Het is zover: ik ga met zwangerschapsverlof!

Ik kan het gewoon bijna niet geloven, maar het is écht zo… het is voor mij gewoon tijd om met zwangerschapsverlof te gaan. Wekenlang heeft dit zó ver weg geleken. Als je er net achterkomt dat je in verwachting bent ben je totaal nog niet bezig met je zwangerschapsverlof. Sterker nog, ik besefte me pas na een paar weken dat ik natuurlijk verantwoordelijk ben voor mijn eigen verlof. Ik werk niet voor een baas dus heb geen werkgever aan wie ik me moet verantwoorden. Bij wie ik tijdelijk uit de running ben. Dit heeft zo zijn voor- en nadelen kan ik je inmiddels vertellen. Het is heerlijk dat ik gedurende mijn hele zwangerschap mijn eigen tijd heb kunnen indelen maar als je werkt als blogger kun je er niet zomaar even een paar weken tussenuit. De afgelopen weken stonden voor mij dan ook in het teken van héél hard werken. Maar het heeft zijn vruchten afgeworpen, voor de duur van mijn hele verlof is OMF klaar en kan ik met een gerust hard wat rustiger aan gaan doen vanaf nu. Op papier dan, in de praktijk moet nog maar blijken hoe het gaat.

Wat betekent mijn verlof voor jullie?

Ik heb mezelf in totaal minder zwangerschapsverlof gegeven dan gebruikelijk is. In Nederland geldt een minimale verlofduur van 16 weken als je voor een baas werkt en veel vrouwen plakken hier nog een vakantie voor- of achteraan. Bij mij is dat geen optie en 16 weken lijken me nu ook gewoon veel te veel. Op dit moment ben ik 5 weken verwijderd van mijn uitgerekende datum. Als alles goed verloopt hoop ik 7 weken na mijn bevalling weer aan het werk te kunnen/gaan. Ervan uitgaande dat baby zich netjes op 21 maart aan doet (ik gok zo van niet en heb ook het gevoel van niet) betekent dit dat ik 12 weken ‘uit de running ben’ en halverwege mei weer aan de slag ga. Wat klinkt dat ver weg, mijn hemel!

Jullie als lezers van OMF zullen hier niet zoveel van merken. Voor de komende 12 weken staat er iedere dag een artikel ingepland en ook zul je nog gewoon iedere week twee nieuwe video’s online zien komen. Dat is het resultaat van de afgelopen 8 weken overuren draaien in de keuken en mijn toetsenbord bijna kapot tikken van de vele uren achter de computer. Uiteraard publiceert Vivian de komende weken ook nog gewoon haar twee wekelijkse artikelen. Qua content komen jullie dus helemaal niets tekort. Met Kerst stond ik recepten voor Pasen te koken en ik weet zeker dat je op OMF nog genoeg inspiratie zult vinden de komende weken!

Wat betreft het reageren op reacties en mailtjes: ik ga hier nog zolang mogelijk mee door maar het kan wel zo zijn dat je langer moet wachten op een reactie van mijn kant. Viv neemt dit ook deels van me over maar aangezien zij alleen werkt op donderdag en vrijdag, zul je gewoon iets meer geduld moeten hebben wanneer je wacht op een antwoord op jouw vraag. Vivian kunnen jullie trouwens mailen via vivian@ohmyfoodness.nl.

Boeklancering Reishonger

Tijdens mijn zwangerschapsverlof wordt ook mijn tweede kookboek gelanceerd. Niet met een officieel lanceringsfeestje maar wel op een leuke andere (ludieke) manier. Wanneer we een definitieve datum hebben brengen we jullie daarvan op de hoogte via social media. Volg OMF dus via Facebook, Twitter en/of Instagram om op de hoogte te blijven van de laatste nieuwtjes. Je kunt uiteraard het boek ook al pre-orderen!

Sowieso ben ik tijdens mijn verlof gewoon nog actief op social media. Vooral op Instagram en zeker als je mijn stories daar volgt zul je nog voldoende behind the scenes shots voorbij zien komen.

