Kookboek nr. 2: “Reishonger” – update #1

Ik hoor het mezelf nog zo zeggen aan het begin van dit jaar: in 2016 ga ik het echt iets rustiger aan doen. Ik heb vorig jaar een boek gemaakt, nu is het tijd om me volledig te gaan focussen op YouTube. En toen ineens was daar een boekcontract voor boek nummer twee. En tja, zeg daar maar eens nee tegen. Een paar weken geleden kondigde ik het al aan op social media maar op de site heb ik er nog niet zoveel over gezegd. Tot nu toe, want in tegenstelling tot vorig jaar ga ik jullie iets meer meenemen in het hele boekproces van boeknummer twee. Mocht je het nog niet door hebben: IK GA EEN TWEEDE KOOKBOEK MAKEN!

Waarom een tweede boek?

Laat ik vooropstellen dat ik niet de eerste blogger was die met een kookboek kwam en ik ben ook zeker niet de eerste die met een tweede kookboek komt. Ik heb dan ook best even getwijfeld toen ik met uitgever Willemijn om tafel zat. Ja, de wil is er zeker om een tweede boek te maken maar zou ik hiermee niet opgaan in een stortvloed aan kookboeken? Al mijn foodievriendinnetjes hebben inmiddels een boek of brengen hun eerste dit najaar uit. Is er nog wel vraag naar kookboeken? Zitten jullie nog wel te wachten op wéér een kookboek van een blogger?

Daarnaast had ik natuurlijk ook een ‘afspraak’ met mezelf gemaakt: ik zou het iets rustiger aan doen dit jaar. 2015 is héél hectisch geweest en ik wilde mijn focus in 2016 vooral op YouTube leggen. Ik had vorig jaar al een fulltime baan aan het onderhouden van OhMyFoodness en alles wat daarbij komt kijken, het maken van het Guilty Pleasures Kookboek kwam daar ‘gewoon’ even bij.

Maar toen dacht ik bij mezelf: ga je nou echt ‘nee’ zeggen tegen iets dat je zó leuk vindt alleen maar omdat je niet de eerste bent en omdat je het wat rustiger aan wilde doen? Antwoord: nope. Ik ben 26, rustig aan doen komt wel als ik met pensioen ga. Nu is de tijd om te genieten, om echt te doen wat je leuk vindt. En je mag dan wel niet de eerste zijn die met een eerste of tweede kookboek komt, zorg er gewoon voor dat jouw boek anders wordt dan alle anderen.

Deze hele discussie met mezelf duurde hooguit vijf minuten. Hoewel ik het ‘wilde overleggen met Tim’ had ik eigenlijk mijn keuze al gemaakt: ik ging een tweede kookboek maken. Met voornaamste reden overigens dat het gewoon onwijs leuk is om te doen. Ja, het is pleuris veel werk en ja je moet er absoluut wat voor over hebben. Maar jouw foto’s, jouw tekst, jouw boek in de boekhandels en bij andere mensen thuis zien liggen is onbeschrijfelijk. Er zijn maar weinig dingen zó gaaf als dat.

En dus komt er een tweede kookboek aan. (Nog!) geen Guilty Pleasures Kookboek #2 maar wel een ander boek dat me misschien nog wel dichter aan het hart ligt: Reishonger.

Reishonger

De titel van het boek verraad het al een beetje maar Reishonger gaat een kookboek zijn dat mijn twee allergrootste passies met elkaar combineert: reizen en koken. Het wordt een soort OhMyFoodness in een kookboek maar dan veel internationaler en nog persoonlijker. In Reishonger combineer ik mijn favoriete internationale gerechten met mijn reiservaringen in dat land. En dit loopt uiteindelijk uiteen van herinneringen die ik eigenlijk liever zou vergeten, tot foto’s van een kleine Sabine in Frankrijk.

Over de verdere inhoud van het boek laat ik nog niet al teveel los, maar ik kan je al wel vast vertellen dat er landen van over de hele wereld aan bod komen en dat dit tweede kookboek een heel stuk dikker gaat zijn dan het Guilty Pleasures Kookboek. Het wordt een boek om uit te koken, maar bovenal ook een boek waar je doorheen wilt bladeren.

