Sab’s Eetoverzicht #27-2024

Nou, van dat ‘hopen op veel buiten kunnen eten deze week’ kwam niet zoveel terecht hè? Of nouja, van het hopen daarop eigenlijk wel, maar van het mooie weer zelf niet. Bálen, ik had er wel aan kunnen wennen hoor, aan die temperaturen van laatst.

Maar goed, niet getreurd! Het aftellen naar de zomervakantie is officieel begonnen. Met nog één week te gaan zijn we vooral bezig met afronden en puntjes op de i zetten. Er staan geen kookdagen meer gepland, enkel nog een paar afspraken en computerwerk.

Afgelopen week stond ik wel nog twee keer in de keuken en wat het eten betreft aten we weer lekker gevarieerd.

IMG 4859

Zaterdag

Ik was het weekend alleen thuis en had al ruim van tevoren wat boodschappen in huis gedaan. Ik was druk bezig in de tuin en de intocht van de Avondvierdaagse vond plaats op zaterdagavond, dus ik had vooral zin in een lekkere salade. Het recept voor deze salade met kip, mango en groene aspergetips haalde ik uit de app van New Fysic. Ja, daar ben ik nog steeds mee bezig en het bevalt me mega goed. De salade was ook erg lekker!

IMG 4878

Zondag

Nog een salade als avondeten, ik vind dat héérlijk. Als de jongens er niet zijn kies ik er vaak voor om maaltijdsalades te eten als avondeten, want op de andere dagen wordt dat me minder in dank afgenomen. Zondag had ik een salade van broccoli-rijst met bimi, kip en edamames. Ook erg lekker!

IMG 4881

Maandag

Kookdag nummer één van deze week resulteerde in onder andere een ovenschotel met tomatenrijst, köfte, courgette en tomaat. Losjes geïnspireerd op de köfte ovenschotel die al jaren op OMF te vinden is. Ik vond het zelf erg lekker, de kinderen waren minder fan.

IMG 4948

Dinsdag

Een simpel maaltje bomvol Aziatische smaakmakers, al-tijd een goed idee als je het mij vraagt. We aten honing-sesamkip (echt het lekkerste kip-wokgerecht in tijden, recept komt later) en ik at er vooral veel gewokte groenten met oestersaus bij. Wat volkoren noedels voor de vulling en klaar.

IMG 4955

Woensdag

Een klassieker en favoriet bij de kinderen: Spaghetti taart! Het was al een héle poos geleden dat we dat hadden gegeten en we hielden nog genoeg restjes over om er later in de week nog een keer van te eten. Ik freestylde nu gewoon met het gerecht, maar mocht je een recept willen ter houvast, dan is deze spaghetti taart een topper.

IMG 4970

Donderdag

Na het padellen trok ik de Caprese salade die ik al eerder had gemaakt uit de koelkast. Ik roosterde er een stuk zuurdesembrood bij at het lekker op de bank op. Prima snelle maaltijd!

IMG 4976

Vrijdag

Vrijdag hoefde ik ook niet zoveel voor het eten te doen. Dat kwam goed uit, want we hadden ’s middags op kantoor een heerlijk ‘healthy lunch event’. We hadden nog een aantal stukken spaghetti taart over van woensdag, dus die warmde ik op in de oven voor het avondeten. Salade erbij met het restje sla dat ik vond in de koelkast, primaaaaa.

Zoals ik al zei staat er voor aankomende week niets spannends meer op de planning wat koken en eten betreft. In de laatste week voor de vakantie ben ik vooral van plan enkele ‘klassiekers’ op tafel te zetten die goed bij de jongens in de smaak vallen. Hopelijk lukt het ook om de vriezer en koelkast een beetje leeg te eten want hoe leger ik die achterlaat, hoe beter dat is.

Fijne zondag! x

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close