Super Healthy Sunday: Quinoa Fried Rice

Ik heb het niet zo op koolhydraatarme diëten. Ik ben zo iemand die rijst, aardappelen en pasta namelijk absoluut niet wil missen want dat zou betekenen dat ik mijn geliefde risotto en mijn favoriete spaghetti met champignonsaus niet meer zou kunnen eten. Ik vind het echter wel leuk om zo af en toe op zoek te gaan naar gezondere alternatieven. Een zelfde soort smaakbeleving creëren maar dan met een gezonder ingrediënt. In de Super Healthy Sunday van vandaag laat ik je zien hoe je Quinoa Fried Rice maakt. De smaken van gebakken rijst en ook een vergelijkbare textuur, maar dan gemaakt met quinoa in plaats van rijst.

Wat heb je nodig? (2 – 3 personen)

 • 180 gram ongekookte quinoa
 • 200 milliliter kippenbouillon
 • 1 ui
 • 2 wortels
 • 3 teentjes knoflook
 • 2 eieren
 • 60 gram diepvriesdoperwten
 • 2 ½ eetlepel sojasaus
 • 1 ½ eetlepel teriyakisaus
 • ¾ eetlepel sesamolie
 • 200 gram kipfilet

1. Spoel de quinoa goed af onder de koude kraan en breng het in de kippenbouillon aan de kook. Kook vervolgens de quinoa gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking en laat goed uitlekken. Laat de quinoa volledig afkoelen in de koelkast.

2. Snijd de kipfilet in blokjes en snijd de rest van de groenten klein. Verhit een klein drupje sesamolie in een wok en wok hierin de kipfilet gaar. Breng op smaak met peper en zout en voeg vervolgens alle groenten op de doperwtjes na toe. Roer het geheel goed door en laat de groenten gaar worden.

3. Meng ondertussen in een apart kommetje de sojasaus met de teriyakisaus en de sesamolie.

4. Voeg na een minuut of vier de quinoa toe aan het groentenmengsel en schep het geheel goed door. Voeg de marinade toe en schep alles om tot de quinoa is bedekt met een laagje marinade.

5. Maak een gat in het midden van het gerecht en breek hierin twee eieren. Scrumble ze door het gerecht heen tot ze gaar zijn geworden.

6. Voeg als laatste de diepvriesdoperwten aan het gerecht toe en laat ze nog even mee verwarmen.

Quinoa Fried Rice

Join the Conversation

 1. Sabrina says:

  Ziet er lekker uit!

 2. aMuse Rouge says:

  Ik denk er net zo over. Ik zal pasta, rijst, patatjes etc. absoluut nooit uit m’n menu bannen, maar ook ik las af en toe een koolhydraatarme dag in. Ik vind het leuk om op zoek te gaan naar hypergezonde alternatieven, zoals quinoa.

 3. Farah says:

  Ziet er lekker uit!
  Ik maak morgen voor het eerst een ‘sushi’salade klaar, ook met quinoa.

  Ik zou zelf trouwens ook echt mijn pasta, rijst en aardappels niet kunnen missen hoor!

 4. Tiff - The CineFiles says:

  Quinoa is idd echt een hele fijne vervanger voor rijst en pasta. En je kan er zoveel mee! Deze voeg ik toe aan mijn quinoa receptjes, thanks :)

 5. Ester says:

  Ik heb dit vorige week voor het eerst gemaakt en mijn vriend en ik vonden het allebei superlekker! We hebben er nog wel gegrilde kipsate bij gedaan. Vanavond staat het weer op het menu, ook erg handig dat je het vantevoren kan maken, wordt het alleen maar lekkerder van :-)

  1. Sabine Author says:

   Lekkeerrr! Ik ga het binnenkort ook maar weer eens maken.

 6. Fiebs says:

  Hallo! Leuk recept! Hoe lang kan ik dit bewaren? En hoe bewaar ik het best? En heb je ook de voedingswaarden van dit recept? Ik wil een beetje aan food preps gaan doen op zondag dus ik ga deze vraag op een aantal artikelen stellen :p Loving the site!

 7. Marleen says:

  Hee,
  Ik ben van plan om dit te maken, bedoel je zoete of zoute sojasaus?

  1. Sabine Author says:

   Zoute :)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close