Wat stond er op tafel week 51

De laatste normale week van 2013 zit er op. Een week waarin veel mis ging, waarin ik mijn lieve foodievriendinnetjes weer zag, maar waarin ik ook heb mogen genieten van lekkere gerechten. De laatste normale Wat stond er op tafel van dit jaar want volgende week zal het een knaller zijn met de uitgebreide kerstdiners die op de planning staan. Morgen en overmorgen volgen er nog een aantal kerstrecepten en dan is het toch echt weer voorbij. De ideeën die nu opkomen worden allemaal bewaard voor december 2014 en bijna is het zover dat we even kunnen bijkomen van alle gekte die de decembermaand met zich mee brengt. Maar eerst nog even een terugblik: Wat stond er op tafel in week 51?

diepvriespizzaZondag
Oke, ik ben voorlopig even van mijn pizzacraving genezen. Vorige week zondag ging ik moedig aan de slag met het maken van verse pasta. Moedig omdat ik a. geen pastameel in huis had en daarom gebruik moest maken van normale tarwebloem en b. omdat ik geen pastamachine heb en het dus allemaal met de hand zou moeten doen. Helaas werd het een groot fiasco: de ingrediënten wilden niet goed mengen en het deeg werd alles behalve zacht. Resultaat: uit noodzaak iets anders moeten verzinnen en het enige dat voorhanden was – de volgende dag moest ik boodschappen doen en dus hadden we nu een lege koelkast en vriezer – waren twee diepvriespizza’s van Ristorante Mare. Lekker waren ze gelukkig wel! Mijn favoriet was de pizza met zalm, tonijn en garnalen. Maar voorlopig dus even geen pizza meer.

gevulde kipfiletMaandag
Maandag zette het fiasco van zondagavond nog even vrolijk voort, werkelijk al-les dat mis kon gaan ging die dag ook fout en daarom liet ik het foodpreppen maar even voor wat het was en besloot ik voor een keer weer eens mee te eten op het werk. Lekker was het, al moet je me niet vragen wat ik precies heb gegeten. Het waren restanten van het Dickensdiner van het weekend ervoor en ik at in ieder geval gevulde kip -met een vulling van abrikozen- en een aardappel(?)puree waar ham en ei in was verwerkt. Was wel lekker, maar volgende keer weer gewoon een gezond geprept maaltje.

Aviko kookworkshopDinsdag
Afgelopen dinsdag was ik weer eens een dag in Amsterdam, onder andere om een workshop te volgen bij Kookstudio Smaak onder leiding van Jeremy Vermolen (broer van inderdaad). We kookten met de producten van Aviko en zetten zelf verbazingwekkend leuke gerechten op tafel! Zo zie je maar weer dat ‘kant-en-klaar’ ook leuke uitdagingen met zich mee kan brengen! We aten onze gerechten natuurlijk ook zelf op, toen ik ’s avonds thuis kwam had ik dan ook geen trek meer.

SnijbonenstamppotWoensdag
Het is echt aardappelweek deze week! Woensdag at ik namelijk een heerlijk stamppotje, eens iets anders dan normaal. Ik maakte een snijbonenstamppotje (voor het eerst), met uitgebakken spekjes en gebakken ui. Daarbij kleine gehaktballetjes van extra mager rundergehakt die ik heb laten garen in jus. NOM! Zo lekker! Gelukkig hadden we nog wat over.

ScharrelmaaltjeDonderdag
Dat de eetplanning hier niet altijd loopt zoals de bedoeling was is inmiddels wel bekend, maar soms ligt het niet aan ons! Of althans… Donderdag wilde ik graag een Kerrie Vispannetje maken. Vriendlief haalde ’s ochtends de vis uit de vriezer maar was even vergeten dit in de magnetron te leggen in plaats van op het aanrecht. Gevolg toen ik thuis kwam? Een aangevroten verpakking, half opgegeten vis… Door wie? De kitties. Tsja, dan halsoverkop maar iets anders verzinnen. Het werd een scharrelmaaltje: spaghetti met veel knoflook en ui, gerookte kip, uitgebakken spekjes, kastanjechampignons, rucola, verse basilicum en Parmezaanse kaas. Lekker wel, maar niet helemaal de bedoeling.

