OMF’s Eetoverzicht week 38

Op het moment dat jullie dit lezen zit ik met mijn billen in Noord-Ierland. Wat is het heerlijk om weer even op persreis te zijn! De laatste keer dat ik écht op persreis was was namelijk in juni en hoewel dat voor velen van jullie nog als zo kortgeleden klinkt, is dat voor mij al best een poosje terug. Aan eten hier in Belfast en Newcastle absoluut geen gebrek. Die kilo’s die ik tot nu toe ben kwijtgeraakt zitten er (spreekwoordelijk dan he) waarschijnlijk alweer aan. Zo’n week waarin een persreis plaatsvindt is altijd net even ietsjes anders dan een normale week. Ook wanneer het aankomt op OMF’s Eetoverzicht want ineens zit ik natuurlijk in het buitenland en krijg ik eten voorgeschoteld. Die vier dagen dat ik nog thuis was heb ik daarom braaf in de keuken doorgebracht en die vier avonden aten we een homecooked meal. Variërend van op en top Hollands tot verder voornamelijk Italiaans zie ik, haha! Ik kan die Italiaanse gerechten sinds onze vakantie daar nog niet helemaal los laten, excuus daarvoor.

gevulde_pastaschelpen

Zondag

Vorige week liet ik in mijn eetoverzicht al zien dat ik gevulde pastaschelpen van Donna Hay had gemaakt. Hoewel de smaak fantastisch was, was ik niet heel enthousiast over de uitvoering en daarom ging ik afgelopen zondag aan de slag met mijn variatie op dit recept. En woooooh, super goed gelukt. Zowel Tim als ik waren er weg van. Jammer dat onze borden zo snel leeg waren. Het recept volgt uiteraard nog.

stampandijvie

Maandag

Ineens had ik zin om Stampandijvie te eten. We eten dit niet heel vaak en normaal eigenlijk ook pas in november ofzo, maar ik zag de andijvie liggen in de supermarkt en vond dat ik een zak mee moest nemen. Stampandijvie is de favoriete stamppot van Tim, voor mij concurreert hij altijd met zuurkoolstamppot. Lekker was het in ieder geval wel weer maandag, met een schepje jus en een boomstammetje. Boomstammetjes waren vroeger mijn favoriet! Het was echt tijden geleden dat ik deze had gegeten.

penne_met_hollandse_garnalen

Dinsdag

Dinsdag ging ik aan de slag met video’s en één van de recepten die ik filmde was er een voor het avondeten. Wederom pasta, de tweede keer deze week. Dit gerecht maakte ik na van een restaurant waar we hebben gegeten tijdens onze vakantie. Althans namaken, ik had geen flauw idee welke ingrediënten ze hadden gebruikt maar ik was in ieder geval héél tevreden met het eindresultaat. Het is Penne met Hollandse garnalen en paddestoelen. Het recept hiervan komt morgen op OMF te staan.

risotto

Woensdag

Aangezien het eeuwen geleden is dat ik zelf risotto heb gemaakt, vond ik het daar wel weer eens tijd voor worden. Of nouja zelf maken, ik heb de slowcooker aan het werk gezet. Het leek me een mooi experiment om dat eens te proberen namelijk, risotto in de slowcooker maken. Fluitje van een cent en zo klaar vertel ik je, maar het heeft nog een beetje finetuning nodig. Ik maakte zoete aardappelrisotto met champignons en geitenkaas. Qua smaak top, maar ik houd ervan als de risotto nog een beetje vloeibaar is en dat was deze helaas niet. Nog maar een keer proberen dus, wat een straf.

kwartel

Donderdag

En toen zat ik donderdag ineens in Noord-Ierland. Absoluut geen straf vertel ik je, wat kunnen ze hier geweldig koken zeg. Ik moest wel even lachen toen ik dat vermeldde op Instagram. Van iemand kreeg ik de horen dat toen zij er was ze vooral aardappels kon krijgen? Dat heb ik zo niet ervaren. Donderdag gingen we zelf aan de slag in een kookstudio, maar gelukkig bereidde de chef ook nog iets lekkers voor ons. Hier op de foto kwartel met gepekelde bramen en wilted lettuce. Dat laatste wordt trouwens vertaald als verlepte sla, maar ik schat zo in dat dat ’t niet helemaal is haha! Lekker was het in ieder geval zeker! De rest komt uiteraard voorbij in Foodie in Noord-Ierland.

