Video: Romige Aspergesoep

Nog heel even en dan moeten we alweer afscheid gaan nemen van het Witte Goud, maar tot die tijd geniet ik er nog even van. Ik ben dol op witte asperges in alle soorten en maten en eet ze het liefst iedere week. Met het seizoen nog enkele weken te gaan wilde ik nog graag één video opnemen waarin ik iets met asperges deed. Ik besloot Aspergesoep te maken, een van mijn favoriete lentesoepjes en bijna te makkelijk om te maken. Geniet er nog even van voor zolang het nog kan! Dit recept lijkt heel veel op een recept dat ik al eerder heb gedeeld voor Aspergesoep, al is de werkwijze bij dit recept net iets anders en geef ik je aan het eind van de video nog wat serveertips.


Klik hier als je de video niet kunt zien.

Wat heb je nodig?

 • 500 gram witte asperges
 • 1 liter groentebouillon
 • 40 gram ongezouten roomboter
 • 40 gram bloem
 • 100 milliliter (kook)room
 • peper en zout

Check de video voor de volledige werkwijze!

Romige Aspergesoep

Join the Conversation

 1. Joyce says:

  Ik vind de structuur van asperges eigenlijk heel onaangenaam en daarom lust ik asperges eigenlijk alleen maar in soepvorm. Maar man, ik ben wel gek op aspergesoep! Dit is dus zeker een recept om eens uit te proberen

 2. Margot says:

  Oh heerlijk, dit heb ik al veel te lang niet gegeten!

 3. Asperges zijn zo lekker! Lijkt me een heerlijk soepje, ook heel mooi geserveerd!

 4. laura says:

  Wat lekker! Ik verbaas me over het feit dat ik nog nooit aspergesoep heb gegeten. Daar moet snel verandering in komen.

 5. Daniëlle says:

  Ziet er best lekker uit, heb alleen nog nooit asperges gegeten… #shame

 6. Lotte says:

  Jaaa I love asperges! Ik durf het bijna niet te zeggen, maar ik heb pas vorig jaar voor het eerst ‘echt’ asperges gegeten…Daarvoor kreeg ik ze altijd uit een potje thuis. Bah! Maar ik ben helemaal om hoor. In de soep, op de klassieke manier..echt heerlijk! Jammer dat ik morgen een lange dag moet werken, anders had ik lekker asperges gehaald:)

  1. Sabine Author says:

   Iel! Uit een potje zijn ze niet lekker nee, jasses.

 7. Lekker hé asperges, ik ben er ook dol op. Ik kan serieus de hele winter uitkijken naar het moment dat ze weer verkrijgbaar zijn :D

  1. Sabine Author says:

   Haha me too! Zelfde met Hollandse aardbeien.

 8. Cindy says:

  Ik ben ook gek op asperges. Het is mijn lievelingsgroente! Nog een paar weken denk ik voordat we voor afscheid moeten nemen. :( Misschien dat ik dit recept een keer ga uitproberen voordat het zover is!

 9. Maggie says:

  Hoi!
  Wij hebben zelf een aspergekwekerij, dus ben er dan ook meer dan gek op en eet ze dan ook zeer regelmatig haha ;).
  Ziet er goed uit die soep, erg lekker! Wat nou een misschien een goeie tip is; je kunt de bouillon ook aanmaken met de aspergeschillen! Even goed inkoken in de bouillon, hmmmm! :) En wat nou zo sonde is… je hoeft aan de onderkant geen 2cm af te snijden! Ze worden allemaal op de sorteermachine op lengte gesneden.. Al denk ik overigens wel dat hier asperges uit de supermarkt zijn gebruikt die wellicht iets ouder zijn en inderdaad net meer uitgedroogd/houteriger zijn aan de onderkant, sonde! Vers van het land is misschien toch nét ietsje lekkerder denk ik!
  Nog even vier weken genieten van het witte goud!! :)

 10. Saskia says:

  Vanavond voor de eerst keer witte asperges maken, lijkt me een heel lekker recept. Een tip ze zijn nu in de aanbieding bij de AH! :)

  1. Sabine Author says:

   Ik heb ze ook nog liggen in de koelkast. Ga toevallig vanavond nog een recept maken met de asperges. Eet smakelijk alvast, hopelijk valt de soep in de smaak!

 11. Mijn man is eigenlijk helemaal niet gek op asperges maar hij vindt deze soep echt overheerlijk! En ik? Ik heb nog nooit zo’n lekkere aspergesoep gegeten!

  1. Sabine Author says:

   Dat is leuk om te horen! :)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close