewoon de weekboodschappen doen en aan de slag met nieuwe recepten voor OMF. Ook wel weer lekker hoor, dat heb ik de afgelopen weken best wel een beetje gemist. Maar vanavond halen we eerst Chinees. Ik crave daar al minimaal 6 weken naar dus nu moet het er gewoon een keer van komen, haha!

Fijne zondag! x

Join the Conversation

  1. Marije says:

    Volgens mij was het inderdaad niemand opgevallen als je geen foto’s van rood vlees had geplaatst, haha. Wat zal jij daar straks lekker veel van eten in je kraamweek! :-) Duurt vast nog eeuwen voor jouw gevoel, maar voor je het weet is het zo ver!

    Ik ben benieuwd naar je nieuwe boek!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close