Wat stond er op tafel week 27

Jongens wat belachelijk warm was het afgelopen week he? Voor Nederlandse begrippen dan, zulke temperaturen horen wat mij betreft bij vakantie, zwembad, strand, wandelingetjes over de boulevard en zeker niet bij gewone werkdagen. Ik ben iemand die heel erg goed tegen de warmte kan en er blij van word maar ik moet bekennen dat de moed om te koken me afgelopen week toch een paar keer in de schoenen zonk. Toch stond ik nog voldoende in de keuken om gezonde lunches en diners klaar te maken, dus ook deze Wat stond er op tafel is weer lekker uitgebreid. Kijk je mee?

Zondag

Vorige week zondag vonden de Clubkampioenschappen CrossFit plaats in onze CrossFit box. De dag werd afgesloten met een barbecue waar vrijwel alle leden van onze box bij aanwezig waren. Súper gezellig, onwijs lekker en dus heb ik er geen foto’s van gemaakt. Mijn telefoon lag ergens diep onderin mijn tas die weer ergens in de box stond. Gelukkig kan iedereen zich wel een voorstelling maken bij een barbecue bordje.

Maandag

springrolls

Hoe zomers zit mijn lunch van maandag eruit? Ik werd er zo onwijs vrolijk van! Ik maakte verse springrolls met sla, ham, tomaat en komkommer en daarbij een ‘salade’ van meloen en Parmaham. Het is zo gepiept en zo lekker! Ook een goede meeneem lunch trouwens, mocht jij daar inspiratie voor zoeken.

shoarmasalade

Het bordje van maandagavond ziet er niet zo smakelijk uit en dat kwam meer omdat ik vergeten was een foto te nemen. Dit besefte ik me toen ik al aan het eten was, excusez! We aten shoarmasalade met homemade yoghurt-knoflookdressing. Recept komt deze week op OMF.

Dinsdag

wraps

Het was goed warm dinsdag en omdat we ’s avonds ook nog gingen trainen hadden we niet zoveel zin in moeilijk avondeten. Zaterdag kochten we een kiprollade op de markt en daarvan gebruikte ik op dinsdag de helft als wrapvulling. Samen met wat frisse sla en homemade guacamole. Makkelijk maar erg lekker.

Woensdag

clean_meals

In de goodiebag van een event waar ik dinsdag was vond ik een doosje van Clean Meals, gezonde kant-en-klaar maaltijden die voornamelijk gericht zijn op sporters. Ik was best benieuwd en maakte het woensdag voor de lunch klaar. Ik had een maaltijd met zilvervliesrijst, broccoli, worteltjes en gekruide zalm. De zalm vond ik erg lekker maar de rest vond ik ietwat saai. Er hadden van mij wel wat verse kruiden aan toegevoegd mogen worden. Het was wel een goed vullend maaltje, tot het avondeten had ik meer dan genoeg.

ratatouille

Hoewel de neiging groot was om niet te koken woensdag deed ik het uiteindelijk toch. Ik maakte Ratatouille en daar aten we de andere helft van de kiprollade bij. Het recept voor de Ratatouille staat sinds vanochtend op OMF. Echt een keer maken hoor, zo lekker!

Donderdag

yoghurt

Donderdag was geloof ik de warmste dag van afgelopen week en precies op die dag had ik mezelf een dagje vrij gegeven omdat ik dit hele weekend aan het werk ben. Als de temperaturen boven de 35°C uitstijgen heb ik maar weinig zin om te eten en dus dook ik de koelkast in voor een simpele lunch. Het werd een schaaltje yoghurt met granola, kiwi gold, mandarijntjes en wat Tony’s Chocolonely extra puur schaafsel. Ziet er prima uit toch?

sushi

’s Avonds was het datenight met vriendinnetje Nanda! Sinds lange tijd (Koningsdag voor het laatst) at ik weer eens sushi. Smullen! Ik zou er nu wel weer zin in hebben.. Al heb ik in sushi altijd wel zin.

Vrijdag

scharrelmaaltje

Ik lunchte vrijdag pas heel laat en dit was mede te danken aan het feit dat ik gewoon geen idee had wat ik wilde eten. Uiteindelijk dook ik de voorraadkast en koelkast in en flanste ik een lunch in elkaar van allerlei restjes. Je ziet hier zoete aardappel, Pangastukjes, garnaaltjes, ui en doperwten. Een flinke lunch wellicht, maar ’s avonds stond er weer een CrossFit workout op de planning en gezien de hoge temperaturen mag je best een bodempje in je maag hebben.

biefstuk

Voor het avondeten van vrijdag had ik nog niets gepland en omdat we na een workout nooit zoveel zin meer hebben om te eten, hopten we even snel de supermarkt binnen voor een simpel maaltje. Het werd een biefstukje met een salade erbij. Dikke prima.

Zaterdag

barbecue

Hoewel er de afgelopen week iedere dag wel een barbecuegeur voorbij dreef ging de barbecue bij ons gisteren pas aan. Ik had een zee aan recepten die ik graag wilde maken voor OMF en een deel daarvan maakte ik gisteren direct voor de barbecue. Veel spiesjes maar die zijn wat mij betreft dan ook het makkelijkst op de barbecue. We staken de barbecue pas rond een uur of 20.00 gisteren, toen was de temperatuur lekker. Alle gerechtjes die ik maakte gisteren komen in de komende weken nog voorbij op OMF. Het wordt vast nog wel vaker barbecueweer deze zomer. Hopelijk.

Vanaf aankomende week ga ik beginnen met het Zone Dieet op aanraden van mijn voedingscoach (hierover morgen meer in de Week van OMF). Op de site zullen jullie hier niet zoveel van merken hoor en een echt dieet zal het ook niet zijn, maar kort gezegd houdt het in dat iedere maaltijd die je neemt op een dag een bepaalde hoeveelheid proteïne, koolhydraten en vetten bevat. Zie het dus een beetje als een ideaal uitgebalanceerd dieet. Je gaat het volgende week zien in een nieuwe Wat stond er op tafel.

Fijne zondag!

Join the Conversation

  1. Lekkere maaltijden allemaal! Met dit weer heb ik totaal geen zin in koken. Ondanks dat ik dol ben op koken, vaak wordt het wat makkelijks zoals salade, broodje en 1x per week halen we vaak iets.

  2. Tamara says:

    Lekker eten zeg! Ik heb ook altijd wel trek in sushi

  3. Heerlijke eetweek weer!

  4. Margot says:

    Dat ziet er weer goed uit! Ik heb ook vaak geen zin in koken/eten als het zo warm is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close