OMF’s Eetoverzicht week 42

Oh hai nieuwe naam voor dit wekelijkse eetdagboek. Wees niet bang: aan de inhoud van dit artikel veranderd niets maar ik was de naam een beetje zat. Wat stond er op tafel begon een beetje oubollig te klinken en het paste niet meer lekker vond ik. Of OMF’s Eetoverzicht niet oubollig is of veel beter klinkt weet ik ook nog niet, maar voor nu vind ik het in ieder geval een prima naam. De afgelopen week stond ik zó vaak in de keuken dat ik bij het schrijven van dit artikel niet meer wist wat ik nou precies ’s avonds of ’s middags had gegeten. Ik moest dan ook echt even in mijn foto’s terugkijken. Ik moet voor zóveel campagnes aan de slag dat ik zowel ’s middags als ’s avonds warm aan het eten was. Soepjes, pastagerechten, borrelbrood. Alles kwam voorbij in mijn eetweek. Om het overzichtelijk te houden en niet al teveel van de komende recepten te verklappen, deel ik in deze eerste editie van OMF’s Eetoverzicht alleen even mijn avondeten van afgelopen week.

Zondag

pizza

Pizzatime! Tim had al een poosje zin om zelf pizza te maken dus deden we dit zondag. Ook echt de ideale dag om zelf pizza te maken wat mij betreft. Het werd wel echt een mannenpizza haha! Met salami, bacon, knoflookgamba’s.. Vind ik niet erg, ik ben wel van het mannenvoer.

Maandag

burger

Maandagavond was het weer eens tijd voor een foodinertje met mijn lieve vriendinnetjes Pauline, Philippine, Francesca en Monique. Brenda was er deze keer in gedachte bij. We streken deze keer neer bij Ellis Gourmet Burger waar we heerlijke onionrings en fantastische friet voorgeschoteld kregen. De burgers waren ook erg smaakvol met heerlijke toppings, alleen was het vlees zelf net iets te ver doorgegaard waardoor het ietwat droog werd. Zonde wel! Het schijnt trouwens dat vooral toeristen altijd klagen over de roodheid van burgervlees, zij willen het altijd zo doorbakken mogelijk hebben. Jasses, da’s toch zonde.

Dinsdag

Mexicaanse Nacho-soep

Toen ik ging op zoeken naar wat we dinsdag hadden gegeten vond ik geen foto in m’n telefoon. He? En toen viel het kwartje ineens. Het was de bedoeling om pasta te maken ’s avonds! We aten echter later en aangezien Tim iets eerder thuis was aten we eerst een kommetje soep (zo rond half 5). Aangezien die soep (waar ik het recept binnenkort van ga delen) zo vullend was hadden we uiteindelijk om 20.00 uur geen zin meer in pasta. Die pasta kwam er wel hoor en at ik woensdag voor de lunch, maar het – vroege – avondeten van dinsdag was dus een kommetje soep.

Woensdag

kerstdiner

Woensdag was het tijd voor het eerste echte kerstdiner, haha! Omdat de laatste maanden van het jaar altijd zo’n gekkenhuis zijn moet ik altijd op tijd beginnen met het koken voor Kerst. Afgelopen week trapte ik af met een heerlijke hertenstoof en daarbij maakte ik een feestelijke aardappelgratin. Het duurt nog wel even voordat beide recepten online komen, die volgen echt pas na Sinterklaas, maar ik kan al wel vast verklappen dat het heeeeel erg lekker was. Vooral die stoof, hemels!

Donderdag

quinoa

Het avondeten van donderdag was een beetje zo zo. Ik maakte een Mexicaans slowcookerpannetje met Quinoa waarvan ik een recept vond via Pinterest maar we waren matig enthousiast. Pas toen we een heel zakje geraspte kaas (jep, een heel zakje), zure room en avocado toevoegden vond ik het wel te doen maar nog altijd niet OMF-waardig. Het was wel lekker vullend en aangezien ik dol ben op geraspte kaas vond ik het achteraf ook best lekker. Maar nee, niet een recept dat ik met jullie ga delen.

Vrijdag

soep

Er stond een salade op de planning voor vrijdag maar na drie bijna volledige dagen in de keuken te hebben gespendeerd was ik wel even klaar met koken. Ik vond het bovendien buiten ook te nat en te koud om een salade te eten. Gelukkig had ik soep gemaakt (lekker romige kippensoep met noedels!) voor een campagne en daarom aten we dat ’s avonds maar.

Zaterdag

Gisteren ging ik uit eten met de meisjes van de opleiding die ik heb gevolgd (HTRO – Eventmanagement). We hadden elkaar al drie jaar niet gezien (echt zó lang!) en vonden het de hoogste tijd om weer eens bij te kletsen. We aten bij El Popo in Deventer, ons vaste restaurantje waar we tijdens de studie ook altijd gingen eten. Het was enorm gezellig en ik heb de hele avond mijn telefoon niet op tafel gehad. Geen foto’s van het eten dus! Maar vooraf deelden we twee plates met nacho’s en als hoofdgerecht at ik soft taco’s met pulled pork en Mexican beef. Ik ben dol op El Popo, echt héérlijk eten daar en super gezellig zitten.

Nu ik dit artikeltje typ heb ik nog niet echt eetplannen voor aankomende week. Vrijdag vertrek ik (wederom met Nanda) richting Marseille om daar drie dagen te roadtrippen langs vier kustplaatsen. Wat we weten is nog een verrassing maar het zal vast lekker zijn, gezien de Franse keuken. Voor de rest van de week zien we het wel! Ik heb nog een aantal campagnes te maken en wil proberen wat lichter te eten dan de afgelopen weken aangezien ik binnenkort nog in twee mooie jurken moet passen ;) Maar we zien wel hoe het loopt. Nat en vies weer vraagt om comfortfood dus mijn eerste voorkeur gaat uit naar lekkere stamppotjes en stoofschotels. Hmm..

Fijne zondag! x

Join the Conversation

 1. Marijke says:

  Ooh, dat kerstrecept! ;-) Marseille is een ongelooflijk leuke stad (en het mooie weer niet te vergeten! Geniet ervan!!

 2. Tamara says:

  Lekker eten weer :)

 3. Mellisa says:

  Die mexicaanse soep lijkt me heerlijk, ben benieuwd naar het recept :) Ik houd van maaltijdsoepen!

 4. Margot says:

  Wat vervelend om nu al kerstdiners te eten ;-)

 5. Samantha - Daily Pleasures says:

  Ahhh die hertenstoof ziet er echt heerlijk uit!

 6. Wauw wat een heerlijke recepten. Wou dat ik zo goed kon koken!
  Jou recepten zijn goed en duidelijk te lezen.
  Liefs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close