Op social media kreeg ik een paar opmerkingen dat het jammer was dat het tweede boek geen Guilty Pleasures Kookboek #2 zou worden, maar ik beloof je dat je met Reishonger ook zeker aan je trekken komt. Ik ben een zoetekauw en dol op lekker eten dus een groot deel van de recepten zul je kunnen scharen onder guilty pleasures. Bovendien staat er op mijn computer nog altijd een concept inhoudsopgave voor een tweede Guilty Pleasures boek, dus ik zeg niet dat deze er nooit komt!

Voor nu ga ik me in ieder geval focussen op Reishonger. Samen met Vivian hebben we al een aantal gerechten op de foto gezet. Vormgeefster Barbara die ook het Guilty Pleasures Kookboek heeft vormgegeven gaat ook Reishonger weer doen dus aan het team zal het ook deze keer niet gaan liggen.

Het boek zal hoogstwaarschijnlijk in maart – april 2017 in de winkels liggen, maar tot die tijd houd ik je via social media en via OMF af en toe op de hoogte van de vorderingen.

Geen zin om te wachten op boek nummer twee? Bestel dan mijn eerste kookboek via Bol.com

Join the Conversation

 1. Daniëlle says:

  Klinkt als een super leuk boek! Heel veel succes met het maken ervan en zodra hij in de winkel ligt ga ik hem natuurlijk halen!

 2. MARIJKE says:

  Wat ontzettend gaaf en zo stoer dat er een tweede boek komt. Gefeliciteerd!!

 3. Kevser says:

  Whoehoe! Vind het echt tof voor je! Gefeliciteerd!!!!! *toeters* *slingers* En het is de kunst om de balans te vinden in wat je leuk vindt en wat je nog meer belangrijk vindt in het leven. En volgens mij vindt de ultieme test plaats in onze jonge, ambitieuze jaren ;)
  Suuuuuupercool dat je er voor bent gegaan! Kan niet wachten op boek #2. Al moet ik nog steeds een handtekening in #1 halen;)

 4. Jolanda says:

  Mooi hoor! En als het marketingtechnisch dichter bij Guilty Pleasures moet liggen dan kun je de titel of subtitle altijd nog aanpassen naar Guilty Pleasures Travels.

 5. Roxanne says:

  Succes met het schrijven van je boek! Eerlijk is eerlijk, voor nu spreekt deze mij iets minder aan als je 1e boek. Maar ach, het zou ook saai zijn als iedereen dezelfde mening had ;) Mocht er een Guilty Pleasures 2 komen, dan spring ik een gat in de lucht! MAAR, eerst dit boek maar eens schrijven en dan zien we erna wel weer ;)
  Overigens hoop ik ook nog steeds dat je in Zuid Limburg een keertje komt signeren, want het lijkt me heel leuk om je eens te ontmoeten :)

 6. Margot says:

  Wat gaaf! Gefeliciteerd en heel veel plezier met het maken van je boek!

 7. Lijkt me erg leuk en ook leuk dat je af en toe over de vorderingen van je boek gaat schrijven.

  Ik vind je eerste boek ontzettend leuk en zal deze ook zeker kopen als het in de winkels ligt.

 8. Florence Vlogt says:

  Spannend! Goed bezig :)

 9. Tanja says:

  Ik heb een kookboekenhonger en vooral naar jou kookboek ;-) Je kunt nooit teveel kookboeken hebben!! En ik vind deze insteek idd. weer heel anders dan een “gewoon” kookboek! Heel erg leuk, go Sabine go!! Ik kijk trouwens ook uit naar de kookboeken van je foodblog vriendinnen! Ik weet wat ik bv met Sinterklaas, Moederdag en verjaardag moet vragen hahaha

  1. Sabine Author says:

   Haha, dankjewel. Er komen zat leuke boeken uit het komende jaar he!

 10. Nadia says:

  Sabine, gefeliciteeerd! Zo cool! Rustig aan doen komt inderdaad later wel, hoe cool dat je zulke kansen krijgt!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close