Wat stond er op tafel week 5

Ah, wat vind ik het iedere week toch weer heerlijk om dit eet-overzicht te maken. Ik vind het zelf ook leuk om te zien wat ik de afgelopen week nou allemaal heb gegeten. Ik weet niet zo goed hoe ik deze Wat stond er op tafel moet omschrijven. Saai, gewoon, sober? Ik at niet zo spannend afgelopen week en stiekem vond ik dat voor een keer helemaal niet zo erg. Zo af en toe is het lekker om simpel te eten, eten waar niet zoveel tijd in is gaan zitten. Wel was het allemaal weer gezond, met uitzondering van gisteravond. Na precies een maand Paleo-eten ben ik 5,5 kilogram lichter en dus vonden we het beide tijd om de zaterdag weer om te dopen tot cheatdag. Vind ik leuk!

Zondag

4x Weight Watchers partysnacks

Vorig weekend was campagneweekend, voor drie campagnes die binnenkort starten op OMF moest ik de keuken in. Op zondag deed ik dat voor Weight Watchers. Zij vroegen mij om vier Weight Watcher-proof partysnacks te maken. Wanneer je mij/OMF al langer volgt weet je misschien dat ik begin 2014 maandenlang Weight Watchers heb gevolgd, met succes, dus ik vond het leuk om voor ze aan de slag te gaan. Omdat de hoeveelheid partysnacks voldoende zouden zijn als avondeten, aten we de snacks dus als diner. Moet kunnen een keer. En ik houd van snackdiners!

Maandag

kabeljauw_met_mosterdsaus

Zondag is normaal visdag maar die werd deze keer verplaatst naar de maandag. Zoals iedere week haalden we op de zaterdagmarkt een vers stukje vis bij de viskraam en deze week koos ik voor kabeljauw. Ik maakte er zelf een mosterd-dillesaus bij en verder grilde ik groene asperges. Ik merk wel dat ik na een maand Paleo totaal niet meer hunker naar koolhydraten. Ik mistte de rijst, aardappelpuree of wat ik normaliter dan ook bij dit visje zou eten totaal niet en dat is een goed teken denk ik. Bovendien was het ook niet nodig. Ik had meer asperges dan normaal en het stuk vis was groot zat om er goed vol van te zitten.

Dinsdag

kip_pad_thai

Dinsdag mocht de slowcooker haar werk weer doen. Ik had vorige week al een soort-van-kip-pad-thai gemaakt en deze ingevroren, die haalde ik er dinsdag uit. Ik maakte er zelf nog groentenoedels bij van courgette en lente-ui en uiteindelijk hadden we dit waanzinnig lekkere maaltje. Helemaal Paleo kon ik het niet maken omdat ik pindakaas gebruikte in plaats van amandelpasta (in verband met Tim zijn notenallergie) maar wanneer ik het recept straks met jullie deel zal ik de amandelpasta-variant delen. Ook hier mistten we de ‘echte’ noedels totaal niet. Hoera!

Woensdag

kip_met_spinazie

In één van mijn favoriete Paleo kookboeken (binnenkort meer hierover) kwam ik een recept tegen voor kippenbouten uit de oven die ik per se wilde proberen. Dat deed ik woensdag. Ik schoof een schaal kippenbouten de oven in en maakte daar spinazie met een zachtgekookt eitje bij. Super simpel inderdaad, maar zo af en toe is dat heerlijk. Ik kan me niet herinneren wanneer ik voor de laatste keer spinazie had gegeten, dus ik had er ook echt weer zin in. Die twee bolletjes op de spinazie zijn trouwens geen olijven (gruwel) maar sjalotjes die met de kip mee de oven in zijn geweest.

