Video: Ei-Banaanpannenkoekjes

Tijdens de OMF Detoxmaand zijn Ei-banaanpannenkoekjes bij ons in huis favoriet. Tim maakt ze ’s avonds om ze de volgende dag mee te nemen als lunch naar zijn werk en ik eet ze graag als ontbijt. Ik besefte me dat ik jullie nog nooit heb laten zien hoe ik ze maak en daar mocht wel eens verandering in komen. Vandaar dat ik in deze eerste video van 2015 laat zien hoe je ei-banaanpannenkoekje kunt maken. Ze zijn lekker, gezond en super makkelijk om te maken.


Klik hier als je de video niet kunt zien.

Wat heb je nodig? (6 kleintjes)

 • 2 middelgrote eieren
 • 1 banaan
 • kaneel
 • kokosolie

1. Breek een rijpe banaan in stukken en doe deze in een schaaltje. Prak de banaan met behulp van een vork tot een papje.

2. Voeg de eieren toe en roer deze door de banaan.

3. Doe vervolgens een hoeveelheid kaneel naar smaak bij het ‘beslag’ en roer dit er vervolgens doorheen. Je kunt natuurlijk ook nog andere ingrediënten toevoegen als je dit lekker vindt.

4. Bak de pannenkoekjes aan weerszijden in een paar minuten bruin. Zelf gebruik ik hier kokosolie voor maar iedere andere olie werkt ook prima.

Ei-banaanpannenkoekjes

Join the Conversation

 1. Marissa says:

  Deze moet ik ook nog steeds proberen! Ik woon bijna op mezelf, dus dan ga ik het ook echt doen!

 2. Margot says:

  Ja dit is verrassend lekker!

 3. nicole says:

  Ze lijken me super. Nu geen bananen meer in huis, maar ik ga ze morgen zeker maken en dan met kokos.

 4. Ik maak deze al een tijdje (heb ze van een andere website) en ze zijn echt aan te raden. Nog een tip ter variatie: je kunt ook gewoon wat (rauwe) cacao door het mengsel doen om een soort chocoladepannenkoekjes te maken. Zelf doe ik meestal de helft ‘naturel’ en de helft choco.

 5. Marjolein says:

  Ik maak ze meerdere keren per week, meestal met speculaaskruiden ipv kaneel en een paar eetlepels havermout erdoor….Beetje honing erover als ze klaar zijn en smullen maar!!

  1. Sabine Author says:

   Lekkeeeeer! Ik ga het ook eens proberen met havermout erdoor. Dan vullen ze nog iets meer denk ik.

 6. Sanne says:

  Ik heb ze net geprobeerd met 3 soeplepels havermout voor morgenochtend. Stiekem eentje geproefd en echt lekker! Maandagochtend zal net een beetje leuker zijn nu :)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close