OMF’s Eetoverzicht week 50

Het zijn van die typische ‘vlak voor de vakantie weken’ deze weken. Restjes worden opgemaakt, er staan makkelijke maaltijden op tafel omdat het overdag al druk genoeg is en ik ben ook een beetje laks. Ik voel geen druk meer om voor OMF te moeten koken dus dit zorgt er ook voor dat het me momenteel niet heel veel uitmaakt wat er op tafel komt te staan. Dit betekent overigens niet dat er niet gekookt wordt hoor, integendeel. Maar het is allemaal net iets minder culinair verantwoord en aangezien we volgende week een deel van de week al in New York zijn, komen we daar wel genoeg aan onze trekken dacht ik zo. Maar goed, een OMF’s Eetoverzicht slaan we natuurlijk niet over, hoe inspirerend of niet-inspirerend deze ook is.

Zondag

gourmet_leftovers

Zoals ik vorige week al vertelden aten we op zondag met leftovers van de Sinterklaasgourmet. We hadden nog wat vlees over, brood en salade en voor een zondagavond vind ik dat een prima maaltje. Ook heel fijn dat de koelkast hierdoor wat minder vol werd, die barstte zowat uit z’n voegen.

Maandag

soep_met_crostini

Voor een campagne moest ik deze week nog twee soepen maken en op maandag maakte ik de eerste: een heerlijke romige witlofsoep met pancetta. Omdat we nog steeds brood over hadden van de gourmet en er nog een aantal restjes broodbeleg in de koelkast lagen maakte ik er crostini’s bij. Ik ben dol op crostini’s bij de soep.

Dinsdag

speltpasta

Het bord ziet er totaal niet lekker en kleurrijk uit maar neem van mij aan dat het eten wel echt lekker was. Op dinsdag haalde ik wat leftover kalkoen uit de vriezer en daarmee maakte ik een pasta, mijn favoriete manier om de leftovers mee op te maken. In de koelkast vond ik nog champignons en prei dus dat deed ik ook bij de speltpasta die we nog hadden staan. Wat restjes geraspte kaas erover en klaar!

Woensdag

ovenrisotto

Al dagen wilde ik een risotto uit de oven maken maar iedere keer werd ‘ie verschoven op de eetplanning. Woensdag maakte ik hem dan écht. Het werd een ovenrisotto met prei en spekjes, heel erg lekker. Het recept ga ik met jullie delen in januari.

Donderdag

soep_met_brood

Donderdag liep het allemaal even anders. Ik zou ’s avonds naar Den Haag gaan voor een bijeenkomst georganiseerd door het FD, maar ’s middags liep het even helemaal anders dan ik had gedacht toen ik naar het ziekenhuis ging (morgen meer hierover). De meeting in Den Haag moest ik last-minute cancellen en Tim moest voor het eten zorgen. Gelukkig had ik de dag ervoor al een soepje gekookt en kon hij deze direct na z’n werk opwarmen en hadden we verse broodjes in huis. We aten een champignonsoep van kastanjechampignons met Hollandse garnaaltjes en daarbij had ik een pompoenpitbroodje met gezouten roomboter en paté.

Vrijdag

cote_de_boeuf

Lastminute Kerst! Albert Heijn verwende me met een práchtig stuk vlees dat nog verwerkt moest worden voor een campagne dus we aten vrijdag weer alsof het Kerst was. Côte de boeuf met homemade aardappelkroketjes en een salade. Dat vlees: goddelijk.

Zaterdag

tim_kookt

Ik kon gisteren gewoon aanschuiven toen ik thuiskwam van een boektourdag in Zwolle, dat is ook wel eens lekker! Ik was tegen 18.00 uur thuis dus Tim kookte. Hij bakte aardappeltjes en een cordon bleu en schoof een schaal met broccoli (ja, dat deed ‘ie vrijwillig!), champignons en paprika in de oven. Het is lang geleden dat we zo’n maaltje hebben gegeten maar het viel zeker in de smaak.

Ik ben inmiddels écht aan het aftellen naar onze vakantie. We eten nog vier keer thuis deze week want donderdagavond rijden we al naar Schiphol om daar te overnachten. Ik heb gereserveerd bij Mercat die avond, ons favoriete restaurant in Amsterdam. Kijk er nu al naar uit! En de rest van de week: NEW YOOOOOORK. Ik ga mijn best doen om volgende week gewoon een OMF’s Eetoverzicht te plaatsen, maar als er geen goede wifi is in NYC of ik heb geen zin (ik heb immers vakantie vanaf donderdag) dan houden jullie ‘em nog tegoed. Sowieso komt er na de vakantie een Foodie in New York online uiteraard.

Fijne zondag! x

Join the Conversation

 1. Tamara says:

  Wat een lekkere gerechten weer!

 2. Margot says:

  Leuk om te zien weer! En wat een fijn vooruitzicht!

 3. Ik heb deze week supervaak tosti’s gegeten. Tja, je viert dat je een tosti-apparaat hebt gekregen of niet hé ;)

  1. Sabine Author says:

   Hahaha, groot gelijk!

 4. Proef de Smaak says:

  Wat een lekkere maaltijden weer, simpel kan ook heerlijk zijn. En dat vlees uit het AH pakket ziet er echt té lekker uit. Nog een paar dagen, maar alvast een hele fijne vakantie in New York! Geniet ervan!

  1. Sabine Author says:

   Dankjewel! Gaat vast lukken :)

 5. Alvast een hele fijne vakantie toegewenst en heel veel plezier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close