Sab’s Eetoverzicht week 6/2017

Zo, dat was hem dan – de allereerste echte week waarin ik niet voor OMF hoefde te koken. En ik moet heel stiekem zeggen: wat voelde dat even zálig. Ik kon nu gewoon iets voor het avondeten de keuken induiken om te koken. Hoefde geen rekening te houden met het licht in verband met fotografie en kon ook gewoon koken waar ik zelf zin in had. En tóch kwam er van koken niet heel veel terecht. Afgelopen week ging ik maar liefst twee keer uit eten en liep een dagplanning zo in de soep dat Tim uit zijn werk eten haalde. Toch hebben we erg lekker gegeten deze week en heb ik mijn plannen voor aankomende week al klaar liggen. Waar ik zo heel af en toe niet weet wat we moeten eten stroomt mijn hoofd nu ineens over van gerechten waar ik zin in heb. Lekker makkelijk plannen dus. Zoals we vorige week al aangaven deelt Vivian vanaf vanmiddag ook haar eetoverzicht met jullie, vandaar dat OMF’s Eetoverzicht vanaf nu is omgedoopt tot Sab’s Eetoverzicht. Viv’s Eetoverzicht verschijnt vanmiddag om 17.00 uur. Hopelijk dubbele inspiratie voor jullie dus!

dragonroll

poon

cheesecake

Zondag

De eerste dag dat we onze beide eetoverzichten gaan delen, komen we direct al iets dubbels tegen. Vorige week zondag hadden we namelijk een date staan met Tobias en Vivian – haha. Gelukkig hebben we beide andere gerechten gegeten bij restaurant Jacky’s. Vooraf koos ik voor de dragon roll, ik had zo’n zin in sushi en gelukkig viel het niets tegen. Mijn hoofdgerecht bestond uit gegrilde poon met geroosterde groenten en als dessert koos ik uiteraard voor de cheesecake. Jum! Jacky’s is een leuk restaurant als je wat uitgebreider wilt tafelen en eens van het ‘eetcafé’ idee af wilt stappen.

spaghetti

Maandag

Maandag: spaghetti! Tim kocht op de markt zaterdag een stuk Zeeuws spek en zoals dat wel vaker gaat werd het vlees uiteindelijk niet aangeraakt in het weekend. Ty-pisch. Hierdoor besloot ik het maandag dus maar te gebruiken voor het avondeten. Met als resultaat dus spaghetti met Zeeuws spek, champignons, geroosterde paprika, zongedroogde tomaat en truffelolie.

ovengerecht

Dinsdag

Ik realiseerde me niet dat ons bordje van dinsdag zo kleurrijk was tot ik deze foto terug zag, haha! We aten onwijs simpel dinsdag maar wel érg lekker. Ik mikte wat aardappelen en zoete aardappelen in een ovenschaal en daarbij wikkelde ik kipfilet in wat spek. 30 minuten op 180°C in de oven en klaar! Erbij een simpele salade van veldsla, komkommer, cherrytomaatjes, avocado en citroen-tijmolie. Ik heb uiteindelijk mijn halve kipfilet (zonder de bacon) gedeeld met Senna. Vond ze geloof ik niet erg.

tortellinisoep

Woensdag

Woensdag aan het einde van de middag kwam er een schoonmaakbedrijf mijn keuken grondig schoonmaken (zelf geboekt, was ook nodig). Ze waren alleen wat langer bezig dan ik had verwacht en dus flanste ik toen ze eenmaal weg waren een snelle maaltijdsoep in elkaar. We moesten die avond ook nog trainen (CrossFit) namelijk, dan heeft het niet zoveel zin om een zware maaltijd te eten. Ik maakte uiteindelijk tomaten-groentesoep met tortellini en cannellinibonen. Vullend genoeg en snel klaar dus mooi makkelijk.

paella

Donderdag

Donderdag was een (veel) te lange dag voor mijn zwangere lijf. Van 09.30 – 17.30 uur was ik onderweg waardoor ik te moe was om ’s avonds nog te koken. Gelukkig nam Tim uit zijn werk iets lekkers mee van de visboer: paella en kibbeling. Ik had niet het idee dat de paella echt vers was gemaakt maar ach, het smaakte prima voor een keer. En ik was allang blij dat ik zelf de keuken niet in hoefde.

garnalentacos

Vrijdag

Taco time maar dan op een iets gezondere manier dan de volvette Mexicaanse taco’s waar we zo dol op zijn. Ik maakte deze taco’s met gamba’s en avocadosalade, prima maaltje zo vlak voor de tweede CrossFit workout van de week.

arrozconpollo

Zaterdag

Gisteren ging ik voor de tweede keer uit eten deze week, deze keer met oud studiegenootjes. Zo eens in de 1,5 jaar doen we dat met z’n vieren. Even bijkletsen en horen hoe het met iedereen gaat, onwijs gezellig. Vast ‘stamrestaurant’ is Mexicaans restaurant El Popo in Deventer, hier aten we tijdens onze studie al regelmatig en die traditie zetten we nu dus gezellig voort. Vooraf deelden we een bord nacho’s met kip (die mag je simpelweg niet overslaan bij Popo) en mijn hoofdgerecht was Arroz con Pollo, een ovengerecht met rijst, groenten, kaas en kip geserveerd met een salade in een tortillabowl. Heerlijk, zoals altijd.

See you next week! x

Join the Conversation

 1. Carmen Mattijssen says:

  Hmm die maaltijd soep, van de week ook maar weer eens zelf soep maken.. zo lekker altijd!
  X Carmen.
  http://www.carmenmattijssen.nl

 2. Jaimykitchen says:

  Hmmm je taco’s met garnalen zien er heerlijk uit

 3. MARIJKE says:

  Ziet er allemaal weer lekker uit! En wat een goed idee om je keuken helemaal te laten reinigen. Is zo’n rotklus!

 4. Margot says:

  Leuk om te zien weer en wat fijn zo’n keuken die helemaal perfect schoon is!

 5. Britt says:

  Yum! Die spaghetti ziet er ontzettend lekker uit, maar die taco’s ook zeg, heerlijk!

 6. Rachel Kromdijk says:

  Kip met spek.. jam zo lekker! plakje mozarella er nog tussen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close