Week van OMF / OMF’s Eetoverzicht

Voortbordurend op die behind the scenes shots: ik weet even niet zo goed wat ik met Week van OMF aan moet. Ik vind het leuk om mijn weken met jullie te delen en uit de statistieken blijkt ook altijd dat dit een artikel is die jullie graag lezen. In principe zet ik het weekoverzicht dus wel door, maar mocht het zo zijn dat ik simpelweg niet genoeg foto’s maak dan kan ik niet garanderen dat het artikel standaard op maandagmiddag online komt.

OMF’s Eetoverzicht (of Sab’s Eetoverzicht vanaf vandaag, nu Viv ook de hare gaat delen!) zet ik voorlopig wel door. Dit is veruit het populairste artikel iedere week en daarnaast vind ik het ook gewoon heel leuk om te maken. Ook kan ik jullie via dat artikel toch nog een beetje op de hoogte houden van mijn bezigheden tijdens mijn verlof en dat is wel zo leuk denk ik. Hetzelfde geldt voor de zwangerschapsupdates! Deze gaan ook door tot het niet meer kan en worden hoogstwaarschijnlijk vrij snel na de geboorte weer opgepakt in de vorm van baby-updates.

Hele goede plannen voor mezelf als ik het zo onder elkaar zet, maar de praktijk zal vast anders uitwijzen. Ik kan het me bijna niet voorstellen om al die weken niet te werken en mijzelf kennende zal ik op de dag van de bevalling vast nog met mijn laptop op schoot zitten. In ieder geval leg ik de verwachtingen voor mezelf een stuk lager en weten jullie bij deze ook waar jullie met OMF aan toe zijn.

Kortom: Viv werkt de komende weken lekker door, ik ben iets minder goed bereikbaar. Volg me op Instagram om op de hoogte te blijven van mijn activiteiten tijdens mijn zwangerschapsverlof (en natuurlijk de geboorteaankondiging!) en lees Sab’s Eetoverzicht iedere zondagmiddag voor wat kleine updates.

Dan zet ik bij deze voor de komende weken in ieder geval mijn wekker uit. Tot heel gauw! <3 x

Join the Conversation

 1. Bertine says:

  Knap werk hoor! En nu lekker genieten!

 2. Daniëlle says:

  Geniet van je verlof! X

 3. Kelly says:

  Geniet van je verlof!

 4. MARIJKE says:

  Wat spannend dat je verlof nu echt begint! Knap dat je zo ontzettend veel vooruit hebt gewerkt. Ik heb zelf over een paar weken ook verlof maar heb nog geen idee hoe ik dit precies ga doen met mijn blog. Ik blijf het lastig vinden om zo ver vooruit te werken. Extra knap dat jij het zo goed voor elkaar hebt!

 5. Martine (duizenden1dag) says:

  Geniet nog maar even van de rust voor zover het lukt en dan wens ik je alvast een heel voorspoedige bevalling!

 6. Geniet van je welverdiende verlof!

 7. Simone says:

  Wow… heb jij je even te pletter gewerkt zeg maar… Heel veel succes met de laatste loodjes en geniet van je zwangerschapsverlof!

  1. Sabine Author says:

   Thanks Simoon! x

 8. levende autist says:

  Geniet van je verlof.

 9. Margot says:

  Wat een klus om zover vooruit te werken, maar super dat het gelukt is! Ik ben nu ruim 13 weken zwanger en wil ook flink vooruit gaan werken, ik ben benieuwd of het gaat lukken. Geniet in elk geval van je verlof!

  1. Sabine Author says:

   Wat leuk, gefeliciteerd met je zwangerschap!

 10. Michelle says:

  Leuk om je stukje te lezen!! Vandaag is ook mijn eerste dag verlof en inderdaad wat lijkt 16 weken (in mij geval) lang hé! Maar ik denk als de kleine er eenmaal is de tijd zo hard vliegt! Geniet lekker van je verlof en vrije tijd! Succes nog met de laatste loodjes :) liefs, Michelle

 11. Lekker gaan genieten Sabine en je in alle rust voorbereiden op de komst van je mannetje en daarna van hem genieten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close