OMF’s Eetoverzicht week 7

Oh jongens, wat is het een heerlijke (eet)week geweest! Een week begint wat mij betreft sowieso al goed als je deze start in een restaurant maar ook de rest van de week hebben we heerlijk gegeten. Ik bracht veel uren door in de keuken om vooruit te werken voor OMF en dit resulteert altijd in een bomvolle koelkast vol lekkernijen. Toch hielden we het met het avondeten aardig netjes en hoewel de meeste gerechten (erg) simpel waren, hebben we flink gevarieerd gegeten. Van de meeste gerechten komen de recepten nog voorbij in de komende weken dus mocht je ergens op zitten te wachten: dikke kans dat het recept er nog aankomt. In deze editie van OMF’s Eetoverzicht een mengelmoesje van oerhollandse gerechten en internationale invloeden.

zusje

Zondag

Vorige week zondag was het natuurlijk Valentijnsdag en ook al vier je het niet, het kan je bijna niet ontgaan zijn. Zoals we eigenlijk ieder jaar doen gingen we ook dit jaar uit eten. Tapasrestaurant ’t Zusje heeft net een vestiging in Apeldoorn geopend en wij vonden Valentijnsdag een goede dag om het restaurant te testen. Missie geslaagd en ’t Zusje heeft de test meer dan doorstaan. Zo lekker allemaal! Ik moet bekennen dat ik er van tevoren niet heel veel van verwachtte omdat er zóveel verschillende type tapas op de kaart staan (andijviestamppotje, Balinese rendang, risotto – hoe ver kan het allemaal uit elkaar liggen) maar alles smaakte goed. Voor herhaling vatbaar dus.

quiche

Maandag

Zo’n stuk quiche ziet er altijd zo armzalig uit op een bord maar neem van mij aan dat er genoeg groente in zat en dat de quiche ook erg lekker was. Het was de bedoeling om quiche met broccoli en zalm te maken maar toen ik aan het koken sloeg bleek de zalm niet meer goed te zijn. Meh! Uiteindelijk werd het een quiche met spekjes, broccoli en prei. Heel fijn en misschien nog wel lekkerder dan ik in eerste instantie bedoeld had.

sateschotel

Dinsdag

Het experiment om van een bekend pakjes-recept een verse homemade variant te maken pakte bijzonder goed uit dinsdag. Zelfs Tim waar ik van tevoren van had verwacht dat hij het niet zo lekker zou vinden vond het erg geslaagd. Fijn ook want dit gerecht is in no-time gemaakt en bestaat uit vrijwel alleen maar goedkope ingrediënten. Echt zo’n doordeweekse budgetmaaltijd. Ideaal.

lasange

Woensdag

Mijn lasagne uit de pan ziet er zo op het bord niet zo spectaculair uit maar dit komt omdat ik het ’s middags al klaar had gemaakt voor de video die er binnenkort aankomt. Gelukkig verhult Parmezaanse kaas altijd een hoop en ziet de artikelfoto er een stuk beter uit. Ik kwam er alleen vrijdag (ik weet niet waarom toen pas maar omg!) achter dat ik vergeten was mijn zak Italiaanse roerbakgroenten toe te voegen. Oops…

hollandse_pot

Donderdag

Zo Hollands als donderdag hebben we in geen tijden meer gegeten. Aardappels, groenten, vlees… een AGV’tje! Ik moet zeggen dat het wel erg lekker was een keer, soms kun je er gewoon behoefte aan hebben! We aten doperwtjes met paprikawedges uit de oven (receptvideo volgt) en een mixje van varkenshaas en kipfilet met homemade champignonsaus. Zo fijn!

hutspot

Vrijdag

Twee dagen Hollandse pot achter elkaar. Nee, ik ben niet ziek! Het was me bij het maken van de eetplanning niet eens zo opgevallen maar zo terugkijkend vind ik het best bijzonder. We eten niet zo vaak Hollandse pot en al helemaal niet twee keer in een week. Deze week dus wel. Vrijdag stond er hutspot op de planning, daar had ik al een paar weken zin in. Lekker met spekjes en rundersaucijs.

risotto

Zaterdag

Aangezien het alweer even geleden was dat we risotto hadden gegeten vond ik het wel weer eens tijd worden. Maar ik kon het niet laten om een bekende risotto te maken en was dus aan het experimenteren. Uiteindelijk maakte ik risotto met bier, gekruide worstjes en paddenstoelen. Herfstiger (en mannelijker?) dan dit wordt het bijna niet. Wel erg lekker! Recept volgt natuurlijk binnenkort.

Vanaf deze week ga ik twee héle drukke weken in met vrijwel iedere dag een afspraak. Ook ben ik veel onderweg dus ik hoop maar dat alles niet grandioos uitloopt en ik fatsoenlijk kan blijven koken. Aankomende zaterdag ga ik in ieder geval met vriendinnetje Annemie naar Festival Militair Culinair. Klinkt heel bijzonder maar erg leuk en ik heb geen flauw idee wat we daar kunnen verwachten dus dat wordt een verrassing.

Fijne zondag! x

Join the Conversation

 1. Cheese and Chinese says:

  Het ziet er allemaal weer heerlijk uit! Kijk erg uit naar de recepten, vooral die risotto met bier lijkt me erg interessant!

 2. Martin Ravestijn says:

  Wat een leuke website,kan je er zelf ook wat op kwijt, zoals een leuk recept?

 3. Weer een lekkere “eetweek”. Blijf het leuk vinden om te bekijken :)

 4. Margot says:

  Die risotto klinkt spannend!

 5. Nadia says:

  Die risotto klinkt inderdaad erg herfstig! Wel apart. Kan me niet zoveel voorstellen van bier in de risotto! Verder vind ik de lasagne uit de pan er goed uitzien en ben er benieuwd naar want heb zelf geen oven. En dat tapasrestaurant klinkt inderdaad erg apart, maar wel erg leuk dat je zoveel verschilende dingen kan nemen!

 6. Roxanne says:

  Nom! Vooral de maaltijden van maandag en dinsdag lijken me heerlijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close