Wat stond er op tafel week 41

Vorige week vermeldde ik in de Wat stond er op tafel al dat ik deze week in Turijn zou zijn. Een paar dagen weliswaar, maar lang genoeg om te kunnen proeven van de echte Italiaanse keuken. Ik denk dat als ik een favoriete keuken moet aanwijzen het voor mij de Italiaanse zou zijn. Ik ben dol op pasta, mozzarella en pizza is mijn favoriete fastfood. En bovendien mag je me wakker maken voor een bordje risotto. Jep, van Italiaans eten krijg ik nooit genoeg. In deze editie van Wat stond erop tafel zie je slechts twee dagen Turijn voorbij komen want het overige eten bewaar ik voor de Foodie in Turijn. Maar dat het eetdagboek van deze week mij gelukkig maakt is een ding wat zeker is.

Zondag

kip

Na een hele dag in het Omnisport Centrum te hebben gezeten voor de Lowlands Throwdown, kozen we zondag voor een makkelijk diner. We kochten een hele kip in braadzaak die ik vervolgens zonder braadzak met wat krieltjes in een ovenschaal stopte. De aardappeltjes worden door het vet en de kruiden van de kip zó ZO lekker. We aten er een simpele salade bij. Prima zondagavond maaltje.

Maandag

pannenkoeken

Omdat ik voor zo’n week waarin ik weg ben geen eetplanning maak, was het op maandag even kijken wat we zouden eten. Aangezien Tim al dagenlang zin had in pannenkoeken werd dat het. Met spek uiteraard en een paar naturel.

Dinsdag

pasta

Jaaaa, Italië! Het was best even zoeken naar een tentje om lekker Italiaans te eten. Of nee, dat zeg ik verkeerd. Het was best even zoeken naar een tentje dat open was om Italiaans te eten, de Italianen houden er nogal andere eettijden op na. Maar we vonden een super leuk stekkie waarin ik in de Foodie in Turijn meer over vertel, maar mijn hoofdgerecht bestond in ieder geval uit verse tagliatelle met aubergine en gehaktballetjes. Nom.

Woensdag

pizza

PIZZATIME! Er gaat niets boven een echte Italiaanse pizza. Hoewel ik Prosciutto e Funghi bestelde waren de paddenstoelen ver te zoeken, maar zonder de champignons vond ik de pizza ook heerlijk. Hadden wij maar een steenoven om zulke pizza’s te maken.

Donderdag

maaltijdsalade

’s Ochtends was het vroeg dag omdat Nanda en ik terugvlogen vanuit Turijn naar Eindhoven en aangezien er ’s avonds gewoon weer een (vroege) CrossFit-training op de planning stond, besloten we simpel te eten. Ik kocht bij de Albert Heijn twee maaltijdsalades, voor Tim de BLT en voor mij de Garnalen met sesamvinaigrette. We eten die maaltijdsalades niet vaak, maar zo af en toe vind ik ze erg lekker.

Vrijdag

pasta2

Uit Turijn nam ik een zak pasta mee en dit aten we vrijdag na de CrossFit training. We bakten wat knoflook, ui en Chili & Lime garnalen van Queens, voegden hier wat pastakruiden van Santa Maria aan toe en de heerlijke Italiaanse tagliatini. Uiteraard werd het bord bedolven onder een lading kaas, dus neem van mij maar aan dat het daaronder er heel lekker uit zag en dat het waanzinnig goed smaakte ;)

Zaterdag

friettest

Van fonQ kreeg ik afgelopen week een Airfyer thuisgestuurd om een friettest mee te doen! En dat is wat we gisteren deden: de grote Airfryer friettest waarin we 5 verschillende merken ovenfriet testten. De resultaten komen binnenkort op OMF. De laatste portie die je hierboven ziet bevatte onze twee favoriete merken + borrelsnacks van Kwekkeboom. De frietjes kregen we lang niet allemaal meer op en dit bord deelden we met z’n tweeën. Ik ben in ieder geval wel fan van de Airfryer en ben benieuwd wat ik er nog meer mee kan maken.

Aankomende week ben ik de hele week thuis aan het werk, ook heel erg fijn. Morgen eet ik met mijn lieve foodievriendinnetjes bij Elis Gourmet Burger (zoveel zin in!) en de rest van de week weet ik op dit moment nog niet. Sterker nog, ik heb nog niet eens een idee wat we vanavond. Ik heb al weken zin in Chinees dus misschien weet ik Tim zover te krijgen dat we dit gaan halen. Ik hoop in ieder geval dat ik het deze week red om veel nieuwe gerechten te maken voor OMF. Er komen drukke weken aan waarin ik niet zoveel tijd ga hebben om te koken, dus het is hard nodig om vooruit te werken. Wie weet maak ik zelfs al iets voor Kerst! Mijn brainstormlijstje ligt in ieder geval al klaar. Zijn jullie er ook al mee bezig?

Fijne zondag! x

Join the Conversation

 1. Tamara says:

  Wat ziet dat er lekker uit! En die pizza wow! Echt lekker om een pizza echt uit Italie te eten!

 2. Laura - Dagelijkse hap says:

  Alles ziet er zo lekker uit! En pannenkoeken met spek is eigenlijk wel een goed idee… :D

 3. Margot says:

  Wat ziet die pizza er heerlijk uit!

 4. Simone says:

  Wat lekker allemaal! Ik heb nu onwijze zin in pasta en pannenkoeken! Ik ben eens bij Ellis Gourmet in Antwerpen geweest en dat was echt héél erg top!

 5. Nanda says:

  Ear Zijn verschillende fb groepen Voortrekker de af. mensen Bakken er zelfs appeltaarten in.

  1. Sabine Author says:

   Sorry, maar ik snap niet zo goed wat je bedoelt..

 6. Nanda says:

  heerlijk die spelling correctie. !!

 7. Marijke I EasyDailyFood says:

  Klinkt allemaal weer lekker! Ben heel benieuwd naar jouw ervaringen met de airfryer!

 8. Nanda says:

  Er zijn op Facebook verschillende airfryer groepen waar mensen recepten met elkaar delen. Van gehaktballen tot appeltaart, alles word er in klaargemaakt !

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close