steakhouseVrijdag
Datenight! Al weken stond dit avondje uit met vrienden op de planning en eindelijk was het zover. Dineren deden we bij het Texas Ribhouse steakhouse in Voorst. Ik nam Pastrami met rode uiencompote als voorgerecht en de Rib-Eye Steak als hoofdgerecht. Het was heerlijk, zoals altijd. Daarna direct weer terug naar Apeldoorn voor eindelijk het tweede deel van The Hobbit, The Desolation of Smaug. Epische film. Vanaf de eerste minuut met grote ogen en open mond zitten kijken. Waanzinnig.

hamburgerZaterdag
Gisteren wilde ik aan de slag voor Fastfood Friday maar ik bedacht me dat ik hier eigenlijk een barbecue voor nodig had. FFFriday dus maar even niet, maar wel een heerlijke homemade burger met kreukelfrietjes. Gisteren was een waanzinnig drukke dag, van 08.00 – 15.00 uur zijn we continu onderweg geweest voor onder andere de kerstinkopen en hierna moesten er nog oliebollen gebakken worden. Wel leuk though, het was inmiddels alweer járen geleden dat ik oliebollen had gebakken.

Aankomende week is het dan eeeeeeeindelijk zover: Kerst. Ik heb er zo waanzinnig veel zin in. Vandaag, morgen en dinsdag werk ik nog maar dan is het toch echt tijd voor vakantie. Twee weken zo min mogelijk doen, alleen waar ik écht zin in heb.

Kerstavond vieren Tim en ik lekker met zijn tweeën. We hebben een kleinigheidje voor elkaar en besteden de rest van de avond heerlijk samen, want daar zijn we wel aan toe na de gekkigheid van de afgelopen weken. Eerste Kerstdag is mijn schoonfamilie aan de beurt: een uitgebreid kerstontbijt, véél cadeaus en ’s avonds een drie-gangendiner die Tim en ik zullen verzorgen. Tweede Kerstdag is uiteraard weggelegd voor mijn ouders. Wederom cadeaus en een heerlijk kerstdiner waarvoor mijn ouders verantwoordelijk zullen zijn.

Direct de vrijdag na Kerst vertrekken Tim en ik vervolgens voor een lang weekend Antwerpen, heerlijk. Lekker shoppen, genieten van de omgeving, uitrusten en lekker eten en drinken.

Ik heb dus een geweldige week voor de boeg met veel heerlijkheden die ik jullie volgende week uiteraard gewoon laat zien.

Geniet ervan en alvast fijne feestdagen!

Join the Conversation

 1. Nanda says:

  HAHA die puree is iets met witlof, kool ei en ham :p

  En die pizza ziet er heel lekker uit, die zou er nu wel in gaan..

  1. Sabine Author says:

   Aaah… Naja, het smaakte wel in ieder geval, maar die witlof haalde ik er echt niet uit ;)

 2. MySimplySpecial says:

  Nu heb ik honger! Leuk om te zien weer.

 3. Debbie says:

  Dat ziet er allemaal weer lekker uit

 4. Susanne says:

  Ik heb echt nog nooit van die pizza gehoord! Wel jammer dat het niet meezat deze week. Geniet van je welverdiende rust en een hele fijne kerst!

  1. Sabine Author says:

   Hij ligt ook nog niet zo lang in de winkel, vandaar denk ik!

 5. Hester says:

  Jammer dat sommige gerechten een beetje in de soep liepen, maar desondanks ziet alles er weer heerlijk uit! En week 51 alweer, dayum. Heel veel plezier komende week!

 6. Sheela says:

  Ziet er allemaal lekker uit! x

 7. Roxanne says:

  He, wat een week! Ik heb laatst ook snijbonenstamppot gemaakt, ik houd er van! Vriendlief had het nog nooit gegeten. Ik maakte er de hachee van OMF bij :) Heerlijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close