Het einde van de OMF Detoxmaand

Het is niet te geloven maar dit artikel staat toch echt online op de laatste dag van januari. Het is gewoon alweer een maand geleden dat we het nieuwe jaar in gingen en dat betekent dat het ook alweer een maand geleden is dat ik startte met de OMF Detoxmaand. Er is veel gebeurd in één maand tijd op de site. Er zijn tal van gezonde recepten gepubliceerd, de video’s stonden allemaal in het teken van een ‘healthy lifestyle’ en ook in de edities van Wat stond er op tafel waren vrijwel enkel Paleo-proof gerechten te zien. Ik heb megaveel enthousiaste reacties ontvangen deze maand maar ook een aantal kritische noten. Aan alles komt echter een eind, zo ook aan de OMF Detoxmaand. Tijd om even terug te blikken aan de hand van een Recepten Roundup en tijd om vooruit te kijken: wat kunnen jullie de komende maand(en) verwachten van/op OMF?

Gezondere kipnuggets

Recepten Roundup

Er zijn heel wat gezonde recepten voorbij gekomen op OMF deze maand. Voor het gemak heb ik ze allemaal voor je op een rij gezet zodat je ze makkelijk terug kunt kijken:

Alle bovenstaande recepten zijn in de toekomst ook makkelijk terug te vinden door in de ’tagcloud’ in de sidebar te klikken op Paleo en/of Healthy.

Zoete aardappel-kokossoep

Hoe nu verder?

Maar dan, hoe nu verder? Alles wat ik op OMF publiceer is persoonlijk, wat ik eet zien jullie terug. Aangezien wij thuis nog lang niet klaar zijn met Paleo zullen er dan ook nog gewoon Paleo-proof/gezonde recepten voorbij komen op de website. Echter besef ik me ook heel goed dat een aantal van jullie de Fastfood Friday hebben gemist en weer eens zoete lekkernijen bomvol suiker en boter terug willen zien. En daarom ga ik het voor jullie mixen en gaan we eigenlijk terug naar hoe het voor december was. Er zullen gezonde dinerrecepten voorbijkomen want ik eet nu eenmaal (zeker doordeweeks) gezond, maar voor de maandag- en donderdagvideo’s ga ik weer lekker los. Om direct goed van start te gaan trap ik maandag bijvoorbeeld af met een waanzinnig lekkere en mega-slechte Peanutbutter & Jelly Cheesecake. Ook zal er zo af en toe weer een Fastfood Friday voorbij komen. We gaan dus weer lekker normaal doen! OMF is immers bedoeld ter inspiratie voor iedereen.

Dus: mocht je de zoete lekkernijen en slechte recepten gemist hebben: Welcome back! Kun je nog geen genoeg krijgen van de gezonde diners en healthy snacks? Stay tuned, er komt nog veel meer aan.

Mochten jullie verzoekjes hebben voor video’s of recepten, laat het me weten!

Join the Conversation

 1. Nienke says:

  Hoi! Ik vroeg me af hoe het je bevallen was, hoe je je erbij voelt (denk hierbij aan je lijf, energie enz) wellicht kan je daar nog iets over vertellen?
  Groetjes,
  Nienke

  1. Sabine Author says:

   Natuurlijk! Ik kan er vrij kort in zijn: heel goed! Ik ben 5,5 kilo afgevallen in een maand en voel me veel beter. Energieker, minder suf, ik kom makkelijk mijn bed uit ’s ochtends en heb veel zin om dingen te ondernemen. Ik hoef geen drempel over te stappen om te gaan sporten of om naar buiten te gaan bijvoorbeeld. Daarnaast voel ik me een stuk productiever en alerter.

   Enige ‘nadeel’ is dat zo’n detox wel creativiteit en planning vergt. Het is wel aan te raden om op zondag snacks voor de hele week klaar te maken bijvoorbeeld en om je eetplanning in orde te hebben wil je het goed/makkelijk vol kunnen houden.

 2. Sabrina says:

  Ah leuk dat je een goede combinatie tussen ongezond en gezond hebt gevonden zo! Ik ben benieuwd naar de recepten (:

 3. nicole says:

  Wat gaat een maand toch snel. En wat een lekkere recepten heb je gemaakt, de gezonde kipnuggets staan vandaag (op verzoek) weer op de planning maar dat is zeker geen straf! Ik ben benieuwd naar het recept van maandag, klinkt super.

  1. Sabine Author says:

   Ah wat leuk dat die zo in de smaak vallen! Lekker zijn ze he.

 4. Margot says:

  Deze maand is heel snel gegaan en wat heb je een hoop goede recepten online gezet!

 5. Susanne says:

  Zoals iedereen vind ik ook de maand heel snel gegaan. Ik vond het leuk om nieuwe dingen te ontdekken maar ben ook wel weer blij met de ”normale” dingen die gaan komen!

 6. Joyce - Beamingbeautynl says:

  Wat goed dat je het een hele maand hebt volgehouden! Soms zou ik het zelf ook wel eens uit willen proberen, maar helaas gaat dat was lastiger als je nog thuis woont. Wie weet als ik op mezelf woon!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close