Wat stond er op tafel week 2

Afgelopen week was de eerste week waarin we er weer flink tegenaan gingen wat betreft het sporten en het gezonde eten. Veel gezonde maaltijden dus, passend binnen mijn Weight Watchers programma. Heerlijk was het om het snaaien tijdens de feestdagen de rug toe te keren. De dagen verlopen zoveel meer energieker wanneer je gezonde maaltijden nuttigt. Deze trend zetten we de komende weken dan ook vrolijk verder. Wat stond er op tafel in week 2 van het nieuwe jaar?

meat piesZondag
Aan de kook voor Fastfood Friday en hoewel de meeste gerechten in die rubriek niet bijzonder gezond zijn, paste de maaltijd van zondag prima binnen mijn Weight Watchers dagschema. Ideaal! Ik maakte Australische Meat Pies en het enige dat ik kon verzinnen om daar bij te eten was een eenvoudige salade. Hoewel je helemaal niet veel ingrediënten nodig hebt voor de pies, waren ze bijzonder lekker en verrassend. Recept volgt!

homemade vissticksMaandag
Maandag was boodschappendag en op die dag ga ik altijd met mijn eetplanning en bijbehorende boodschappenlijst naar de supermarkt. En PATSBOEM, daar werd mijn oh zo fijne eetplanning in de war geschopt. Al het filodeeg was gewoon op bij de Albert Heijn, zowel vers als diepvries. Hebben jullie zelf allemaal snacks gemaakt? Geen spinazietaart maandag dus, maar zelfgemaakte vissticks met een aardappelsalade (deze maar dan iets gezonder). Ook erg lekker! Het recept voor deze healthy vissticks volgt binnenkort.

cannelloniDinsdag
Geen tijd om alsnog filodeeg te halen en dus besloot ik de spinazie maar ergens anders voor te gebruiken. Ik maakte Cannelloni met spinazie en ricotta, gebakken kastanjechampignons en een homemade tomatensaus. Kaas erover, in de oven en klaar is de maaltijd. Het was wel lekker, maar niet OMF-waardig dus het recept zal ik niet met jullie delen, maar het vormde in ieder geval een prima (vega) maaltijd.

AGVWoensdag
AGV oftewel: aardappels, groenten en vlees. Dat is wat er op tafel stond afgelopen woensdag en stiekem is dat simpele ook wel heel erg lekker. Ik bakte twee kogelbiefstukjes en daarbij aten we gekruide aardappeltjes uit de oven, een salade van komkommer, tomaat, sjalot en knoflookolie en doperwtjes. Simpel, maar voedend en smakelijk. Aardappels, groenten en vlees eten wij eigenlijk maar zelden.

gevulde paprika'sDonderdag
Al veel vaker heb ik gevulde paprika’s gemaakt, maar nog nooit maakte ik ze in de slowcooker. Tot afgelopen donderdag dus en wauw, ik maak nooit meer gevulde paprika’s uit de oven. Waar de paprika nogal kan overheersen of net niet helemaal zacht is wanneer je ze in de oven roostert, komen ze boterzacht en bomvol smaak uit de slowcooker. Een regelrechte hit. Daarnaast was de vulling (gelukkig) ook gewoon heel erg geslaagd. Een voedzame en zeer gezonde maaltijd dus, jum!

kipshoarmaVrijdag
Heel stiekem keek ik de hele week al uit naar het avondeten van vrijdag. Gek eigenlijk, want het stelde niets voor. Maar de simpelheid van zo’n ‘einde van de week maaltijd’ is soms best wel lekker. We aten verse kippensoep en pita’s met kipshoarma, zelfgemaakt uiteraard. Ik ben dol op shoarma maar eet het vrijwel nooit omdat het zo vet is, maar met kipshoarma kom je toch wel in de buurt van de ‘echte’ shoarma.

mcchickenZaterdag
Cheatdag en dus lekker aan de slag voor Fastfood Friday! Ik ging weer eens aan de slag met het (na)maken van een burger en deze keer was het de McChicken van McDonald’s. Nom, zo lekker! Semi-gezond fastfood eten blijft leuk. Het recept komt binnenkort op OMF uiteraard.

Ik moet nog aan de slag met de boodschappenlijst en eetplanning voor aankomende week, dus ik heb geen flauw idee wat er deze week allemaal te wachten staat. Ik werk vooralsnog een ochtenddienst en een avonddienst in het hotel en van dinsdag tot en met donderdag ben ik de hele dag thuis. Een vrij rustige week dus.

Fijne zondag!

Join the Conversation

 1. Roxanne says:

  Ik ben wel erg benieuwd naar de semi gezonde McChicken en de zelfgemaakte vissticks

 2. Sabrina says:

  Aah zo lekker allemaal!

 3. Hester says:

  Alles ziet er zo lekker en gezond uit!

 4. Debbie says:

  Ziet er weer allemaal lekker uit

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close