Wat stond er op tafel week 35 – 2014

Wat een eetweek! In het begin van de week waren we uiteraard nog zeer netjes bezig met het eten van Paleo-proof gerechten maar op woensdag was de challenge afgelopen en ging het compleet de andere kant op. De challenge was bewust in de afgelopen twee weken gepland in verband met de geplande etentjes van dit weekend en dat is maar goed ook want het eten van de afgelopen dagen was alles behalve Paleo. Gelukkig heb ik wel iedere dag weer kunnen genieten van het eten en maakte ik zoals iedere zondag een round-up van alle gerechten voor je. Tijd voor een nieuwe Wat stond er op tafel, week 35 alweer!

Zondag

Gehaktpizza

Hoewel het er op de foto niet al te appetijtelijk uit ziet was dit in werkelijkheid wel het geval. Vorige week aten we voor het eerst sinds tijden weer eens Gehaktpizza en ja, die was geheel Paleo-proof. De mevrouw bij de vleeskraam keek me wat verward aan toen ik haar vertelde dat ik gehakt nodig had om een pizzabodem van te maken maar echt, probeer het eens!

Maandag

gewokte groenten met zalm

Tim was er ’s avonds niet en zelf moest ik werken tot 19.30 uur, niet de ideale omstandigheden voor het avondeten maar ik wilde toch per se gezond en licht eten. Uiteindelijk ging ik dus alsnog zelf aan de slag met koken en hoewel het een enorm simpel maaltje was, smaakte het me bijzonder goed. Ik wokte wat groenten (paprika, prei, ui, knoflook, cherrytomaatjes en kastanjechampignons) en at deze met een gebakken zalmfilet. Lekker licht en snel klaar, ideaal voor zo’n avond dus.

Dinsdag

hachee met zoete aardappelpuree en rode kool

Hoewel in het noorden van het land de zon de hele dag scheen was die hier in Apeldoorn in geen velden of wegen te bekennen en dus vond ik het tijd voor een echt herfstig maaltje. Ik liet de slowcooker zijn werk doen en die fabriceerde een heerlijke hachee voor me en daarbij aten we zoete aardappelpuree en rode kool. Ik geef toe: die rode kool was niet helemaal Paleo maar op de een of andere manier had ik daar al dagen zin in. Die cravings van mij af en toe.. Dat je zin hebt in chocolade of in carrotcake snap ik nog, maar in rode kool? Dus…

Woensdag

kipburgertjes met chorizo

Hoewel de challenge officieel was afgelopen woensdag, aten we toch nog heel netjes Paleo proof ’s avonds. Ik haalde op zaterdag kipgehakt op de markt omdat ik daar graag burgertjes van wilde maken. En dat deed ik! Tijdens de boodschappen nam ik Chorizo mee en uiteindelijk maakte ik kipburgertjes met chorizo, welke ik serveerde op een bedje van sla, Atjar en augurkjes. Lekker hoor! Prima eten om vervolgens een workout op te doen. Het recept van de burgers ga ik nog met jullie delen.

Donderdag

Lassie sushiparty

Donderdag volgde ik tijdens etenstijd een sushiworkshop van Lassie. Het was voor het eerst sinds 2,5 week dat ik weer rijst zat en wauw, wat is dat wennen! Na één handroll en een inside out roll zat ik propjevol. ’s Avonds toen ik thuis kwam (om half negen) at ik alleen nog een kommetje yoghurt. Grappig hoe je maag inmiddels is gewend aan minder koolhydraten. Van mij mag dat overigens ook wel zo blijven hoor. Een pizza op zijn tijd of een bord patat mogen er van mij wel in, maar ik hoef niet meer iedere dag koolhydraten te eten.

Vrijdag

Pizza

Die pizza waar ik het zojuist over had? Die kwam er hoor, vrijdag al! Ik kreeg hem weliswaar niet op, maar hij smaakte heerlijk.

Zaterdag

Mangu Tapas

Gisteren hadden Tim en ik datenight, lekker uit eten samen en ’s avonds naar het Openlucht Filmfestival (première van Chef, serieus iedereen moet die film gaan zien). We aten bij restaurant Mangú in Apeldoorn, tapas. Over het eten waren we best tevreden, de nacho’s bij dit restaurant zijn ook goddelijk en de cocktails smaakten me bijzonder goed. Over de service moet ik het maar niet hebben, helaas.

Vanavond eet ik samen met Tim en mijn ouders bij een restaurant in de buurt van Schiphol en morgenavond eet ik nog thuis maar daarna sta ik voorlopig zelf niet meer achter de pannen.

Aankomende week moeten jullie het even zonder een nieuwe editie van Wat stond er op tafel doen in verband met mijn perstrip naar Thailand. Ik maak hier later namelijk nog een apart artikel over (Foodie in Thailand!). Over twee weken ben ik echter weer terug met een nieuw weekoverzicht.

Let op: In verband met een geplande verhuizing morgen (OMF verhuist naar een andere hostingpartij) verschijnt het eerste artikel morgen pas om 14.00 uur en wordt De week van OMF om 17.00 uur gepubliceerd. De maandagvideo is verplaatst naar dinsdagmiddag. 

Fijne zondag!

Join the Conversation

 1. Sabrina says:

  Ziet er lekker uit! Wat gek dat je lichaam zo snel went aan een dieet inderdaad!

 2. Elsbet | La Vie Pure says:

  Wow, die pizza!

 3. Lonneke says:

  wat ontzettend lekker allemaal!
  Ojeee, pizza cravings nu haha!
  Liefs Lonneke

 4. MySimplySpecial says:

  Grappig dat je lichaam er zo aan went! En Chef is inderdaad leuk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close