Wat stond er op tafel week 15 – 2013

Anders dan de afgelopen weken was week 15 best een drukke met veel afspraken. Dinsdag naar Amsterdam voor College Tour met Nigella Lawson (waah!), woensdag contractbespreking voor mijn nieuwe baan, donderdag naar de Efteling voor de lancering van het aspergeseizoen, zaterdag familie’bijeenkomst’ en uiteraard moest er ook nog gewoon gewerkt worden. Ik hou ervan om lekker bezig te zijn, zo’n week als deze mag het dus altijd wel zijn. Gelukkig was er nog wel genoeg tijd over om te koken. Wat stond er op tafel in week 15?

Sinds deze week ben ik begonnen met project zomerlijf. De winter is niet goed geweest voor mij en dus ga ik er vanaf nu weer tegenaan om in ieder geval zomerproof te zijn voor jurkjes en shorts. Regels heb ik niet echt, wel richtlijnen die ik graag wil nastreven (ik volg geen dieet):

 • Maandag t/m vrijdag strict: 3 maaltijden, 2 gezonde tussendoortjes. Zaterdag & zondag mag er wel wat lekkers voorbij komen.
 • Ontbijten als een keizer, lunchen als een koning, dineren als een zwerver. Deze wordt voor mij het moeilijkst, ik ben geen grote ontbijter maar wel dol op goed avondeten.
 • Avondeten bord opmaak: ½ groenten, ¼ vlees of vis, ¼ koolhydraten.

En dat allemaal op een juiste manier proberen te combineren met OMF. Baksels blijven er overigens wel komen, maar één hapje om te proeven en de rest geef ik weg. Op naar mijn eerste week bewust healthy food!

enchilada'sZondag
Zondag was de laatste dag dat het nog even ‘fout’ mocht. Ik maakte enchilada’s, een Mexicaans gerecht we al in geen tijden hebben gegeten maar dat wel erg lekker is. Er stond zelfs nog geen recept op OMF voor deze gevulde ovenwraps  en dus vond ik het een uitgelezen kans om het weer eens te maken. Ik vulde ze met kip, maïs, paprika en cherrytomaatjes. Erg lekker comfort food.

broodje gekruide kipMaandag
De eerste dag van project zomerlijf. Ik ging er bij het boodschappen doen vorige week eigenlijk vanuit dat we vandaag niet thuis zouden eten maar op het laatste moment werd dit toch anders. Last minute beslissingen maken met betrekking tot het eten en we hadden allebei wel zin in sandwiches. Ik wilde eerst Philly Cheese Steak maken maar ik vond de rosbief schrikbarend duur en cheddar zag ik helemaal niet zitten. Uiteindelijk zijn het deze ovenbroodjes geworden met gekruide kipfilet, gecarameliseerde uitjes (binnenkort laat ik je zien hoe dit moet) en een klein beetje mozzarella. Heerlijk. Ik nam één klein pistoletje en at er veel groenten en sla bij.

gebakken stampandijvieDinsdag
Op dinsdag was ik aanwezig bij de opnames van College Tour met Nigella Lawson, wat was het ge-wel-dig. Als je afgelopen vrijdag de uitzending hebt gezien heb je een hint meegekregen van de twee uur die ik ‘met haar’ mocht meemaken. Fantastisch. Omdat de opnames in Amsterdam waren en de boyfriend moest trainen ’s avonds, had ik kliekjes op de planning staan. Aangezien we apart van elkaar aten was dit wel zo makkelijk. Ik had nog een restje stampandijvie voor mezelf die ik opbakte in de koekenpan in een klein beetje olijfolie. Ik had er verder geen vlees bij of iets dergelijks.

gevulde courgettesWoensdag
Onlangs kreeg ik het nieuwe kookboek Gennaro’s Favoriete Italiaanse Familierecepten thuisgestuurd en daar moest ik vrij snel iets uit proberen van mezelf, ik ben immers dol op Italiaans eten. Ik besloot de gevulde courgettes in tomatensaus te maken, maar paste uiteraard het een en ander aan. Heerlijk vond ik het, ik vind het zo fijn als je tijdens het eten merkt dat je iets gezonds naar binnen schuift, haha. Ik maakte er een eenvoudige knoflookspaghetti met chilipeper en verse peterselie bij. Het recept voor de courgettes zal ik binnenkort met jullie delen.

oosterse pakketjesDonderdag
Tijd voor iets Oosters, want dat hebben we deze week nog niet gehad. Ik maakte een nieuw gerecht én gebruikte een nieuwe techniek, we aten namelijk Oosterse pakketjes (een berg groenten en een beetje kip) met mihoen. De groenten en kip werden en papillotte bereid, lekker en gezond. Ik maakte er mihoen bij met vrij weinig toevoegingen, een beetje bosui, knoflook en ei. Binnenkort meer over deze techniek van koken en uiteraard het recept.

patatVrijdag
Change of plans, vreselijk beroerd wakker worden en de hele dag alleen maar in bed of op de bank kunnen liggen. Koken zat er dus even niet in – twee stappen en ik viel al bijna om – maar eetlust had ik wel gewoon. Tim is na zijn werk een patatje gaan halen, heerlijk dat zoute eten als je je niet goed voelt. Wel compleet vergeten om een foto te maken, daarom een foto van een paar weken geleden. Ik neem toch altijd hetzelfde, haha. Niet helemaal verantwoord in verband met project zomerlijf, maar in plaats van vrijdag eet ik daarom zondag maar gezond.

Zaterdag
Gisteren nog steeds niet lekker en ik had ook niet zoveel eetlust als vrijdag. We aten met de familie en had daarom ook geen inspraak op wat we gingen eten. Het liefst had ik een bord groenten had maar er werd Chinees gehaald. Ik ben vergeten een foto te maken maar aangezien er niet zoveel op mijn bord (en in mijn maag) belandde was het ook niet zo interessant om te zien. Ik had een klein schepje bami met een beetje Foe Yong Hai en Tja Siu.

Vanavond maar weer eens kijken of het lukt om zelf aan de kook te gaan.

Fijne zondag!

Join the Conversation

 1. Hester says:

  Beterschap nog! In de intro staat dat je donderdag naar de Efteling ging, daar kon je toch uiteindelijk ook niet heen las ik op Twitter? ^^ Het eten ziet er wel weer allemaal erg lekker uit!

 2. Joyce says:

  Er zitten weer heerlijke dingen tussen!

 3. Lekkere dingen hoor! Ik ben echt jaloers dat jij bij de opnames van College Tour was! :)

 4. Valérie says:

  Ik ben enorm benieuwd naar het recept van de gevulde courgettes (hmm ik lees dit via bloglovin, dus misschien staat het allang op je site haha!). Ben al eeuwen op zoek naar zo’n recept!

  1. Sabine Author says:

   Het recept komt er binnenkort aan!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close