Wat stond er op tafel week 8 – 2013

Het is alweer tijd voor de derde editie van Wat stond er op tafel en dat betekent dat week 8 van 2013 alweer voorbij is. Deze week varieerde enorm in gerechten al zochten we het toch wel weer in de internationale sferen. Gisteren stond eindelijk het etentje met vrienden dan op de planning dat twee weken geleden onverhoopt niet door kon gaan, de rest van de week heb ik gewoon zelf gekookt. Veel nieuwe gerechten weer, maar ook een aantal oude bekenden. Wat stond er op tafel in week 8?

philly cheese steak Zondag
Op zondag gingen we voor makkelijk en maakten we de Philly Cheese Steaks die in de februari Allerhande stonden. Van te voren wist ik dat dit gerecht aan zou slaan bij Tim en ik had inderdaad gelijk. We aten deze sandwiches als diner, maar wellicht gebruik ik het een volgende keer voor lunch. Enorm vullend was het niet en mocht ik het nogmaals als diner willen eten, moet ik er toch nog iets anders bij maken. Lekker was het in ieder geval wel en daarom plaats ik van de week nog het recept op de blog.

oosterse preistamppotMaandag
Maandag stond in het teken van een nogal vreemde combinatie van Hollandse pot met een internationale touch. Ik maakte een preistamppotje voor de eerste keer maar deed er gebakken kastanjechampignons en een scheutje sojasaus doorheen. Ik had nog chipolataworstjes in de diepvries liggen en aangezien de vriezer toch echt een keer wat leger moet, besloot ik deze erbij te serveren. Het recept voor mijn ‘Oosterse preistamppot’ komt binnenkort online.

pita's met houthakkerssteakDinsdag
Voor dinsdag stonden er weer broodjes op de planning, maar dit keer pita’s. Ik nam bij Lidl Houthakkerssteaks mee en besloot deze samen met Thaise roerbakgroenten te bakken. Ik serveerde er een frisse tomatensalsa bij en mijn kruidige knoflooksaus. Simpel avondeten, wel erg lekker.

noodlesoep met kippasteitjesWoensdag
Eigenlijk stond deze noodlesoep met taugé op Valentijnsdag al op de planning, maar we hebben toen maar besloten om uit eten te gaan. Ik at deze noodlesoep toen maar als lunch en vond hem zo geslaagd, dat ik twee weken later besloot om hem maar als avondeten op tafel te zetten. Tim was er gelukkig net zo’n fan van als ik en dus is deze noodlesoep zeker voor herhaling vatbaar. Het was mijn idee om er loempia’s bij te maken maar helaas bleek het filodeeg in de verpakking al gescheurd en dus onbruikbaar te zijn. Altijd fijn… Uiteindelijk zijn het dus kippasteitjes geworden, ook lekker.

spaghetti met kip in champignonsaus Donderdag
Op donderdag besloot ik weer een recept van Kay te proberen al heb ik het nu toch wel flink aangepast. Ik maakte Country Club chicken met spaghetti al liet ik de oorspronkelijk appel uit mijn gerecht weg. Resultaat was spaghetti met een kipfilet ín champignonsaus (de kip wordt in de saus gegaard). Héérlijk was het. Het recept zal ik binnenkort met jullie delen.

taco/tortillapannetjeVrijdag
Laatst had ik al weer eens zin in ‘mijn’ taco/tortillapannetje en aangezien we de hele week al nieuwe gerechten hebben gegeten, besloot ik dit op vrijdag op tafel te zetten. Heerlijk eten vind ik dit, lekker met de chips in de pan dippen, frisse sla erbij en een kwak zure room. Jam! Echt comfort food en overigens ook al van te voren te maken. Je voegt de sla, kaas, zure room en nacho’s gewoon op het laatst toe. Erg leuk en lekker gerecht om op tafel te zetten wanneer je eters hebt.

de burenZaterdag
Twee weken geleden stond het al op de planning op tapas te gaan eten met vrienden, maar helaas kon dit op het laatste moment niet doorgaan. We hebben toen direct onze date al verplaatst en dus aten we gisteren tapas. We kozen voor restaurant De Buren hier in Apeldoorn waar je onbeperkt tapas kunt eten. Erg lekker en we hebben genoten van diverse warme en koude tapas, waaronder: makreelrilette met crostini, ossenhaas in gorgonzolasaus, patatas bravas en Argentijns gemarineerde stukjes kip met gesmolten kaas. Van het eten zelf heb ik geen foto’s, we gaan immers niet met vrienden een avondje uit om foto’s van het eten te maken.

Op naar weer een nieuwe week waarin ik sowieso een kliekjesdag moet inplannen. Moet inderdaad want de hoeveelheid bakjes stapelt zich op in mijn vriezer en daar moet ik vanaf. Kliekjesavond wordt vast een bonte avond met een mengelmoesje van Chinees eten, stamppot en pasta. Moet zo eens in de zoveel tijd ook kunnen!

Hoe zag jouw eet-week eruit?

Join the Conversation

 1. Die kaas op de eerste foto, aaaah daar krijg je echt honger van!

 2. Ziet er echt heerlijk uit allemaal!

 3. Wat heb je lekker gegeten zeg. De noodlessoep en het tortillapannetje zien er verrukkelijk uit!

 4. Tineke says:

  Wat krijg ik hier honger van zeg! ziet er allemaal heerlijk uit!
  Liefs

 5. Hester says:

  Echt bij alle gerechten loopt het water me in de mond, super leuk en lekker om te zien! Mooie foto’s ook altijd!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close