Viv’s Eetoverzicht

Zoals Sabine vorige week al heeft aangekondigd, ga ook ik vanaf nu wekelijks met jullie delen wat ik iedere avond op mijn bordje schep. De enquête die we hebben gehouden gaf nogal duidelijk aan dat jullie Sab’s eetoverzicht graag lezen en dat onder andere doen om geïnspireerd te raken. En ik kan het me goed voorstellen, ik wil ook iedere avond lekker eten en ik wil regelmatig wel iets nieuws proberen. Dus een beetje inspiratie is nooit weg!

Mijn week begon afgelopen zondag samen met Sabine, we vonden het hoog tijd om een bepaald restaurant eens uit te proberen. Verder had ik het avondeten voor de rest van de week al behoorlijk gepland, vind ik best handig. Vooral omdat ik van maandag tot en met woensdag volle werkdagen bij Penn&Ink N.Y heb en in de avonden vaak ga trainen (CrossFit) en dan heb ik niet altijd tijd om én boodschappen te doen én te koken. Een goede voorbereiding is het halve werk zullen we maar zeggen..

1 1 van 5

1 1 van 2

1 2 van 2

Zondag

We hadden al een tijdje geleden afgesproken met Tim en Sabine want dat was te lang geleden. Natuurlijk zien Sabine en ik elkaar vrij regelmatig en komen we elkaar allemaal wel tegen bij CrossFit, maar een date met z’n vieren werd wel weer eens tijd. Omdat we alle vier erg benieuwd waren naar de kaart van Jackies in Deventer, besloten we daar lekker te gaan eten. Ik koos vooraf voor ‘Pulled duck’ geserveerd met een crème van pompoen, zoetzure komkommer, balsamico, minirozijntjes, gekonfijte walnoot en Italian toast. Als hoofdgerecht ‘Wild Boar’; zacht gegaard wildzwijn omwikkeld met livar spek. Geserveerd met macadamiacrème, aardappelkaantjes en cranberryjus. En na kozen Sab en ik allebei voor Cheesecake, ons favoriete taartje. Heer-lijk gegeten.

1 2 van 5

Maandag

Nog geen boodschappen in huis, maar er liggen altijd wel een paar zoete aardappelen. Tobias maakte er zoete aardappelsalade van, lekker en makkelijk!

1 3 van 5

Dinsdag

Inmiddels boodschappen gedaan maar ik zag dat we nog een pompoen en broccoli hadden liggen. Daar maakte ik een lekker stamppotje van, met gebakken spek en een beetje geitenkaas.

1 4 van 5

Woensdag

Op woensdagavond heb ik zelf altijd een training van 2 uur en Tobias geeft die twee uur les aan een andere klas. Dat betekent dat we op tijd van huis weg moeten dus veel tijd om te koken is er nooit echt. Ik wil op zo’n avond graag een beetje licht (en gezond) eten dus ik maakte witlofsalade met sinaasappel yoghurtdressing en bakte er een hamburgertje bij.

1 5 van 5

Donderdag

Sab en ik waren donderdag voor een afspraak in Den Haag en aten daar rond een uur of 3 nog een paar heerlijke kroketten (lees; gevuld met bijvoorbeeld chorizo, peking eend of pulled pork) bij het Kroket Loket. Dus goed gevuld op weg naar huis. Na een lange autorit was ik rond 6 uur thuis en begon ik gelijk aan het avondeten, wetende dat Tobias ieder moment thuis kon komen maar ook weer gelijk weg zou moeten. Ik maakte een lekkere pasta met homemade pesto, zoete trostomaatjes uit de oven en een beetje parmezaan.

3 1 van 2

Vrijdag

Vrijdag was ik lekker thuis aan het werk voor OMF en heb ik ’s morgens de slowcooker al aangezet met kip voor een flinke portie pulled chicken. Tobias is er donderdag nog even voor naar de Turkse slager gegaan zodat ik dit weer eens kon maken. Blijft toch altijd een goed idee om daar je vlees en gevogelte te halen. Goed en goed van prijs.

Pulled chicken dus en ik maakte er een koolsalade bij, écht heel erg lekker (totaal níet fotogeniek) en ik had er nauwelijks werk aan. Tobias at het met en ik zonder wrap.

3 2 van 2

Zaterdag

Ik had ambitieuze plannen voor het avondeten, maar toen ik had bedacht om ook nog even wat mini Australian Pies te maken voor Tobias en wat andere mannen (pokeravondje), kwam ik toch een beetje krap in de tijd te zitten. Ik moest Tobias nog naar Apeldoorn brengen en ik had zelf ook met vriendinnen afgesproken. Conclusie; dit is het moment om restjes op te maken. Ik bakte wat pasta pesto op met witte kaas, warmde de overgebleven pulled chicken op en maakte nog wat koolsalade. Heel lekker en dan zijn we daar ook weer vanaf!

Vandaag ga ik denk ik mijn eetplannen van gisteren vormgeven. Niet zo moeilijk maar het kost wel even wat tijd en daar is de zondag precies goed voor. Voor de rest van de week moet ik het nog gaan bedenken. Al is dit ook mijn eerste week zonder Sab omdat ze met verlof is dus dat betekent sowieso thuis werken donderdag en vrijdag. Geeft me altijd veel ruimte om nieuwe dingen te proberen omdat ik meer tijd heb dus waarschijnlijk gaan de dingen die wij aan het einde van de week eten ook OMF gerelateerd zijn. Als in, koken, foto maken en het recept alvast uitwerken. En daarna dus uitgebreid testen ;-) Eigenlijk ga ik nu precies daar beginnen waar Sab net vanaf is. Aangezien ze mega ver vooruit heeft gewerkt hebben ze in huize Koning volgens mij de laatste tijd alleen maar gegeten wat ook online gaat komen. Niks mis mee dacht ik zo.

Fijne avond!

Join the Conversation

 1. Sandra says:

  Lekkere week! Ik heb gelijk de witlofsalade met sinaasappel yoghurt dressing op mijn planning gezet.

  1. Vivian Author says:

   Goed idee! :-)

 2. Britt says:

  Lekkere dingen weer! Die witlofsalade looks good!

 3. Rachel Kromdijk says:

  oh je eet altijd zo lekker! jam en die pulled chicken ben ik erg benieuwd naar

 4. Wat voor dressing zit er in je koolsalade? Hij ziet er erg lekker uit! Ik had een keer een hele lekkere (chinese) koolsalade gegeten op een barbecue, maar ik kon niet goed proeven wat er precies in zat. En qua uiterlijk lijkt die een beetje op die van jou.

  1. Vivian Author says:

   Hoi Jane, ik heb een beetje Griekse yoghurt losgeklopt met een beetje sap van een sinaasappel. That’s it. En een beetje peper en zout over de salade!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close