Wat stond er op tafel week 36

Een week zonder weekend in verband met werken in het hotel, maar wél een week waarin ik lekker aan OMF heb kunnen werken en mocht deelnemen aan een fantastische perslunch met niemand meer dan Nigel Slater. Over deze lunch en zijn nieuwste kookboek lezen jullie binnenkort meer want voor nu houd ik het zoals vanouds weer lekker bij Wat stond er op tafel. Een wat minder gevarieerde week dan normaal eigenlijk. Eén keer at ik op het werk vanwege een late dienst en maar liefst twee avonden aten we mosselen. Al een paar dagen had ik zin in mosselen en mijn lieve vriend nam per ongeluk 4 kilo mee in plaats van twee. Geeft niets, ik weet er wel raad mee!

sushiZondag
Vorige week zondag kwam vriendinnetje Annemie langs om sushi te maken en wow wat hadden we een berg! Naast de sushi maakten we ook nog diverse bijgerechtjes: gewokte champignons met sojasaus en knoflook, gefrituurde kip met chilisaus, inktvisringen en knoflookgarnalen. We maakten deze keer overigens best veel soorten sushi. Onder andere de welbekende krab met avocado, maar ook sushi met zalmsalade, komkommer, rosbief (erg lekker!) en verse zalm. Het eten was lekker en bovendien was het een erg gezellige avond. Een perfecte afsluiting van een druk maar leuk weekend.

werkMaandag
Maandag was pappa jarig en tussen de middag heb ik daar een klein bordje nasi mee gesnoept, want helaas moest er die dag ook gewerkt worden! Ik at hierdoor op mijn werk en we kregen Vlaamse frieten met een kippenpoot en salade voorgeschoteld.

mosselenDinsdag
Dinsdag mosseldag, yaaaay! Ik maakte ze afgelopen dinsdag op de normale manier, het recept hiervan kunnen jullie al vinden op OMF. Lekker met knoflooksaus en sambasaus en verder niets erbij. Het was twee kilo mosselen om te delen met zijn tweeën, dus patatjes of stokbrood hoefde er wat mij betreft ook echt niet meer bij. En wat een feest, want woensdag kon ik ze nogmaals eten.

gegratineerde mosselenWoensdag
Woensdag mosseldag, yaaay! Doe eens gek en eet twee keer mosselen in een week, kan best ha ha. Omdat we ze dinsdag ook al aten maar dan op de ’traditionele’ manier, besloot ik er op woensdag iets anders mee te doen. Uiteindelijk resulteerde het in gegratineerde mosselen en heel stiekem vond ik die nog veel lekkerder dan de gekookte mosselen. Uiteraard houden jullie het recept nog van mij tegoed.

barbecueDonderdag
Met een perslunch in Amsterdam en drankjes met een vriendinnetje was het best een volle dag donderdag. Laten we daarbij ook vooral niet vergeten dat de temperaturen de dertig graden aantikte. Dat in combinatie met het feit dat ik vrij laat thuis was, deed ons besluiten om optimaal te genieten van een allerlaatste barbecue. Vrij simpel alsnog met een stokbroodje, simpele salade en wat stukjes vlees. Maar lekker was het wel. Ik vrees dat de barbecue nu weer opgeborgen kan worden…

geroosterde tomatensoepVrijdag
Wederom een vrij warme dag en een drukke dag op het werk, dus erg veel zin om uitgebreid te koken had ik niet. Maar dat hoefde gelukkig ook niet. Onlangs kreeg ik een hele doos Pico Bello tomaatjes opgestuurd en daar zat een receptenflapper bij. Er stond een recept op voor geroosterde tomatensoep en dat leek me wel een erg goed idee. Met eenvoudige crostini’s erbij was het een verantwoord diner.

bbq chicken pizzaZaterdag
Fastfood Friday dag op zaterdag, ik kan daar altijd zo naar uit kijken! Deze keer besloten we weer eens voor een pizza te gaan en maakten we op verzoek de Barbecue Chicken pizza. Nommie nommie! Over twee weken het recept, dus nog even geduld.

Ik ben benieuwd wat de komende week mij/ons gaat brengen. Aankomende donderdag eet ik bij collegavriendinnetje Nanda, de dag erna een etentje met mijn lieve collega’s, Tim had nog een aantal verzoekjes wat betreft het avondeten en ik moet zo langzamerhand toch echt aan de kook voor de Kerstgerechten.  Dat wordt een veelzijdige week aankomende week. Leuk!

Staat jullie nog iets spannends te wachten komende week?

Join the Conversation

 1. Bianca says:

  Mosselen met iets extra’s vind ik ook altijd iets lekkerder!

 2. Joyce says:

  Heerlijke dingen weer! Ik ben benieuwd naar de gegratineerde mosselen en pizza

 3. Nanda says:

  Ohhh ben benieuwd naar de gegratineerde mosselen :)

 4. Sabrina says:

  Die sushi ziet er lekker uit!

 5. Hester says:

  Kerstgerechten? Dat klinkt nog heel raar in september, haha! Maar regeren is vooruitzien. ;) Ik ben erg benieuwd naar het recept van de gegratineerde mosselen en OH wat ziet die pizza er heerlijk uit <3 De sushi klinkt ook superlekker met al die verschillende hapjes!

  1. Sabine Author says:

   Haha ja, maar met een planning valt of staat alles en in het geval van OMF betekent dat denken aan Kerst in september ;)

 6. Annemie says:

  De sushi was heerlijk!! En als ik het zo zie… heb ik er alweer zin in!

  1. Sabine Author says:

   Volgende keer bij jou! ;)

 7. Eslem says:

  Je pizza ziet er echt superlekker uit! Alles eigenlijk ;)

 8. Marita says:

  Ik ben erg benieuwd naar de BBQ Chicken Pizza! Dit is vaak mijn favoriet!

 9. Annebelle says:

  Jummie, die pizza!

 10. Our Taste Book says:

  Ziet er lekker uit

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close