Donderdag

omelet

De eet-foto van donderdag is spoorloos en ergens is dat wel heel jammer… Ik maakte namelijk hachee uit de slowcooker, iets waar ik al weken zin in had, en maakte er hutspot bij waarbij ik de aardappels verving door knolselderij. Super jummie! Het recept voor de hachee uit de slowcooker vind je trouwens hier. Voor de hutspot gebruik je simpelweg dit recept maar vervang je de aardappel door knolselderij. Ter opvulling van het artikel dan maar een foto van mijn lunch: omelet met ham, champignons en boerenkool. Ook lekker!

Vrijdag

champignons_met_kip

Vrijdag ging het helemaal mis. Er stond verse champignonsoep op de planning maar ik was zo druk aan het werk ’s middags dat ik ten eerste het gevoel voor tijd verloor en vervolgens totaal geen zin meer had om nog soep te maken. Uiteindelijk veranderde ik de planning naar een kapucijnerschotel met een gekruid kipfiletje maar toen we om 20.00 uur thuis kwamen van CrossFit hadden we beide geen honger meer. Om toch iets te eten bakte ik het kipfiletje alsnog maar aten we er een schep gebakken champignons bij. Dikke prima voor een vrijdagavond.

Zaterdag

pulledpork

Zaterdag cheatdaaaaag! Hoewel ik de koolhydraten totaal niet mis doordeweeks is het op zaterdag wel lekker om ze alsnog te eten. We hadden eerder in de week al besloten om Pulled Pork te eten zaterdag, dus je kunt je vast voorstellen dat we hier al dagenlang naar uitkeken. Ik maakte de Pulled Pork zoals ik hem eigenlijk altijd maak, op deze manier, en we aten hem lekker simpel op verse witte bollen van de markt. NOM! Helaas hadden we niets over.

Het wordt steeds lastiger om iets te zeggen over aankomende weken haha. Ik werk aankomende week voornamelijk thuis dus we eten in ieder geval maandag, dinsdag, woensdag en vrijdag gewoon. Zaterdag gaan Tim en ik een weekendje weg, we mogen hotel MooiRivier in Dalfsen gaan testen en zijn tevens uitgenodigd om in het restaurant te komen dineren dus ik ben heel benieuwd! Donderdag heb ik een wijnproeverij van Gall & Gall en aangezien dit tijdens etenstijd is (van 16.00 tot ongeveer 20.00/21.00 uur) ga ik er vanuit dat er ook voor wat eten wordt gezorgd. Even afwachten dus!

Ik hoorde trouwens van veel van jullie dat jullie hebben meegedaan aan de OMF Detoxmaand. Super tof!

Fijne zondag!

Join the Conversation

 1. Ineke says:

  Jeetje wat veel vlees zeg. Is dat wel gezond?

  1. Sabine Author says:

   Zolang je voldoende afwisselt is er niets aan de hand. Er zitten ook weken bij waarin we veel minder vlees eten namelijk.

   1. Ineke says:

    En de hoeveelheid groenten, die lijkt me ook erg klein of eet je ook wel maaltijden met alleen groente?

 2. Marjoleine says:

  Een terugkerend thema deze week: groen en vlees hihi :)

  1. Sabine Author says:

   Echt he… Totaal onbedoeld ook. Deze week maar wat meer variëren ;)

 3. Simone says:

  Jum lekker allemaal! Vind het zo knap dat je het roer helemaal hebt omgegooid en dat je de koolhydraten nu helemaal niet zo erg mist. Ik wou dat ik ook de ballen had me er eens meer voor in te zetten, maar tot nu toe lukt het me alleen als er aardappels op het menu staan.

 4. Ellen says:

  k probeer ook wat minder koolhydraten! Soms gaat het prima, maar soms moet er toch ook gewoon eens een pastatje bij zijn! :)

 5. Margot says:

  Interessant om te zien! Ik mis koolhydraten heel snel, maar dat zal ook wel een kwestie van wennen zijn.

 6. ik heb ook een tijd paleo gegeten en at toen ook veel vlees/vis en eieren. Had daar geen moeite mee verder en het was om af te vallen echt ideaal, je merkt het snel. Die kabeljauw ziet er heerlijk uit!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close