Wat stond er op tafel week 6 – 2013

Vanaf vandaag start ik een pilot met OMF waarbij ik wil proberen om dagelijks twee artikelen te publiceren: ’s ochtends een uitgebreid artikel (dit kan een recept of uitgebreide review zijn bijvoorbeeld) en ’s middags een wat korter artikel waarbij je kunt denken aan een behind the scenes artikel, een inspiratieartikel of een nieuwsfeitje. Eens zien hoe dit verloopt!

Eén van de artikelen die ik wekelijks op zondagmiddag wil laten terugkomen is Wat stond er op tafel. In deze artikelen laat ik aan jullie zien wat er de afgelopen week bij ons op tafel stond voor het diner of waar we hebben gegeten. Ik probeer zoveel mogelijk foto’s te maken van hetgeen dat ik eet en vaak plaats ik dit op Instagram, maar nu aan het eind van de week dus ook als verzamelartikel op OMF. Daarnaast zal ik proberen korte receptjes bij de foto’s plaatsen.

We beginnen met de afgelopen week, week 6 welke startte op zondag 3 februari.

Midori ApeldoornZondag
Op zondag was ik net een dag terug uit Parijs en eigenlijk hadden we geen boodschappen in huis voor het avondeten. De planning was om Kentucky Fried Chicken te halen, zo’n guilty pleasure gunnen we ons zelf wel eens in de zoveel tijd. Bovendien hadden we het al héél lang (zeker jaren) niet meer gehad. Change of plans op het laatste moment zorgde ervoor dat we toch maar sushi zijn gaan eten bij ons favoriete Japanse restaurant in Apeldoorn: Midori. Onbeperkt sushi en grill voor € 23,90 per persoon. De sushi bij Midori is héérlijk. Ontzettend vers en er is enorm veel keuze.

kipkerrieMaandag
Tim had zin in kip kerrie en ik was er ook wel voor in. Ik had alleen niet zoveel zin om er heel veel moeite voor te doen en moet nog een goed recept voor kerriesaus vinden. Deze keer haalde ik de saus nog uit een pakje (sorry!), de volgende keer maak ik hem lekker zelf. Ik serveerde de kip kerrie gevuld met ui, prei en taugé op een bedje van basmatirijst.

Allerhande Kids: Spaghetti BologneseDinsdag
Op dinsdag maakte ik een recept uit de Allerhande voor Kids: de spaghetti bolognese. De saus maakte ik ’s middags al want een bolognesesaus wordt altijd lekkerder wanneer het even staat. De saus is gevuld met rundergehakt, bleekselderij, tomaten (uiteraard) en wortel. De volgende keer voeg ik er nog wat doperwtjes aan toe denk ik, voor de kleur.

Aardappelpuree met scholfilet en komkommerWoensdag
Al geruime tijd ligt er bij ons scholfilet in de vriezer welke onlangs in de aanbieding was bij Lidl. Ik moest er toch een keer iets mee doen en dus stond dat op de planning voor woensdag. Helaas waren de filets zó dun dat ze compleet uit elkaar vielen in de pan en dus bleef er vrij weinig van over. De volgende keer haal ik de vis lekker op de markt. Ik serveerde de vis met aardappelpuree welke ik zelf heb gemaakt van kruimige aardappelen, melk, boter, peper, zout en nootmuskaat. Ik voeg aan aardappelpuree altijd kaas toe en deze keer mengde ik er ook doperwtjes en maïs door heen. Om er nog iets meer groente bij te serveren deed ik er komkommer met Aromat bij en als laatst een dillesausje van crème fraîche, cajunkruiden, knoflookpoeder, peper, dille en een klein beetje water.

Mamma's hacheeDonderdag
Nu het nog niet zo warm is buiten kunnen winterse gerechten nog prima. Aangezien de riblappen in de aanbieding waren bij de Albert Heijn was de keus snel gemaakt dat er deze week Hachee op tafel moest staan, volgens mamma’s recept. Hachee vind ik het lekkerst met hutspot en dus maakte ik deze stamppot erbij. Het recept voor mijn moeders’ Hachee zal ik binnenkort publiceren op OMF.

Paddenstoelen LasagneVrijdag
Ik probeer de laatste weken een zo gevarieerd mogelijk eetplanning te maken en daar horen zo op zijn tijd ook vegetarische recepten bij. Vrijdag maakte ik een vegetarische lasagne met paddenstoelen naar een recept uit Allerhande. Ik ben gek op paddenstoelen en champignons en door dit te combineren met lasagne zet je eigenlijk heel makkelijk een heerlijk, gezond en vegetarisch recept op tafel. Zeker een aanrader! Recept volgt binnenkort.

New York PizzaZaterdag
Gisteren hadden we eigenlijk een etentje gepland met vrienden, maar dat kon wegens omstandigheden op het laatste moment helaas niet doorgaan. Etentje is verplaatst naar twee weken later, wij hebben maar pizza besteld. New York Pizza heeft een erg fijne actie op dit moment waar jullie deze week meer over kunnen lezen op OMF. Tapas stonden op de planning, uiteindelijk smaakte de pizza ook erg lekker en hebben we de rest van de avond rustig aan gedaan. Ook wel eens lekker op zaterdag!

Wat stond er bij jou deze week op tafel?

Bron foto Midori | Bron foto pizza

Join the Conversation

 1. Ingeborg says:

  Oeh het ziet er allemaal heel lekker uit!

 2. simone says:

  Dat is ambitieus, maar erg leuk! ik volg Je!

 3. Hester says:

  Wat een leuk artikel! Het ziet er allemaal superlekker uit.

 4. Ja dit soort artikelen zijn leuk!
  Vind het altijd leuk om te zien wat iemand heeft gegeten ;)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close