fishnchips

Vrijdag

Het voordeel van zo’n perstrip is dat je gewoon iedere avond uit eten gaat en dus echt lekker kunt eten. Vrijdag dineerden we bij restaurant Howards in Belfast. De kaart was echt goddelijk. Maar echt. Linguini met coquilles, krokant buikspek, Tom Yum Goong… ik had zelf niet zo’n honger en er stonden helaas niet heel veel pregnant-proof gerechten op de kaart, dus ik ging voor ordinaire fish and chips. Kun je niet de mist mee ingaan en dat gebeurde ook niet. Heerlijk was het. Wel teveel, maar gelukkig vonden mijn tafelgenoten het niet erg om de rest van de chips en vis op te eten.

brunels

Zaterdag

Na twee dagen Belfast arriveerden we gisteren in Newcastle waar we uiteraard ook hebben gedineerd. We aten bij restaurant Brunels een heel kneuterig gezellig restaurant met houten stoeltjes en een krakende vloer. Met een geweldige kaart overigens. Als hoofdgerecht koos ik voor de gebakken kip met babymais, parmezaam-polentafriet, zwarte knoflookpuree en tuinbonen. Waanzinnig lekker.

Ik heb vanavond de mazzel om nog een keer in Noord-Ierland te eten, maar morgenochtend vlieg ik helaas weer naar huis. Echter eet ik deze week wederom maar vier avonden thuis, vrijdag zit ik alweer in het vliegtuig maar dan richting Malta! Voorlopig de laatste perstrip. Of nouja, volgens de planning zoals ‘ie nu is. Volgende week dus weer een flink gevarieerd OMF’s Eetoverzicht met nog één maaltje uit Noord-Ierland (Newcastle), een paar homecooked meals en eten uit Malta.

Fijne dag! x

Join the Conversation

 1. Barbara says:

  Waar komen jouw mooie pastaborden vandaan? :)

  1. Sabine Author says:

   Oh ik heb eigenlijk geen idee. Ik geloof dat ze ooit een keer in een perspakket zaten. Zijn hele simpele witte hoor, Ikea heeft vast vergelijkbare.

 2. Nicole says:

  Die penne lijkt me heerlijk, ben benieuwd naar het recept! En wat tof dat je naar malta gaat, dat lijkt me een heel interessant land. Heb geen idee van de eetcultuur daar, maar dat zul jij vast wel mee gaan maken ;)

  1. Sabine Author says:

   Ik heb ook geen idee dus ik laat me maar verrassen!

 3. Jonna@Burgertrutjes says:

  Ben ook benieuwd naar de eetgewoontes in Malta! En Noord Ierland heeft heerlijke restaurants! Ik wil er ook een keer naar toe.

 4. Jenn | Superheldin says:

  Haha, Noord-Ierland associeer ik inderdaad ook met aardappels! Géén idee waarom, maar fijn dat de maaltijden daar dus veel afwisselender zijn dan ik altijd dacht. Ik ben er nooit geweest maar het lijkt me een prachtig land om een keer heen te gaan.

 5. Jolanda says:

  Malta! Mooi eiland en heerlijk om daar nog wat te nazomeren. Ik heb daar ooit een sandwich met tonijnsalade gehad; to die for… goddelijk. En het is mij nooit gelukt om het thuis ook zo te krijgen.

 6. Daniëlle says:

  Heerlijke foto’s! Andijviestamp eet ik echt het hele jaar door! Ik vind het zo lekker!

 7. Jaimyskitchen says:

  Ohhh wat een heerlijke combi met die bramen bij de kwartel! Jam!

 8. Nanoe says:

  Lol verwilderde sla. Niet verlept haha

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close